Yoksa bazı düşüncelerin tehlikeli olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Yoksa bazı düşüncelerin tehlikeli olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Her düşünceye gerçekten saygı duyamam. Saygı duymak o düşünceyi değerli bulmak veya onaylamak demekse, bu her fikir için mümkün değil. Herkesin benimle aynı fikirde olmayacağını biliyorum. Birinin benden farklı düşünme hakkı olduğunu kabul ederim, buna müdahale etmem. Eğer bir düşünce başka birinin özgürlüğüne saldırıyorsa, içinde nefret barındırıyorsa veya açıkça zarar vermeyi amaçlıyorsa, ben bu düşünceye saygı duymayı reddederim. Sadece o düşüncenin var olduğunu ve karşımdakinin bunu savunduğunu görürüm, o kadar.
Her düşünceye saygı duymak, koca bir yalandır ve bu yalanı sadece zayıflar kalkan olarak kullanır. Bazı düşüncelere saygı duyulmaz; bazı düşünceler teşhis edilir ve yok edilir. Eğer bir düşünce aklı reddediyor, insan onurunu çiğniyor veya toplumsal bir çürümeyi besliyorsa, o bir "fikir" değil, bir virüstür. Virüse saygı duyulmaz, tedavi edilir ya da karantinaya alınır.
Tehlikeli olan düşünce değil, o düşüncenin yayılmasına "saygı" maskesi altında izin veren entelektüel korkaklıktır. Benim dünyamda her fikrin bir ağırlığı vardır, hafif olanlar elenir, zehirli olanlar ise ezilir.
Evimi yakmaya gelen birine saygı duymam, o ateşi alır bir tarafına sokarım.
Her düşünceye saygı duymam her düşünce saygıyı hak etmiyor
Örnek vereyim kayınpeder gelinini seviyor bu aşk diyip saygı mu duyalım
ya da bir ruh hastası çocukları taciz etmekten hoşlanıyor buna saygı mu duyalım her düşünce ve görüş saygı hak etmiyor...
Katılıyorum, kesinlikle.
Bende katılıyorum düşüncelerime 🙏🏼
Her düşünceye saygı duymak insanın kendine saygısızlık yapması gibi bir şey, saygı duyulacak düşünceler de var müsamaha gösterilmeyecek şeyler de var.
Her düşünceye saygı duyamazsın, duymak da zorunda değilsin aslında 😇
İnsanın kendine, başkasına zarar veren, nefret, şiddet, hakaret içeren düşünceler tehlikelidir. Fikre saygıdan çok, ifade hakkına “sınırlarla” saygı duymak daha mantıklı.
Kişiye değil, üsluba ve içeriğe odaklanmak önemli. Bazı düşünceler sadece “tahammül edilmez” olabiliyor 😅🧠
Cevap
13Cevap
Pedofil bir insanın düşüncelerine saygı falan duyamam mesela katillerin falan duyulmaz ensest insanlara da duyamam saygı falan
Her düşünceye saygı duyulmaz olacak şeyler var olmayacak şeyler var
Hayır her düşünceye saygı duyulmaz zaten
Her düşünceye saygı duymak demek o kişinin kendine ait bir görüşünün olmadığı ve omurgasız birisi olduğu anlamına gelir. Ben her görüşe saygılı değilim mesela terö* destekçisi bir insana neden saygı duyayım veya sapkın bir kişiye saygı duymam elbette.
Hayir herşeyw saygim yok her alttan aldiginiz sey size saygisizlik olur karai tarafa bunu alistirirsaniz hem degersiz hem saygisiz olursunuz herseye saygi duyup alttan almayin
Çoğu düşünceye saygı duymaya çalışırım ama bazıları açıkça zarar verici, başkalarını incitici veya tehlikeli olduğunda dur demek gerekir; saygı sınırları vardır.
Hayır, saygı çerçevesinde olmayan, sınır ihlali yapan, ahlaksızca sunulan vs. düşüncelere saygı duymam.
İnancıma, ahlakıma yapılan terbiyesizlik olursa duymam, bunun dışında saygı çerçevesinde yapılan, paylaşılan düşüncelere saygım var evet.

Yok.
Hayır duyulmayacak düşünceler de var ya da kendimce doğru olmadığımı düşünüyosam da saygı duymayabilirim
Hayır saygı duymam saygı bu kadar basit bir şey değil
yargılamaktan önce anlamaya çalışırım belki
Saygı öznel bir şekilde mantıklı olan düşüncelere duyulmalıdır körü körüne herşeye saygı duyulmamalı
Altında bir pislik olduğunu gördüğüm düşünceye yok gözüyle bakarım
Her düşünceye saygı duymuyorum, zorunda da değil kimse.
gadınlar mutfak robotu eğ diyen biriyle 1 saniye kalmam küfür eder giderim
Her düşünceye saygı duymam zaten her düşünce de saygıyı hak etmez, sadece insan olduğu ve düşünebildiği için düşünebilmesine saygı duyarım..
Herşeye tahammülüm yok
Hayır, saygı hak edilir.
Her düşünceye saygı duymam
Bazı düşüncelere saygı duymuyorum
bazıları duyulacak gibi değil
Her düşünce değil tabiki : )
Hayır her düşünceye saygı duymam tabiki
Her düşünceye saygı duyulmaz
olur mu öyle bir saçmalık
Hayır saçma düşünceler saygı duymam :D
Hayır
Hayır