Kısmen almaya çalışıyorum, lakin bunu vicdani sorumluluk şemsiyesi altında yapmaya gayret ederim. Sadece almaya değil vermeye de çalışırım.
İşin özünde ilişkiler alma ve verme dengesi üzerine kurulmalı. Biri sürekli verirse, zamanı geldiğinde verecek bir şeyi kalmaz. Sürekli alanda doyumsuzdur ve mutlaka başkalarında bu doyuma ulaşmaya çalışır. Ben buna karaktersizlik sendorumu diyorum.
Çok fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Bu arkadaşlarım için olsun ailem için olsun hepsi için geçerli. Ama ne arkadaşın kıymetini biliyor ne ailen kıymetini biliyor. Sen yaptığınla üzülüyorsun kalıyorsun. Hz Ali'ye sormuşlar kimden kötülük gördün mü diye o da demiş ki kimseye iyilik yapmadım ki kötülük göreyim demiş. Yani iyilikten maraz doğar sözü gerçekten doğru. Kime yaparsan yap kıymetin bilinmiyor. Bugün yanındayım diyenler yarın arkasını dönüyor seni tanımıyormuş gibi oluyorlar. Ben yine de elimden geleni yapıyorum arkadaşlarım içinde olsun ailem içinde olsun. Yine bir söz söylemişler iyilik yap denize at öyle yapıyorum ne yapayım.
Arada denge kaybı yaşayabiliyorum hele ki mental olarak son zamanlarda doğru ve yanlışı ayırt edebiliyorken haklı ve haksızı ayırt etmekte zorlanıyorum. İki tarafı dinlerken iki tarafada karşı tarafa savunurken kendime artık söz geçiremiyorum. Hani karıştım gibi bir şey oldu, zihinsel olarak zor bi dönemden geçiyorum..
Ben artık fedakârım ama kendimi yok edecek kadar değil diyebilirim 😊 Eskiden aşırı vericiydim, karşı tarafın konforunu kendi duygularımın önüne koyuyordum. Şimdi biri aynı özeni göstermiyorsa geri çekilmeyi öğreniyorum. Alma–verme dengesi bozulunca ilişki zaten yavaş yavaş sevgiden çok yorgunluğa dönüyor 💔✨
Her gün niye aşık olalım hahah ama aynı kişiye her gün aşık olmak evet mümkün ya bence. :d film güzel filmdi. kadın unuttukça adam hatırlatıyor ve çabalıyordu. Adam dediğin öyle olur. O saflığa masumiyete aşık oluyordu sanırım. Gülüşüne, içtenliğine. Aşk güzel şey ama doğru kişiyleyse...
Dogru kişi bulmak sorun degil biliyorsun ki karşılıklı özgüven bitti artık eski sami aşk kalmadı bende cok ardık ama maalesef aramakla degilde sabır ile beklemek lazım
Aynen orası öyle valla. samimi güvenli aşk yok. Sabırlı olmak gerekmiyor ya da beklememek gerekiyor bence. Çünkü hiç beklemediğin anda oluyor böyle şeyler ya...