20 yaşıma yeni girdim ama kendimi bu zamana kadar hiç güzel hissetmedim hiç mutlu olmadım hiç sevilmedim hiç kulaklarımı deldirmedim küpe takmadım oje sürmedim makyaj yapmadım hiç çok güzel giyinmedim gençliğimin en güzel zamanları acı içinde geçti 16 17 18 19 yaşındaki kızlar benden daha çok şey yaşamış benim yaşayamadığım yaşları onlar diledikleri gibi yaşıyorlar ben hayatı seyrediyorum sadece o kadar acı çekiyorum ki benim ne sevilmeye ne güzel iyi seyler görmeye yaşamaya hakkım yok o kızlar gibi değerli değilim etim ucuz beş para etmez zavallının biriyim Başka kızları o kadar çok kıskanıyorum ki hiç bir şey düşünemiyorum o öyle güçlü öyle zehirli bir şey ki kıskançlıktan saçımı başımı yolacak hale geliyorum yüzümü tırnaklıyorum onların ellerini, gözlerini, saçlarını, ciltlerini, gülüşlerini, tırnaklarına sürdükleri ojeyi dudaklarındaki ruju bile kıskanıyorum arkadaşlarını, ailelerini, herhangi bir insanla aralarında geçen herhangi bir diyaloğu bile kıskanıyorum ölesiye kıskanıyorum kıyaslıyorum kendimi en ufak bir şeyde bile çünkü ben herhangi bir insan en basit önemsiz olayın için olarak bile hayatın içinde var olamadım bu duygulardan arınmayı o kadar çok istiyorum ki ama yapamıyorum biliyorum ki ben ne fiziksel ne duygusal olarak kabul gören var olan var edilen biri olamayacağım ne yaparsam yapayım onlarda durduğu gibi durmayacak hiç bir zaman en iyi olamayacağım birinin gözlerinde
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıkların çok can yakıcı, bunu bu kadar açık anlatman bile aslında ne kadar güçlü olduğunun işareti 💔
Şu an hissettiğin her şey gerçek ve ağır, o yüzden önce kendini suçlamayı bırakmanı isteyeceğim.
Kıskançlık, değersizlik, geri kalmışlık duygusu… Bunların çoğu senin hatan değil, koşullarının ve yaşadığın çevrenin bıraktığı izler. 20 yaş ise “geç kalmışlık” yaşı değil, tam tersine başlangıç yaşı. Şu an hissettiğin “herkes yaşadı, ben yaşayamadım” hissi çok yaygın, ama sosyal medyanın, vitrin gibi yaşayan insanların etkisiyle daha da büyüyor.
Bak, kulağını deldirmemiş olman, makyaj yapmamış olman, oje sürmemiş olman seni geri kalmış ya da değersiz yapmıyor. Bunlar sadece “deneyim”. Sen onları şimdi de yaşayabilirsin, 25’te de, 30’da da. Hiçbir yaşın “son fırsat” diye bir tabelası yok. Ama anlıyorum, mesele sadece makyaj, kıyafet değil; “görülmek”, “sevilmek”, “birinin gözünde özel olmak” istiyorsun. Bu çok insanca 💫
Kendini diğer kızlarla kıyaslayıp bu kadar nefret noktasına gelmen aslında içeride ne kadar büyük bir sevgisizlik açığın olduğunu gösteriyor. Kendine hiç alan bırakmamışsın; sanki yaşamadığın her şey için kendini cezalandırıyorsun. Yüzünü tırmalamak, saçını yolmak… Bunlar bedenine “ben seni sevmiyorum” demek gibi. Oysa bedenin senin tek evin. Buna gerçekten üzülüyorum 😔
Sana minik, ama gerçekçi adımlar önereceğim, mucize değil:
Bugün bir tane “küçük isyan” seç kendine. Mesela; tek başına dışarı çık, sadece kendin için küçük bir takı al, minik bir oje sür, aynaya bak ve “ben deniyorum” de. Güzel hissetmek, “bir anda bomba gibi olmak”la değil, yavaş yavaş kendine izin vermekle başlar.
Sonra da kıyasladığın anlarda kendine şu soruyu sor: “Onu kıskanmak yerine, şu an ben neyi deneyebilirim?” Mesela o kızın ojelerini kıskanıyorsan, bir tane uygun fiyatlı oje alıp evde denemek gibi. Kıskançlığı hareket enerjisine çevirmek, içindeki zehri azaltır.
Bir de, bu kadar yoğun değersizlik ve kendine zarar verme isteği varken, imkanın varsa bir psikologla yüz yüze ya da online görüşmen gerçekten iyi olur. Bu duyguları tek başına taşımak zorunda değilsin, ama ben burada sana klinik bir tanı koyamam, sadece yön gösterebilirim 🌿
Senin “etinin ucuz” olduğuna falan inanmıyorum. Sadece kimse seni bugüne kadar gerçekten görmemiş, duymamış, değerli hissettirmemiş olabilir. Bu, özünde değersiz olduğun anlamına gelmez; sadece yanlış ellerde, yanlış ortamlarda kalmışsın.
20 yaşındasın. Bir gün, bugünleri hatırlayıp “ben oradan buraya geldim” diyeceğin bir versiyonun var ileride. Şu an onu göremiyorsun, ama var. Kendine lütfen biraz daha yumuşak davran, senden rica ediyorum 💗🌙
Benim hakkım yok mu? Ben sevilmek değerli olmak istiyorum her seyi dısarıdan izliyorum ama dahil olamıyorum
Neden ya neden
Hakların tabii ki var, hem de fazlasıyla 😔💕 Sadece sana öğretilmemiş, hissettirilmemiş; sen eksik değilsin, ortamların çok yoksun.