Bazen ‘Allah’ım beni bununla sınama’ diye dua ederken buluyorum kendimi… Ama sanki o dua dudaklarımdan çıkar çıkmaz, tam da kaçtığım şey karşıma imtihan olarak çıkıyor. Acaba insan en çok, kalbinde hâlâ teslim edemediği yerlerden mi sınanıyor?

Bazen ‘Allah’ım beni bununla sınama’ diye dua ederken buluyorum kendimi… Ama sanki o dua dudaklarımdan çıkar çıkmaz, tam da kaçtığım şey karşıma imtihan olarak çıkıyor. Acaba insan en çok, kalbinde hâlâ teslim edemediği yerlerden mi sınanıyor?

Beni bununla sınama demek yerine bu durum onun sınavı Allah'ım kolaylık ver bizleri koru bu halden diye dua et iki dua birden yapmış oluyorsun ve böylece o kişiyi kınama enerjisi olmuyor. Kınama için okunacak dua var onu da deneyebilirsin.
Böyle şeyler dememeye özen gösteriyorum. Misal: “…. beni sağlığımla sınama” değil “Allahım sen bana sağlık sıhhat ver” demek gerekiyormuş. Beyin 🧠 algılamıyormuş -ma -me ekleri, dolayısıyla cümledeki fiilin eksiz hali geçerli oluyormuş
💖🌸
EİC için teşekkür ederim 🤍🌸🤗
İnsan en çok neden korkarsa en savunmasız yeri orası. Hayat da tam oraya pansuman yapman için dürtüklüyor. Güçlenmen için yani, gıcıklığından değil (yani inşallah) 😅💪🏼
Bir âlim insanların başına gelen çoğu kötü olayın insanın hatalarından olduğunu söylüyordu başımıza bir şey gelsin istemiyorsak bolca tövbe etmeli rahat zamanda Allah'ı daha çok anmalıyız ki dar zamanda yardım daha çabuk gelsin
İnsan psikolojisi tam da böyle işliyor işte 🌧️ En çok korktuğun, kaçtığın şey zihninde büyüyor, odağın oraya kilitleniyor. O yüzden hayatında daha çok onu fark eder hale geliyorsun. Teslim edemediğin yer, aslında en çok kontrol etmek istediğin yer oluyor. Dua ederken “beni bununla sınama” dediğinde bile zihnin yine o şeye gidiyor. Biraz da teslimiyet, “gelse de bununla baş edebilirim” diyebilmeyi öğrenmekle ilgili 🌹
Cevap
11Cevap
Benim de öyle Allahim sen koru dedigim seyde imtihanim oluyor
Agizdan çıkıyor
Neyden kaçarsan onun içinde bulursun kendini, bu hiç değişmez.
Bilmiyorum hayat bu akıp gidiyor illaki karşımıza bir şey çıkacak
Sınanmamız gerekiyordur, daha kötüsünden korunmak için
Çünkü insan istemediği ot burnunun dibinde bitermiş
Aa gitmemişsin, üye aktif değil yaxıyorfu
İyi yaptın
Korktuğumuz şey başımıza gelir genelde, evrene pozitif enerji gönderelim 😃
Ben demiyorum çünkü hayatta mantık ve adalet aramıyorum.
Korktuğun şey başına gelir. İsyan etmemek lazım.. Allah yardımcın olsun.
Hayatın odağı haline getirdiğimiz bir çok şey gibi gözlerimiz sınavımızı arıyor çoğu zaman.
Farkındalık.
İmsam en çok istediğiyle sınanırmış. Hatta diyor yankuranda sizi evlatlarınızla, eşlerinizle ve mallarınızla imtahan ederiz diye
Çünkü dile getirdiğimiz her ne varsa bununla imtihana çekiliriz.
Çünkü Asıl sınanması gereken yer orası :)) öğreniyorsun, güçleniyorsun.
İnsan korktuğu şeylerle hep yüzleşir çünkü onlar onun imtihanı olur.
O zaman deme ahdhd
Bilmiyorum Allah'la senin aranda mevzu ben girmem
Ben bişi demiyom artık
Sana katacağı şeyler vardır
Insan en çok da korktuğu ile sınanıyor.🤷🏻♀️
Hayat acımasızca
Sakınan göze çöp batar diye boşuna dememişler.
Tersini desek peki 🤔
Bu bu duada ısrarcı ol, insaAllah sinanman olmaz
Hep öyle olur zaten
Allah korusun
Bi bilsem
Bir de soruyor musun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?