Cevaplar için teşekkür ederim🌸 iyi geceler.
Birini tüm kırgınlıklarınla, öfkenle ve hayal kırıklıklarınla birlikte gerçekten affedebiliyor musunz?
Cevaplar için teşekkür ederim🌸 iyi geceler.

Kalbinin en karanlık köşesinde bile?
Babam çok iyi bir babadır, her zaman maddi manevi yanımdadır, bir telefonumla iki eli kanda olsa dünyayı yerinden oynatması gerekse yine de kızım aradı der koşar gelir. Ancak iyi bir eş değil. Annemi aldattığını öğrendiğimde 13 yaşındaydım, hem de hiç olmayacak biriyle... önce kabullenemedim öyle değildir dedim, güvenim öyle sarsıldı ki dünya ayaklarımın altından kaydı başta hiç konuşmadım, tavır koydum sonra anneme ne yaparsan senin yanındayım dedim ama boşanmadı, belki kardeşim ve ben biz daha küçüğüz diye, belki de psikolojik olarak boşanmaya getiremedi kendini bilmiyorum. O affetti ben de affettim ama hala rüyalarıma giriyor, rüyamda bazen babamla yüzleşiyorum, bağırıp çağırıp hayal kırıklığımı haykırıyorum, hesap soruyorum, hala çok canım acıyor etik olarak hiçbir şekilde normalleyemeyeceğim bir şeyi hiç olmamış gibi yutmak ağırıma gidiyor, babamı hala çok seviyor olmak içimde hiç bitmeyecek bir savaş oldu. Onu affettim ama onu affettiğim için kendimi de affedebilirim umarım bir gün.
İyi dileğin için teşekkür ederim, umarım sen de artık kimseyi affetmek zorunda kalmadığın, kırılmadığın bir hayat geçirirsin 🌸
Bir söz var zamanında olan hiçbir şeyin telafisi yok diye... Zamanında yapmayacaktı... Zamanında kırmayacaktı... Sonra eskisi gibi olmasını bekleyemez bu utanmazlık olur biraz hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Hiçbir şey olmamış gibi davranamam.☄️🌟
😇💖❣️
Bazen affediyorum ama bu her şeyin eskisi gibi olacağı anlamına gelmiyor. Affetmek, yükü taşımamayı seçmek gibi. Kırgınlıklar hafifliyor, öfke susuyor ama yaşananlar hafızada yerini koruyor. İnsan kalbini temizleyebilir ama aklını silmez. Gerçek affediş, geri dönmek değil, ileriye daha hafif yürüyebilmektir.
Kin tutan biri değilim. Ortada affedilmeyecek bir sebep olmadığı sürece affederim. Ama kırgınlığım güven kaybım çoğu zaman kalmaya devam eder gizli bir yerlerde.
Affetmek bence “bir anda olan” değil, yavaş yavaş çözülen bir düğüm gibi 🧶 Kalbinin en karanlık köşesinde bile affedebilmek için önce o öfkeye, kırgınlığa yer açman gerekiyor. Gerçek affediş, “olanı unuttum” değil, “hatırlıyorum ama artık içimi yakmıyor” diyebilmek bence ❄️ Zaman, mesafe ve kendine şefkat olmadan da tam olmuyor.
Cevap
20Cevap
Neden, neden nefret edeyim ki? Nefret pahalı bir duygudur. Nefret etmek, fazlasıyla umursamayı gerektirir. Ben buna değmez derim.
Affedemiyorum daha önce denedim olmuyor güven bir kere kırıldı mı dönüşü çok zor
Affederim ama affediyorum diye de b*kunu çıkarıp iyi niyetimi suistimal etmesin.
Nefret etmiyorum affedip yükümden kurtuluyorum amac yeniden baslalak degil huzirlu olmak : ))
Ayrica Cok seviyorsam affediyorum zaten kalbim o kadar büyük ama oda affeder mi sever mi unutur mu?
Zordur ama cabalariz yeterki kurtaralım ömürlük sevdamizi
Affetmezsem onun kafama postaladığı kötülük kafamın içinde bitmez bir turla dönüp dönüp bitiş çizgisine gidip gelecek. Yarışa son verip o yükü atabilmem için af tek seçimimdir
Affetsem ne fayda, yine affedilecek konuma sokuyor kendini kişiler
Affedemiyorum ama unutuyorum. Unutunca da affetmiş sayılıyor muyuz
Yanlızca çok çok sevdiğime kırılırım. Kaybedilemeyecek değerde biriyse affederim.
Sanırsam tamamiyle kırgınlık kalmaz. Çünkü ben bu denli sevdiğim kişinin kusurunu da seviyorum.
Edemiyorum, edemem.. etmem..
kırgınlığım ve kızgınlığım hiçbir zaman geçmiyor maalesef hem tertemiz bir kalbe hem de kine sahibim
Hayır. Ben gerçekten kırıldıysam telafisi çok zor
Evet yani ki
Onu affet ki seninle ruhun hafiflesin ve unut
Eğer baskın yönüm benim için bunu kolaylaştırıyorsa affederim ama asla eski konumda olmaz.
Haklısın, yaşattıklarına göre de değişiyor.
Elbette. Zamanla anlıyorsun affetmek /affedebilmek en çok insanın kendi için gerekli. Bir tanecik kalbimiz var sevgi ya da nefret ile doldurabiliyoruz.
Bazen mecbur kalınıyor..
eğer o yanında eğlendim birisiyle gururum hisssettiğim şeyler umrumda olmuyor ve eskisi hiç olmamıs gibi rahat davranıyorum
Etmem ya asla. Kan bağım varsa o başka
Affederim
Baktın ki birine çoksun bırak daha azını bulsun
Affediyorum kin tutmam ama hayatımda da tutmam
Hayır ben kimseyi affetmem Allah korusun
Yapıyorduk öyle slaklıklar da maymun gözünü açtı
Hayır affedemiyorum
Yok edemem ben.
Affetmem
Bana hata yapmayacak
Hayır.
affedeme
Zamanla belki
Affedilmesi zor
Evet. Affettim. Hakikati bilseydi yapmazdı.
Birini af edebilmemin tek koşulu var benim
Eğer tövbe etmiş ise yani benim hakkım geçmiş tüm kişilere eğer tövbe etmiş varsa helal ettim
Müsait misin
Normalden yazar mısın rica etsem fikrini almak istediğim konu vardı
Çok canın yanarsa dediğin gibi oluyor
Affedemem...
Hayır
Evet
Pek imkansız
Hayır.
Bunu yaptığında kendine yok olursun
Bende yok o
Çok affettim
Ben edemem