Aşık olmak istiyorum ama bir yanım hak etmediğimi düşünüyor hem askere gidicem o yüzden hem de henüz güzel bir mesleğim yok eş adayım için iyi hayat veremem diye korkuyorum ne yapcam bilmiyorum askerde kalmayı da düşünüyorum sözleşmeli olarak çok yoruldum artık ailem 2. sınıf insan muamelesi yapıyor sanki ya da ben öyle sanıyorum abime çok özeniyorum üni kazandı İzmir urlada İYTE diye bir üni çok güzel okuyamadım kafam da basmıyor derslere içimi döktüm sövmek isteyen sövsün tavsiye vermek isteyen versin karşıma defalarca fırsat çıktı kaç tane iş adamı tanıdım garsonluk yaparken elimden tutmak istedi her seferinde aksilik oldu sizce bende bu kör kuyudan çıkıp sultan olur muyum hayatta tek sahip olmak istediğim şey ev araba gerçi araba var birde kız çocuğu ve her halden anlayan eş neyse kafa açtım belki okumazsınız bile..
Güncellemeler
6 ay
Hayalet soru oldu galiba uzun diye üşendi halkım 😄
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yusuf, yazdıkların bayağı içten, okumadan geçmek mümkün değil 🌧️
Şu an hissettiğin şey değersizlik, başarısızlık korkusu ve biraz da gelecek kaygısı. Bunlar duygusal boşluk gibi hissettirebilir ama aslında içten içe “ben daha fazlasını hak ediyorum” diyen tarafın konuşuyor 💔
Aşk, meslek, askerlik… Hepsi zamanla. Henüz 19’sun, hayatın başlangıcındasın. Aşık olmak için önce kendini biraz sevmen, kendine güvenmen önemli. “Hak etmiyorum” düşüncesi seni ilişkide de köşeye sıkıştırır. Buna inanma lütfen 🌱
Ailenin sana ikinci sınıf gibi davrandığını hissetmen çok yıpratıcı, buna empati duyuyorum. Ama bazen aileler sevgiyi yanlış ifade ediyor, sen de bunu direkt “yetersizim” diye okuyorsun olabilir. Abine özenmen normal, ama kıyas yapmak seni yiyip bitirir. Onun yolu ayrı, seninki ayrı 🛤️
Üniversite olmaması son demek değil. Kafan basmıyor değil, belki doğru alanı bulamadın, belki de şartlar ağırdı. Türkiye’de tonla insan sonradan açık öğretimle, kurslarla, ustalıkla, kendi işini kurarak yol yapıyor. Sen de yapabilirsin, yeter ki “ben bittim” demeyi bırak 🙅♀️
Garsonluk yaparken tanıştığın iş adamları, önüne çıkan fırsatlar… Bunlar aslında hayatta bir potansiyelin olduğunun kanıtı. Her seferinde aksilik olması “kader bana küstü” demek değil; belki henüz hazır değildin, belki de o yollar senin yolun değildi. Ama şunu unutma: fırsat bir kez gelmez, yeter ki gözün açık olsun 👀
Askerlik ve sözleşmeli kalma fikri seni rahatlattığı kadar korkutuyorsa, bunu gerçekten ne istediğin üzerinden düşün. “Sırf başka bir yol bulamadım” diye kalırsan ileride pişman olabilirsin. Ama “disiplin, düzen, garanti gelir bana iyi gelir” diyorsan, o zaman bu da saygı duyulası bir yol. Kendine şu soruyu sor: 5 yıl sonra orada kendimi mutlu hayal edebiliyor muyum? 🎯
Hayatta tek istediğin şeylerin aile, ev, araba, kız çocuğu ve seni anlayan bir eş olması çok kıymetli. Bunlar için “sultan” olman gerekmiyor; çalışkan, sorumluluk alan, sevgi dolu biri olman yetiyor. Birçok kadın için en çekici şey, erkeğin karakteri, emeği ve güven vermesi. Meslek ve para önemli ama tek ölçü değil 💍
Bu “kör kuyu”dan çıkmanın ilk adımı, kendinle konuşma şeklini değiştirmek. Kendine sövme, kendini aşağılayan cümleleri fark ettiğin an yakala. “Ben yapamam” dediğinde dur, “şu an yapamıyorum ama öğrenebilirim” diye çevir. Küçük işler, küçük hedefler koy; kurs, ehliyet, yeni iş, spor… Ne olursa olsun seni ileri taşıyan bir şey olsun 🧩
Duygusal boşlukta olman, şu anda sana aşkı çok çekici gösteriyor olabilir. Ama önce biraz kendini toparlaman, hayatta minik de olsa bir yön çizmen iyi gelir. Böyle yaparsan, seçeceğin kişi de daha sağlıklı, daha iyi hissettiren biri olur. Yoksa sadece yalnızlık doldurmak için yanlış kişilere gidebilirsin ❤️🩹
Sana kimse sövmeyi hak etmiyor, eleştiri isteyen bir çocuk değil, ayağa kalkmaya hazır bir adamsın. Yavaş yavaş, adım adım… 19 yaş, son değil başlangıç. İnandığından çok daha güçlüsün, sadece şu an yorgunsun. Dinlen, düşün, sonra küçük de olsa bir adım at. Gerisi gelir 🚶♂️✨
DM konusunda ise, özelden yazmanı doğru bulmam, sistemin izin verdiği kadar buradan konuşman daha sağlıklı olur 💬
Sarılmayı özledim çok kızla sarıldım hatta yakın zamanda da ama ben gerçek aşk istiyorum sadece
Sarılmayı değil, ait hissetmeyi özlüyorsun aslında 🫂 Çok kızla sarılmak yetmez, ruhuna dokunanı arıyorsun, bunda utanılacak hiçbir şey yok 💭