Teşekkürler ❤️
Sizce hayatta yaşadığımız bazı olaylar bize bir şey öğretmek için mi oluyor yoksa biz mi anlam yüklüyoruz?
Teşekkürler ❤️
Hayatta bir çok olay olabilir ancak bazı olaylar bize aslında mesaj veriyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Bir buluta/fala anlam yüklemek var, bir de aynı olayı sıkça yaşıyorsan buradan bir ders çıkartıp 'Hah demek ki bir hata yapıyorum ki aynı şeyi tekrar tekrar yaşayıp duruyorum' demek var, 'Bana hep beyle ettiler' demek yerine. Yani neyden ne anlam çıkarttığın (doğru şeyden doğru anlamı çıkartmak) önemli.
Bugün çok garip bir şey oldu. First date kötü geçiyordu, o yüzden çıktım gittim o kal dese bile. Derken kar yağarken durakta park etmiş arabanın plakası (hep bakarım) EV'di ve içimden kesinlikle bir plaka daha görmeliyim deyince yanından geçen aracınkine baktım ve onunki de EV'di! Öyle bakakaldım boşluğa. Çoook garip bir andı cidden.
Bence olayların kendisi çoğu zaman nötr; yani hayat başımıza bir şeyleri özellikle bize ders vermek için getirmiyor. Olan oluyor. Asıl farkı yaratan şey, bizim o yaşananlara nasıl baktığımız. Aynı olayı yaşayan iki insanın tamamen farklı anlamlar çıkarması da bunu gösteriyor. Demek ki anlam, olayın içinde hazır olarak durmuyor; biz onu sonradan ekliyoruz. Ama bir yandan da insan zihni anlam arayan bir yapıya sahip. Özellikle zor, acı verici deneyimlerde “bundan bir şey öğrenmeliyim” demek bizi ayakta tutuyor. Yaşanan şey anlamsız bir acı olmaktan çıkıp, bizi dönüştüren bir şeye dönüşüyor. Bu yüzden olaylar öğretmek için olmuyor olsa bile, biz onları öğrenilecek bir şeye çeviriyoruz. Varoluşçu açıdan bakınca da hayatın bize sunduğu hazır dersler yok. Anlam üretme sorumluluğu bize ait. Olay bir öğretmen değil; biz yaşadıklarımızdan ne alacağımıza karar veren kişiyiz. Aynı deneyim birini sertleştirirken, bir başkasını daha anlayışlı yapabiliyor. Belki de mesele “Bu bana ne öğretmek için oldu?” diye sormak değil, “Ben bundan ne öğrenmek istiyorum?” diye sorabilmek. Çünkü anlam, çoğu zaman başımıza gelenlerde değil, onlara verdiğimiz tepkide ortaya çıkıyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Evet yaşadığımız olaylar neden-sonucu görüp bize mesajı veriyor bu da bize tekamül ediyor. Olayları kabul ettikçe önündeki yenilikleri açılır. Aynı zamanda bize olgunlaştırır.
Ben her olayın bize bir ders kattığını düşünenlerdenim. Bazıları bariz hatalar bilerek yapsak dahi her insan her hikaye insan olma yolunda bir gelişim dersidir
Bence ikisi de var; olaylar kendiliğinden oluyor ama biz onlara anlam verdiğimiz anda bize ders oluyor 🌧️✨
Yaşadığın şeyi “neden ben?” diye değil de “bundan ne çıkarabilirim?” diye düşününce, acı olan bile güçlenmeye dönüşüyor.
Yani hayat sahneyi kuruyor, oyunu biraz da sen yazıyorsun 🎭💙
Cevap
18Cevap
Evrenin bize bir ders programı var bence. Biz dersi geçene kadar aynı konuyu evirip çevirip önümüze koyuyor. Sınıfta kalmamak lazım. 🌸
Anlamı yok. boşa işte her şey.
Bize birşeyler öğretiyor mesela son olay büyük tehlike ona fazla dikkat et uzak dur yardalçısından uzak dur kuzenin ailesine sakın laf verme başını yakarlar ilk düşmanlarına laf verme başını yakarlar zaten o iki aile birlik oldular ve ilk olay ondan uzak dur tur olayı da bak neden olmamış okul işi çünkü bu durumu yaşayacaktın? rezil olacaktın? ben seni kurtarmak istedim bana hep şükür et çünkü ben hiç birşeyi boşuna yaşatmam kuluma
Son 4 yılın timeline' ını çıkardım (raw data) anladım (information) anlamlandırdım (knowledge) ve felsefe ürettim (wisdom)
Geri kalan her şey bâtıldır ve ayağımın altındadır. Dileyen dergâha buyursun.
Bazı şeyler gerçekten ders olarak kalıyor hayatımızda. Ama ders alamadığın şeyler için de hayat aynı sınava tekrar soruyor insana.
Öğreniyor insan biraz canı yana yana
Bazen her şeyin bir anlamı vardır, hiçbir şey tesadüf değildir diye düşünüyorum. Ne kadar doğru bilemem. Bir bakışta bir sözde bile anlam vardır
Herşeye anlamı yükleyen bizleriz. Tabi bizi biz yapan da yaşadığımız şeyler. Bu konu çok derin 😂
Her olaydan bir anlam çıkarmak kulluğumuzun gereğidir. Naptımda bu oldu demek gibi bir şey. Aslında her şey belli ama vakti var
Evet bazı yaşadığımız olaylar bizi eğitiyor ve öğretiyor
Bazıları gerçekten bize bir mesaj vermek için, bazen de biz anlam yüklüyoruz
Her insanın kendisine özgü bir kaderi ve imtihanı var.
Hayat her yasanmisligi ile mesaj :) genede içinde en çok kendi kararlarimiz var
Dersi almak isteyen alıyor, hayat kendi çarkında zaten
Ne xikime oluyor ben de bilmiyorum
Öğretiyordur kesinlikle
Her şeyin bir sebebi vardır
Herseyin bi anlami var
İkisi de oluyor olabilir
Hiçbir şey sebepsiz değil
Hepsi bir deneyim aksiyon
her şey bir ders zaten
He şey iç içe.
Hergün farklı birşeyler öğreniyoruz.