Yoksa kendi karakterini koruyarak farklı durmayı başarabilir mi?

Yoksa kendi karakterini koruyarak farklı durmayı başarabilir mi?

Bir gün iki gün ve artık “değişirsin” 😀
Yani en azından alışır ve ayak uydurur insan. Bi söz vardı, bana arkadaşlarını göster san kim olduğunu söyleyeyim. İnsanlar bizi etkiliyor, biz istemesekte kabul etmesekte görünmesede er ya da geç bilinç altımıza işlenen o şeyler günün birinde ortaya çıkar.
Nasıl bir insanın karakterinde ailesinin etkisi ve büyük katkısı var ise, bu bilinç olgunluğuna gelince artık arkadaş ortamın dönüyor. Bu yüzden hayatı 2 bölüme ayırmakta fayda var. Biri ailemizin gösterdiği, diğeri ise dış dünyanın (burada arkadaşlar).
En efendi çocuk bile, eğer serseriler ile arkadaş kalmaya devam etmekte ısrarcıysa günün birinde artık o da bir şekilde ayak uydurur onlara.
Benim cevabım a) şıkkı evet 🤷♀️
Bozulmak değil de
Bı arkadaşımın saçı siyahtı saçını çok beğeniyordum sonra bende siyah yaptım ardından 2-3 kere boyadım galiba siyaha, sonra çok pişman oldum ve boya hiç akmiyordu bende kolay aksın diye kestirdim ama hiç etki etmedi akmiyordu sonra boyadım ama altta siyah boya var diye tutmadı 2-3 kere daha boyadım galiba malım tutmadı ztn, birazdan açıcıyı sadece percemleri me sürdüm biraz deniyim sonra tüm saçıma sürer rengi açılınca boyarım boya da tutar dedim iğrenç oldu ve halaaa tutmuyor iki saat ağladım şimdi boya aldım birazdan boyicam yarın okula böyle gidemem çingene gibi hissediyorum önler sarı arkalar kahve falan 😭neyse kumral yapicam birazdan inşallah güzel olur bu saate açık kuaför yok yarını bekleyemem
Açık değil
Dalga geçme iki saat ağladım 😭😭
Bu boyadım tutmadı olayı yıllar önceydi o zamanlar maldım şimdiki aklım olsa siyah bile yapmazdim
Bedduamı da aldım
Ablam şimdi dedi ki inşallah saçın yanar boyamaya korkuyorum
Yarın okula nasıl gidicem
Gitmeyedebilirim aslinda
Hshshd gidicem
Benim olayları abartma huyum var😔
Neyse boyadım yarım saat bekliyim nasıl olck sonra duş alicam çok güzel olck ama
İnşallah kel kalmam ln KZJZKXJKDJDJDCJJXJDJDNFJJFJFJFJFJFJDJDJJDUDUDHD
Neyse ya saçımı mahvetmiş olabilirim ama böyle delilikler de yapmasak hayatın tadını nasıl çıkaracaz ( benim kendimi avutuş ) 😝Kzjzjjzjxjjxjxjdn
Of yorumumu silsene rezil olucam biri okusaKZKXKSKXKKXJXXJXJ
Ben dakka saymadım şimdi 30 dk geçti mi nerden anlicam
Boyadım yazdığımdan 23 dk geçmiş yani 7 dk kaldiiii
Saat tutamam su yazdigim yoruma göre gidiyorumJZJXJDJJDJD
2 dakkkkkkaaaaaaaaa
Körle yatan şaşı kalkar
Üzüm üzüme baka baka kararır
Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Bu kadarı yeterli olmuştur..))
Tamamdır o zaman))
İster istemez bozuluyor ya bizim bi Ahmet vardı yağcı. Çocuk ilk geldiğinde yüzümüze bakamıyordu konuşurken çekiniyordu. 1 ay sonra baktım millete pandik atmaya başlamış. d. d
Kendi arkadaşlarına yapıyordu valla haha
Sanayide böyle sjdjf
Kiminle çok zaman geçirirsen, onlardan bir şeyler kaparsın mutlaka 😅 Ama bu “bozulmak zorunda”sın demek değil.
Sınırlarını bilen, ne yapmayacağını net belirleyen biri, farklı durmayı başarır. Arkadaş ortamına göre değil, kendi değerlerine göre hareket edersen, hem saygı görürsün hem de kendini kaybetmezsin 💭✨
Cevap
39Cevap
Hamurunda yoksa kimse kimseyi değiştiremez ama yine de iyi alışkanlıkları ve karakteri olan birileriyle arkadaş olmak daha elzem.
Öyle tabii önemli olan nerede nasıl davranacağını bilmek
Hiç kimse "arkadaş ortamında bozulmam" demesin, arkadaş ortamında serserilik, soytarılık, züppelik varsa bal gibi de bozulur.
Benim eski okul ortamım serserilerle doluydu ama karakterimi bozmadım. hatta serseri olanlara da yol verdik zaten.
Ne güzel
Kolay kolay bozulmaz. Efendilik ortamdan çok karakterle ilgilidir. İnsan kim olduğunu biliyorsa, hangi ortamda olursa olsun kendini kaybetmez. Serseri bir ortamda bulunmak insanı gözlemci yapabilir ama özü sağlam olanı dönüştürmez. En fazla sınar. Bozulmak isteyen zaten bahane arıyordur, istemeyen ise çizgisini sessizce korur.
Üzüm üzüme baka baka kararır derler evet bozulur.
Efendi olan girmesin o ortama
Arkadaş arkadaşı mutlaka etkiler
Bozulması için insanın içinde birşeylerin eksik olması gerekir gadası
Üzüm üzüme baka baka kararır.. Sözü boşuna denmemiş..
Hem başka bir söz; etrafındaki 4 kişinin ortalamasısındır..
Hem hadis; "Kişi, arkadaşının dini üzeredir.."
Hem başka bir söz; bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim..
Bunca uyarı, ikaz varken kimse "ben kendimi korurum" yalanına aldanmasın..
Başta koruyabilse de bir yerden sonra bozulur. Zaten kendisi çok düzgün ise düzgün olmayan çevre onu rahatsız eder ve fazla samimiyet kurmak istemez. Serserilerle samimi olan insanların ben kendilerinin baştan düzgün olduğunu düşünmüyorum zaten
Bence bu tamamen kişinin kendisiyle ne kadar temas halinde olduğuyla ilgili. Bir dönem böyle bir ortamdaydım ve başta ben de etkilenirim diye korktum. Ama şunu gördüm, karakteri gerçekten oturmuş insan bozulmuyor, sadece daha netleşiyor. Kendi sınırlarını bilen biri ortamın parçası oluyor ama kendini kaybetmiyor. Asıl mesele ortam değil, iç pusula.
bence tavrını koruyabilir herkesin aklı iradesi var sonuçta ama zayif biriyse o arkadas ortamına uyabilir
Eskiler bununla ilgili çok söz söylemiş üzüm üzüme bakarak karar gibi sen kendini korusanda ortam bazı konularda seni kendine benzetebiliyor
Bozulmaktan kasıt nedir bilmiyorum ama görmediğim girmediğim ortam kalmadı, her türlü ortamda bulunmuşumdur ama hiç bulaşmamışımdır o şeylere, bozulmak bulaşmaksa bozulmamışım ama görüp şahit olmaksa bozulmuşumdur
Bozulanlar vardır, içki içen madde kullanan kova yapan arkadaşlarım oldu ama ben yinede bulaşmadım..
Bozulur tabi de bu iki adamın aynı dizide oynayacağı hiç aklıma gelmezdi vay be
Eli g@tu oynayan, saçma sapan hareketleri olan biriyle arkadaş olmam
bozulabilir bozulmayadabilir o kişinin iradesinin ne kadar güçlü olduğuna bağlı ama efendi birinin serseri bir ortamda bulunmasının mantıklı bir açıklaması yok bence
Rüyalarımın saçmalık seviyesi aynen böyledir.
Oguz teskere aldı , 😀oguz terhis oldu ama hala gelmedi.
Hshsshhsf
Deme öyle deme aklıma geldi. Evet sende mi izledin? Gerçekten oguz çok iyi çocuktu haaa
Hayır bozulmaz kaliteli insan hiç bir şekilde bozulmaz ama içinde zaten kötülük olan biri aslında bir nevi ateşlenmeyi bekleyen barut gidir.
ben yaptım serserilerin arasından kurtuldum hepsini engelledim şu an yalnızım ama en azından serserilerin arasında değilim
Evet öyle bir ortamım olmuştu ve aralarında temiz kalmayı başardım ama onlardan uzaklaşmasaydım eninde sonunda onlar gibi olurdum
Öyle ortamda efendi erkeğin işi olmaz.. bence.. ama iyi anlaşıyorsalar ve eğleniyorsalar o da onlar gibi olabilir belki.
Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demiş atalarımız🙄
Kişiden kişiye değişir
Ben bozulmam mesela bozduran kişi olurum 🤓
Zamanla ve o efendi kişi değişmeye açık biriyse bozulabilir.
Bozulmaz ya bozulan illaki vardır ama onun içinde vardır içinde efendilik olan biri bozulmaz bence
Ya onlardan uzak durur ya da onlara uyar. Ben şahsen uzak dururdum.
Efendi adam niye serseri ile arkadaş olmak ister? Serserilik öğrenmek için değil mi?
bozulan da var, beğenmeyip o ortama girmeyen veya çıkan da var. misal ben pek sevemedim o ortamı. bozulanı da gördüm.
Zamanla o da ayak uydurmaya başlar ya da ortamdan uzaklaşır..
Yüzde 80 bozulur diye düşünüyorum
Bozulur kendimden biliyorum 😅
Evet😅
İyi seçmek lazım arkadaşları
Efendi birinin serseri ortamında ne işi var
Bence de bozulur arkadaş ortamı zor
Bence de
Kendini bilen insan bozulmaz.
Genelde bozuluyor
Çevresinden etkilenmemesi çok zor
Bozulur insanlar arkadaşlarının ortalamasıdır.
Evet bozulur efendi birinin serseri arkadaşları olamaz
Karga çöplüğe götürür diye bir söz vardı o geldi aklıma.
Ayn ben mesela kendi karakterimi hep korurum öyle kişilerle işim olmaz hep çizgim vardır benim
Üzum uzüme baka baka kararır bence karekteri zayıf olan güçluye veya yanliş doğruya gizliden benzer
Üzüm üzüme baka baka kararır mallesef kötü dost kişiyide kötü yapar
Kötü adam camiye gitmekle iyi, iyi adam meyhaneye gitmekle kötü olmaz demiş eskiler.
Kalite bozulmaz. Nerede ve kimle olduğunun bir önemi yok.
Hayır. İyi olanın özünü kaybetmez. Bozulmaya müsait olan bozulur. 💁
Olan *
Sağdaki squid game deki degilmk la
Karakteri sağlamsa bozmaz
O oturmuş bir karakterse kimse bozamaz...
Bozulmayan bozulmuyo kişilik meselesi
Evet kesinlikle
Etkiler illa etkilenmemesi imkansız
kimisi bozuluyor kimisi bozulmuyor.
Herkes bir gün bozulur.
Kendini bilen kişi bozulmaz
Karakteri sağlamsa asla bozulmaz
Bozulmaz ortamı terk eder akıllı ise tabi
Ben durdum, onları da durdurdum 😄
Bozulur tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?