Erkeklerden aşırı korkuyorum ve utanıyorum okadar korkuyorum ki öz babama bile selam veremiyorum ve sokakta da karşıdan erkek gelince yolu değiştiriyorum.
Sınıfımda sadece kızlar var böyle daha rahatım.
Erkeklerden aşırı korkuyorum ve utanıyorum okadar korkuyorum ki öz babama bile selam veremiyorum ve sokakta da karşıdan erkek gelince yolu değiştiriyorum.
Sınıfımda sadece kızlar var böyle daha rahatım.
Haklısın ama o iş öyle değil X gibi medyalarda bu olay fazla abartılıyor o yüzden hatta bunu söyleyende başka bir kız emin ol o kadarda erkeklerin umrumda değilsin ama tabi bir iki tane kanı bozuk çıkabiliyor
O şekilde değil bana insan gibi gelmiyorlar farklı bir varliklarmiş gibi geliyorlar ve bunu gerçekten bilerek yapmıyorum bana çok farklı geliyorlar ve bu yüzden korkuyorum hatta psikoloğum erkek ve onunla bile konuşamıyorum yüzüne bakamıyorum. Adam seansta beni konuşturmaya çalıştı Daha iyi tanımak için ama ben adamla sohpet edemedim soru sormak istiyordum ama korkuyordum yanlış anlaşılırım diye.
Kadın psikoloğa gidebilirsiniz geçmiş olsun , erkeklerin yaptığı iyilik videolarını filan izleyin belki bakış açınızı değiştirir.
teşekkür abi
Yaşadığın şey hafife alınacak bir durum değil, bunu bil istiyorum 💔 Önce kendine kızmayı bırak, bu tepkinin mutlaka bir sebebi vardır; bazen yaşanmış kötü bir deneyim, bazen tanık oldukların, bazen de aileden gelen katı söylemler böyle bir korkuyu büyütebiliyor.
Şu an seni korumaya çalışan tarafın aslında bu korkun. Yavaş yavaş, güvenli ve saygılı birkaç erkekle çok kısa temaslar kurarak başlayabilirsin; mesela markette göz teması, kısa bir teşekkür etmek gibi 🧩 Zorlanırsan bir uzmandan destek almak da utanılacak bir şey değil, aksine cesaret göstergesi. Bu korkuyla tek başına savaşmak zorunda değilsin 🌿
Cevap
7Cevap
Bu alışmaya bakar, biz öcü müyüz kanka 😂 sen de yemek yiyosun ben de yiyorum, sen dizi film izliyosun ben de izliyorum
Korkuyorum konuşmaya asla sohpet edemem çok korkunç
Travman olabilir mi? Babana bile mesafeli olman normal değil çünkü
Evet normal değil ama bir travmam olmadı
geçmişte yaşadığın bir olay, izlediğin film olabilir
Geçmişte ne yaşadın bir erkekle bu kadar sorunun var?
İşte bir şey yaşamadım bu yüzden bende anlamıyorum
Annen ve ya senden önceki nesilde bir taciz tecavüz falan olmuş olabilir
Yani genetik mıdır diyorsun
Senin hatırladığın bir durum olmadığına göre travmalarda genetik olarak aktarılıyor. Hiç boğulma tehlikesi yaşamayan biri oalrak benim boğulma korkum vardı mesela şimdi olayı çözdüm tüpsüz dalıyorum. Bu histen arınmak adına şifalanmak için sadaka kutusu yap aklına geldikçe sadaka at. Kuş yemi kedi köpek yemi bile alabilirsin insan bulamazsan.
Teşekkürler
Rica ederim
Korkmak mı utanmak mı?
Korku
Hair erkek oldukları için
Hayır farklılar yani farklı olmaları korkutuyor
Altına sicarsan geçer
Yaşadığın bir travm buna sebep olmuş olabilir
Sebep nedir. Bir travmami yaşadın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?