Evet tüyolarınızı paylaşın bakalım , bu bir sosyal sorun

Evet tüyolarınızı paylaşın bakalım , bu bir sosyal sorun

Şimdi insanın Evet diyebileceği hayır diyebileceği insanlar vardır Eğer ben gerçekten bir insanı hayır diyebiliyorsam ve karşımdaki insan bu konuda bana ısrar etmiyorsa zaten onunla bir samimiyetim yok demektir ama samimiyetim olan bana iyiliği dokunmuş faydası olan bir insana hiçbir zaman da hayır demeyi tercih etmem
Yaapamıyorum. Hayır diyemiyorum. Yapamayacağım çok zor bir işi bile istese sevdiğim birisi yapa bilirmişim gibi kabul ediyorum, uğraşıyorum. Çabalıyorum olmuyor sonra azar işitiyorum. Onun için o kadar uğraştım değerimi bilmiyor diyip bide kendi kendime buna üzülüyorum. Oysa en başından yapamayacağımı söylesem hiç biri olmayacak🤦🏻♀️
İnsanları kırmamak veya yanlış anlaşılmamak için hayatımın uzun bir döneminde sırf hayır demediğim için oldukça zor durumlara girip zararlı çıkan taraf oldum genelde.
İlk dönemler zorlanıyor insan ama her hayır deyişinde biraz daha yol alıyor bunu söylemek konusunda.
İyi ki hayır dediğim çok fazla şey var.
Yapabileceğim şeyler konusunda söz vermem ama hayır da demem..
Kesin yapamıycağım, yapmak istemeyeceğim şeylere de hayır diyorum..
Bu konularda vicdanım ile ilgili bir sorun yaşamadım.. Bazen acımasız olmakta fayda var..
Bu gerçekten yaygın bir dert, haklısın, tam bir sosyal sorun 😅
Ben önce şunu kendime hatırlatıyorum: “Hayır demem, kötü biri olduğum anlamına gelmiyor, kendimi koruduğum anlamına geliyor.” 💛
Aynada prova yapıyorum, kısa ve net cümleler kuruyorum: “Şu an buna vaktim/enerjim yok.” Fazla açıklama yapmamaya çalışıyorum. Her hayır’dan sonra da kendime küçük bir şeyle teşekkür ediyorum, bu suçluluğu azaltıyor 💫
Cevap
26Cevap
Hayır demek suçluluk değil, karşı kişinin istediği karar bana zarar veren bi'şeyse zaten beni düşünmediği için direkt hayır derim. Her şeye evet diye diye enayi oluyorsunuz zaten, gönlünüz razı değilse hayır diyin.
Hayır demek bencillik değil, sınırdır. Herkesi memnun etmeye çalışmanın beni yorduğunu kabul ettim. Suçluluk gelirse de bunun alışkanlıktan olduğunu biliyorum, gerçekten yanlış yaptığım için değil
Ayrı bir şey yapmama gerek yok mantıkla hareket ediyorum
Duygusal bağ kurmuyorum insanların çoğunluğu ile böylece sınırlarım bana kalıyor
hayır demeyi bilirim zaten
Ekstra bir şey yapmıyorum durum neyi gerekiyorsa o şekilde tavrımı net belli ediyorum
Ben sınır çizgisi degil çin seddi dayıyıp döşüyorum sonra oraya buraya mesaj bırakıyolar kedi bku gibi 😂
Bunun için özel bir şey yapmama gerek yok herkes sınırını bilmeli. Bunu ben söyledikten sonra bir anlamı kalmıyor aslında sosyal sorun olmasının temel nedeni bu.
İletişim en önemli şey
Ben hayır derşm ve bunun sebebini terddütsüz anlatırım ksrlı tarafa ki kafasında başka şeyler kurmasın
Hayır dediğimde suçluluk duymuyorum. Çünkü hayatta bir duruşum ve kararlarım var. Herkes de buna saygı göstermek zorunda.
Direkt hayır diyorum eğer olaya bakışım olumsuzsa. Karşımdaki bu net iletişimden kırılıyorsa onun sorunu. Ben net olayım da..
Önceleri hep arka planda vicdan muhasebesi yapardım ancak kendime olan öz saygım değerimi arttırıp benden daha olmadıklarını düşündüğüm an değiştim
Hayir dedigim icin sucluluk duygusu duymuyorum
Duygusal bağ kurmamak kimseye yetişmemek hayır demek herkese müsait olmamak
Hayır demeyi öğrendiğim gün evet demem gerekenleri bile Hayır dedim
Kolay kolay hayır demiyorum ama bir defa demişsem geri adım atmıyorum
Ben pişman olacağım hiçbir şeyi yapmam hayır dersem hayır yoktur da
Her şeyi öğrendim bi hayor demeyi öğrenemedim 😔😔
@Hakakarit ister istemez bir kırgınlık oluyor
@Hakakarit ben sövmem ama kırgınlık olur
Hayır demekte sorun yok da suçluluk duymama kısmı geliştirilmeli 😅
Kimse babamin oglu degil kimseninde babasinin kizi degilim herkes yerini haddini bilmek zorunda sınırlari ben belirlerim uzak dur defol diyebilecek karaktere sahibim o kuser bu uzulur demem kirar gecerim
Hayırsa hayır sebebini de soranlar var kimse için sekiz olmaya gerek yok kırılıyor diye çoğu kişiye müsamaha gösterdim zamanında direkt yok çekmek lazım muhalif diyorlar şimdi de
Hayır demesine derim, ama sonrasındaki pişmanlık ve suçluluk duygusuyla baş etmek gerçekten zor 😂 asıl değişim hayır demekle değil, dedikten sonra pişman olmamakla başlar bence
Hayır deme kursu arıyorum 😀😀
Kırmayacak şekilde hayır diyorum
Bana enerji vermeyen insanlardan uzak duruyorum.
Tavrimi ne ortaya koyuyorum
Hayır diyorum. Bence bu başlı başına bir sınır
Hayır diyorsam hayır 😒
daha öğrenemedim maalesef
Ben cok net hayor diyebiliyorum
Hayır dedim allalla hayır :)
Ogrenmeliyiz hayir herkes smell
Kalemi alip çiziom direk
Hayır diyorum 🙄
Bişey yapmıyorum..
Hiç bir şey.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?