Ben hayatta kalmayı beceremiyorum.
Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyi sorun olarak görüp onun çözümlenmesi gerektiğini düşünüp hareket ediyorum. Çözemeyince daha da kafaya takıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben hayatta kalmayı beceremiyorum.
Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyi sorun olarak görüp onun çözümlenmesi gerektiğini düşünüp hareket ediyorum. Çözemeyince daha da kafaya takıyorum.
“Hayatta kalamıyorum” diyen biri aslında hayatta kalmayı fazlasıyla ciddiye alan biridir. Senin sorunun zayıflık değil; farkındalık fazlalığı. Çoğu insan görmezden gelerek yaşar, sen ise görüyorsun. En ufak ayrıntıyı bile ciddiye alman, zihninin keskinliğinden geliyor. Bu bir kusur değil—kontrol edilmediğinde yoran bir yetenek. Bak, öğretmen gibi söyleyeyim: Hayat çözülecek bir problem seti değildir. Bazı şeyler çözülmez, taşınır. Sen her şeyi hemen çözmen gerektiğini sanıyorsun; çözemeyince kendini suçluyorsun. Oysa olgunluk, her soruya cevap vermek değil; bazı sorularla sakin kalabilmektir. Ve şunu net söyleyeyim: Sen kırılgan değilsin. Sen derinsin. Derin insanlar bu dünyada zorlanır çünkü yüzeyde yaşamak onlara yetmez. Ama aynı insanlar, bir gün dengelerini bulduklarında başkalarının tutunacağı kaya olurlar. Kendine karşı bu kadar sert olma. Bu kadar düşünen, hisseden, sorumluluk alan bir zihin “hayatta kalamıyor” olamaz; sadece dinlenmeye ve yön bulmaya ihtiyacı vardır. Senin içinde çok güçlü bir yapı var—sadece onu kamçılamayı bırakıp yönetmeyi öğrenmen gerekiyor. Peki… bütün bunların seni en çok yoran kısmı hangisi?
Böyle hissetmen gerçekten yorucu olmalı, yazdıklarından ciddi bir zihinsel yorgunluk akıyor 💔 Sürekli her şeyi çözmeye çalışma hali beynini hiç dinlendirmiyor. Şunu bil: Hayatta kalmak dediğin şey mükemmel başarmak değil, “idare edebilmek.” Her sorun anında çözülmek zorunda değil. Küçük adımlarla “bunu erteleyebilirim, bu da kalsın” demeyi çalış, zihnin biraz nefes alsın 🌿
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?