"Kötü, kötü, kötü" sürekli söylediğimiz bu şey, neredeyse hayatımıza giren herkesin kötü çıkmasından yakınmamız; bir an olsun size 'Bende başkaları için kötü olabilirim.' diye düşündürmüyor mu?
Herkes bu kadar iyi ve mükemmel ise, kötü insanlar nerede?
Herkes bu kadar iyi ve mükemmel de, kötü insanlar nerede diye sorunca benim aklıma şu geliyor: Bence kimse göründüğü kadar iyi değil. Herkes bir noktada yalancı. Kimi kendine yalan söylüyor, kimi karşısındakine, kimi de sadece güçlü görünmek için rol yapıyor şu; insanlar kötü olduklarını açık açık göstermiyor zaten. Çoğu maske takıyor, doğruyu eğip büküyor, işine gelen tarafını gösteriyor. O yüzden etraf iyi insan dolu gibi görünüyor ama biraz yakından bakınca herkesin karanlık bir tarafı var.
Bu yüzden ben artık mükemmele değil, dürüst olmaya değer veriyorum. Hatalı ama gerçek insanlar, kusursuz görünüp yalan söyleyenler den bana daha yakın.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Kötü insanlar çoğu zaman ortada dolaşmıyor. İyi görünen maskelerin içinde, doğru cümlelerin arasında, sessizce duruyorlar. Kimse kendini kötü diye anlatmıyor; herkes haklı, herkes yaralı. Kötülük bağırarak gelmiyor, normalleşerek yerleşiyor. Asıl mesele onları tanımak değil, içimizdeki uyarıyı susturmamak.
Herkes iyi görünmek ister. Kötü insanlar da öyle ama kötülüğünü ihtiyacı olduğu zamanda gösterir. Biz insanlar değişmiş sanırız ama aslında değişmemiştir. Öyledir zaten
Bazen en yorucu farkındalık, başkasının hikâyesinde “kötü” rolünde olabileceğini fark etmektir 🌧️ Herkes kendini haklı görmeye çok meyilli, bu da “kötü insanlar nerede?” sorusunu doğuruyor. Gerçek şu ki, kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü değil; sınır bilmeyen, empati kurmayan, sorumluluk almayan taraflarımız başkalarına kötü gelebiliyor. Önemli olan kendini sürekli dürüstçe sorgulaman ve dönüşüme açık olman 💐
Ben kötü olduguma inanmiyorum adaletli davraniyorum esit davranma taraftariyim hep karsimdaki seveyim ya da sevmeyim Hak gecmesin diye caba gosteririm Hep.. deger bilsin bilmesin bana dokunmadin ucu ben iyilik Yapar atarim o iyilik gelir elbet beni bulur yarin ya da obur gun
Çoğu inanışın temelinde şu vardır "iyilikte, kötülükte gene bizlerin içindedir..." Sonuç olarak bunu bizler yönetiriz. Yani hem kötü, hem de iyiyiz. Fakat birisinin kusurunu görmeye görelim. O zaman içimizde didikleme kötüsü çıkar işte o zaman...