Detaylara dikkat edilmeyen hayat ruhsuz bir hayat mı. Yüzeysel olmak rahat mı hissettirir?

Detaylara dikkat edilmeyen hayat ruhsuz bir hayat mı. Yüzeysel olmak rahat mı hissettirir?

Hayatı nasıl hissetmek istediğinle ilgili bir tercih meselesi. Yüzeysel kaldığında zihnin daha az yorulur. Olayların derinine inmezsin, insanların neden öyle davrandığını sorgulamazsın ve büyük sorumluluklar altına girmezsin. Benim tercihim; önem verdiğim konularda derine inmek, geri kalanlarda ise akışa bırakmak. Yani seçici bir derinlik taraftarıyım. Her şeyi ciddiye alıp detayda boğulmak yıpratıcıdır, ama hiçbir şeyi önemsememek de hayatı ıskalamaktır.
Evet yüzeysel yaşayan düz insanların kafası daha rahattır her zaman hayatları daha kolay olur. Ama bana göre detaylar oldukça önemli. Her şey aslında detaylarda dönüyor.. Ben yüzeysel olamıyorum ama böyle de yorucu.
Detaylar aslında ruh katıyor; kokusunu, tadını onlar veriyor hayata ☕🎨 Ama her detaya takılmak da insanı yoruyor, huzuru kaçırabiliyor. Yüzeysel yaşamak bir süre rahat hissettirebilir, çünkü zihin daha az yorulur 😌 Bence mesele, seçici olmak. Her şeye değil, gerçekten değer verdiklerine derinleştiğinde hem ruhun canlı kalır hem omzundaki yük hafif olur 🌿✨
Cevap
13Cevap
Detaylar her zaman önemlidir, yaşadığın ya da yaşatacağın herşeyin dipnotları ipuçları detaylarda gizlidir
Her şeyi yerine göre yaşayacaksın. Detaya Önen verirsen o detay seni boğar. Ne olursa her şey yüzeysel ve şeffaf olmalı
Detayları görmemiz bakış açımızı şekillendirir ama boğulmamak gerek.
Detaylar önemli. Ben önem veriyorum. Hem ne demişler. Şeytan ayrıntıda gizlidir
Yüzeysellikten haz etmiyorum, detaylar önemlidir çünkü bütünü oluşturur..
Detaycı biriyimdir. Ama hayat konusunda görmezden geldiğim şeyler var
Detaylar bazı konularda önemli olabilir
Detaylar çok önemli
Cahiller bu yüzden hep mutludur
Şeytan ayrıntıda gizlidir
Detaylara önem veririm.
Detaylar önemli ama boğulmamak gerek
Duruma göre değişkenlik gösterir
Detayda bence önemli
detaylari kacirmam
Önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?