Bana açıkçası itici geliyor. Özellikle karşı cinsin herkese karşı aşırı samimi olması ve herkese aynı şekilde davranması bana samimiyetten çok sınır eksikliği gibi hissettiriyor.
Yalnız olmayı daha çok seven ama insanlarla samimi biri olarak söylediklerini mantıksız buldum. Tabii ki iticilik olayı kişiden kişiye değişir, itici gelebilir ama tanımadığım birine karşı surat asıp sanki karşımda ki kişi karaktersiz biriymiş gibi davranmak yerine insan gibi davranıp karakterini öğrendikten sonra samimiyeti kesmeyi tercih ediyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Kesinlikle bana da çok itici geliyor. böyle kişiler muhtemelen yalnız kalmaktan korkuyorlar. ben zaten herkesle samimi olan biri değilim ya da kolay güvenen biri değilim.
Samimiyet bu kadar ayağa düşmemeli ya. Herkese mavi boncuk dağıtan, canım, cicim diyen insandan ben şüphe ederim. Genelde herkesin lafını herkese taşıyolar.
Bence evet, çoğu zaman altında yalnız kalma korkusu veya onay ihtiyacı yatıyor olabilir 😶🌫️ Özellikle herkese aynı dozda yakınlık, aslında kimseyle “gerçekten” yakın olmamaya da yarar. Senin itici bulman çok normal, çünkü sınır hissin sağlıklı. Rahatsız olduğun yerde geri çekilmen gayet yerinde bir tepki 💫
Bence evet, olabilir. Sürekli biriyle yakın olmaya çalışmak, içten içe yalnız kalma korkusunun yansıması gibi. Gerçekten huzurlu olan insan herkese sarılmaz zaten.
Sevdiğim bir söz var. "Herkesle arası iyi olan iki yüzlüdür" diye. Bütün karşı cins arkadaşlarına vıcık vıcık yaklaşan tipler gözümün önüne geldi de gerildim akşam akşam 🙂
bence karsı cinsten özellikle erkeklerin çok fazla kız arkadasları var kızların buna izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum benimde var 2-3 erkek arkadasım ama fazlası olmamalı bence yanlız kalma korkusu olan biri evet olabilir ama arkadas olmak baska erkek yalakası olmak baska mesafeye dikkat edilmeli bence
Aşırı samimiyet güven vermez, fazla cıvık gelir, bir sınır olmalı. İnsan sevdiği veya kendine yakın gördüğü kişilerle samimi olabilir, fakat her şeyin fazlası zarar
Gerçekten bazı insanlar çevresindeki insanlar teker teker azalmaya başlasa bile gidip yeni birilerini bulup çevresini tekrardan genişletmeye çalışıyor. Yalnız kalmaya gelemiyorlar, ama sahte insanlardan oluşan bir topluluk haline geliyorlar.