Ben bazen “kendimi biliyorum” diyorum, ertesi gün başka bir tepkimle şaşırıyorum. Sizce insan kaç yaşında gerçekten “bu benim” diyebiliyor?

Ben bazen “kendimi biliyorum” diyorum, ertesi gün başka bir tepkimle şaşırıyorum. Sizce insan kaç yaşında gerçekten “bu benim” diyebiliyor?

Bunun belli bi yaşı yok, hatta tamam artık kendimi çözdüm dediğin anlar genelde en büyük yanılgılar oluyor. Çoğu insan 30’lardan sonra bazı taşların yerine oturduğunu hissediyor ama bu daha çok ne olmadığını anlamakla ilgili. Asıl dank etme anları krizlerde, kayıplarda, kırıldığında ya da bir sınır koymak zorunda kaldığında geliyor. Bir gün kendini çok olgun sanıyorsun, ertesi gün verdiğin bir tepkiyle şaşırman da gayet normal; bu, değiştiğini ya da sahte olduğunu değil, canlı ve öğrenen biri olduğunu gösteriyor.
Bunun yaşı yok hergün yeni birşeyimizi görüyoruz keşfediyoruz deneyimliyoruz yani tanımanın yaşı yok aynı olaya bile bir çok farklı tavır gostetrbiliyoruz
Bence bu şaşırma hali kötü değil, aksine sağlıklı gelişimin işareti 😊 İnsan sabit bir şey değil, her olayda yeni bir yanını görüyor. “Bu benim” cümlesi yaşla değil, kendini dürüstçe izleyebilmeyle geliyor. Bana en net 30’larımda dank etti diyebilirim, ama hâlâ değişiyorum. Sen de şaşırmaya devam et, o şaşkınlık aslında büyümenin sesi 💙
Cevap
4Cevap
bu kişiye göre değişir
15 yaşımda tanıdım kendimi hayatın zorluğunu varlığı yokluğu hanımefendi
25 . Ben 19 yaşımda denk etti.
Tanimiyor
Yirmilerden sonra
25 yaşında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?