Doğruları savunmak cesaret işidir ve bu bir uyumsuzluk problemi olabilir mi?

Doğruları savunmak cesaret işidir ve bu bir uyumsuzluk problemi olabilir mi?
Doğru olanı doğru yerde en doğru şekilde aşağılamadan ezmeden savunuyor sa, yalnızlıktan korkmuyorsa bu bir duruştur omurgadır herkesin harcı değildir. Güçtür..
Ancak empati yapmadan hep haklı olmaya çalışıyor, karşıda kini rencide ediyorsa bu uyumsuzluk. Doğruyu savunmakla doğru yu kurşun olarak kullanmak çok başka...
Hangi davranislara normal davranış diyoruz neye göre kime göre karar verilmiş. Ve doğrular nelerdir kime göre doğru kime göre yanlış. Koşullara göre çok değişken bir soru.
Kendi çıkarları doğrultusunda mi doğruyu savunuyor, yoksa yine kendi çıkarı ile paralellik gösteren toplum çıkarına mi yoksa hiç alakasız çıkarı olmayan birisinin hakkını savunurken mi?
Tam objektif bir durum olmadan ne güçlü derim ne uyumsuz ne de başka bir kavram ile ifade edebilirim
Bunu ben de düşündüm ve bazen uyumsuz olduğunu savundum, bazen güçlü duruş sergilediğini. Ama her yerde bir kılçıklık yapan insan da uyumsuz olmuyor mu yani gerçekten de...
Herkes kendi doğrusunu en doğru sanır. Yanılgı da burada başlar.
Dolayısıyla bu bir erdemdir ama ne yazık ki kişisel erdem.
Analiz ve empati yeteneğinden yoksun insanlar için bunun bir anlamı yoktur. Zira onlar kördürler.
Bence doğruyu savunduğu için yalnız kalan insan önce güçlüdür ama tek başına güçlü olmak da yetmez 😊 Doğruyu nasıl, ne zaman, kime söylediğin çok belirleyici. Eğer üslup sert, kırıcı, benmerkezciyse insanlar uyumsuz diye düşünür. Ama hem dürüst olup hem empati kurabiliyorsan, zamanla etrafına gerçekten değerli insanlar toplarsın 🦁💬
Cevap
2Cevap
Bence davranış aklın işaretidir. Doğruyu savunanilmel cesaret istesede asıl olan neyi nasıl ysptığındır
Hakikati ölesiye suavunurum ama Doğruyu asla... Çünkü Doğru bildiklerim kadar Yanılmışlıklarım da çok var bizleri de zaten "hiç hatan yok mu" sorrusu savunmasız ve güçsüz yapan bu durumdayız hepimiz...
Her doğru hakikat değildir ama! Her Hakikat doğrudur...
Her doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar yani bu devir de sert duruşun varsa uyumsuz ve kabul görülmezsin. Bu çağ bunu kabul etmez...
Çağın canı cehenneme diyoruz o halde
İnsanların duymak istemedikleri şeyleri söylerim genelde.
Güçlüdür net olmak iyidir uyumsuzluk her zaman problem değildir
Güçlü insan doğruyu savunduğu halde bile etrafını kalabalık tutabilecek insana denir
Bu konuda çok linç yedim
Nankör olarak görülür ve dışlanır
Güçlüdür.
Güçlü
güçlü olur
Güçlü
Güçlü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?