Güzel bir anı veya hissedilen duygu durumu konusunda heyecanımızı paylaşırken iyi dediğimiz şeylerin ömrü 5 dk. yaşıyor. Diyorum ki ani bir kararla hiç kimseye danışmadan , söylemeden, haber vermeden evlenir misiniz? Böyle bir çılgınlık yapar mısınız?
Keşke evlilik kararı almayı düşündüğüm birisi olabilse yani o potansiyelde hayatı paylaşmayı düşündüğüm sevdiğim birisini görsem mesele zaten birilerine danışmadan o kararı almaktan çekinmek değil karşıma içime sinen birinin çıkması
Bir aileye sahip olmasaydım yani annem babam kardeşim falan, evet yapardım. Peki şimdi niye yapamam çünkü bu tür şeyler geleneğe usüle uygun şekilde yapıldığı için sevenimizi üzmek istemem.
Olması için bir aileye sahip olunmaması lazım. Veya aileni silmişsen oda olur. Çünkü geriye dönüp baktığında üzüleceğin bir şey olmaması gerek bu yola girilecekse.
4 yıl önce nişan attım. Düğün dernek nikahtan 24 gün önce ayrildik ve düğün dernek stresi, aileler kavga edince ben düğün dernek olayından soğudum. Şahsen bu durum da hayatımda evlilik kararı olursa tekrar asla ve asla düğün dernek yapmayacağım ve herkesten gizli evleneceğim. İzin vermicem yanii
Ben o kadar çılgın değilim, itiraf edeyim. 😄 Yine de içimde minik bir maceracı taraf var. Kararımı kimseye sormadan veririm ama mutlaka biraz zaman tanırım kendime. Birini gerçekten tanımadan ani evlilik bana göre değil. Tutku güzel ama evlilikte tutkunun yanına karakter, güven ve uyum da şart bence. 💍✨
🤣 peki asıl soru şu. Aşka inanıyorsan eğer aşik olsaydin böyle bir şey düşünmezmiydin? Böyle çılgınlık yapanlar var sonuçta. Tabii yerine göre senin de farklı çılgınlık alanların vardır elbette.
Benim CV'yi açmayalım şimdi :D aşk diye bir şey yok. Kendimizi kandırmayalım. Bir kadınla yapacağım maksimum çılgınlık, ona "seni seviyorum" demek olacaktır.
Bak yaa! Aşk olmasa o hissedilen tutku yoğunluğu olur mu acabaaa? Aşk tabii ki var. Aşk sadakatin ta kendisidir. Sadakat, güven, tutku. Hem aşk olmasa o kadar Edebiyat boşuna mı? O kadar şarkılar, türküler boşuna mı? Saz çalan aşıklar boşuna mı? Cemal Süreya, Nazım Hikmet boşuna mı? Şiirler boşuna mı? Romantizm boşuna mı?
Ben tutkuyu bilirim, arzuları bilirim. İrademin gölgesinde yeşeren otları ateşe vererek kafa bulmayı. Beynimin kimyası değişerek bana farklı duygular ve hazlar tattırıyorsa, adını aşk koymak zorunda değilim. Çünkü aşk dediğimiz şey gerçekten sadece beyinde bitiyor.
Finalde evlenmiş olduğun için, ebeveynlerine, çevrene ve topluma göre ''namus''unu kurtarmış oluyorsun. Bir nevi kendini korumaya almış oluyorsun, sevmedim bu fikri. Yine onların dayattığı argümana dönmüş oluyorsun, büyük esaret. Cıks, olmaz.
Canım benim, namus için mi evleniyor millet sadece🤣 komiksin. Hayatım boyunca hiç evlenmedim ve keyfim için istesem evlenirim. Çünkü kimse umrumda değil. Kimse için evlenilmiyor. Mecburiyetten bir evlilik çılgınlık değildir.
Türkiye sınırlarında evliliğin her çeşidi benim için öyledir, zira 100 evlilikten 99'u bu maksatla yapılır. O yüzden reddediyoruz, yaşantımıza dahil olma fırsatı da vermiyoruz. Sana da öneririz :d
Kime ne halt ederse etsin, ben bana sorduğun soru üstünden kendi adıma cevap verdim. Gerisi sana hayırlı olsun, basma fistanını da giymeyi unutma, gözleme falan açarsın kocana :d
Soruyu kendine göre cevaplamana saygı duyarım fakat bana önermen yersiz. Benim düşüncelerimin senin düşüncelerinle uyuşma zorunluluğu yok. Senin nezdinde olmak zorunda değilim. Ben de kendi fikirlerimi paylaştım. Fistanı sen kendin giy. Kocamda yok. Ama olursa benim fikrim değişmeyecek. Ben gelenek insanı değilim.
19 yaşındayken adrenalin için bir domuzla dövüştüm ve kaybettim ama ölmedim :D sırf korku hikayesi yazmak için terk edilmiş köyde mezarlık yanı bir gece geçirdim bir kızla gizilce evlendim 1 ay sonra gizilice boşandım (çok gençtim hala kimse bilmiyor)
Ve kimseye torpil geçmez. En güzel tarafı da budur. Adaletin geçtiği tek şey Karma olayıdır. Yaşattığını yaşamadan ölmezsin. Bence tek şanslı olduğumuz konu budur. Ne olursa olsun daha çok macera dolu yaşayacağınız hikâyeler sizi bekliyor ve siz yine üstesinden geleceksiniz. Cesur insanlar asla yenilmez. Cesaretli insanlara hep hayran kalmışımdır. Kendinizle gurur duyun.
Eski eşim bir gün kendisini hiç gezdirmediğimi söyledi. Ertesi haftasonu için Pazar günü boğazda güzel bir kahvaltı ayarladım. Oradan havalimanına geçip öğle yemeğine Romaya pizza yemeye gittik. Oradan da akşam yemeğine Parise.
Aciliyetlik bir durumun olmadığı bir karar bu.. yanii mecburiyetlik bir baskı ve dayatma değil. Seven ikili birbirlerini çok seviyorlar ve birden ani bir kararla evlenmeye karar veriyorlar. Karşılıklı alınmış bir karar ve bu karar her iki tarafı çılgın yapar. Aşk insana herşeyi yaptirabiliyor.