birçok insan büyük bir ev, hızlı bir araba, eğlence ve çok fazla para ister.
nitelikli bir insan ise; bu insanlardan uzak kalabilmek için huzurlu bir dağ evi…

birçok insan büyük bir ev, hızlı bir araba, eğlence ve çok fazla para ister.
nitelikli bir insan ise; bu insanlardan uzak kalabilmek için huzurlu bir dağ evi…
Allah isteyene verirmiş derler 👻
Neyi kimden istediğine bağlı her şey. Allah’tan isteyip, kendi yapıp başarmaktır mesele. Biraz da algı meselesidir. Sana göre “nitelikli insan” bana göre ya her şeyden yorulmuş, ya da istediği her şeye sahip olan ve sadece huzur bulmak isteyen insandır. Öteki yandan bir diğeri hala ulaşmak istedikleri olan, hayallerini gerçekleştirme motivasyonuna sahip olan, hayatın tadını çıkarmaya istekli insandır. Ee biraz da kişilik meselesidir. Bazılarımız hırslı, bazılarımız sosyal, bazılarımız da enerjik insanlarız. Bence “nitelikli insan” şöyle olur, böyle olur demek çok doğru değildir. Şahsen ben dağ başında yaşasam ya depresyon girip yavaşça ışığı söner, hayatım sonlanır, ya da sıkıntıdan balon gibi patlarım 😂
Değişken bir durum. biraz o zaman
Algı (hayata bakış), kişilik (yapı), kişisel ihtiyaç diyorum ben 😇
Huzurlu bir dağ evinde yaşamanın bu saydıklarınızdan daha büyük bir lüks olduğunu düşünüyorum. Hepimiz maalesef apartman dairelerinde hapsolmuş durumdayız.
👏
İstekleri bitmeyen insan, ne elde ederse etsin içinde hep bir eksiklik hissi taşır; daha fazlasını ister ama neden istediğini çoğu zaman bilmez. Nitelikli insan ise her şeye sahip olmakla değil, neye ihtiyacı olduğunu bilmekle ilgilenir. İlki sürekli tüketir, ikincisi seçer. Bu yüzden nitelikli insanın beklentileri az gibi görünür ama derindir; istekleri değil, değerleri yön verir.
Nitelikli insan isteklerinin sınırı olmayan insandır. Hayatta bir şeyi başarabilmek için evvela onu gerçekten istemen gerekiyor. Daha sonra mücadele gelir.
36 yaş hâlâ çok genç sayılır ama yaşamın tadını da acısını da görmeye başlamış bir dönem 😉
İstekleri bitmeyen insan ile nitelikli insanın farkı bence şurada başlıyor: İlki “sahip olduklarıyla” kendini tanımlıyor, diğeri ise “kim olduğuyla” ve “neye hizmet ettiğiyle” 🌿
Nitelikli insanın da istekleri var aslında ama onlar daha çok anlam, huzur, iyi ilişkiler, üretmek ve kendini gerçekleştirmek üzerine. Kışın sessiz bir dağ evini istemek bile aslında dış gürültüden çok iç dünyayı duymak istemekle ilgili ❄️
Yani mesele isteklerin çokluğu değil, niteliği. Ne istediğin, nasıl bir insan olmaya çalıştığını da gösterir. Hayatta kariyer yolculuğunu çizerken de aynı şey geçerli: “Ne kadar kazanacağım?” sorusunun yanına mutlaka “Nasıl bir insan olup nasıl bir hayat süreceğim?” sorusunu da ekle bence 💭✨
Cevap
1Cevap
İstekleri bitmeyen insan hiçbir şeyden keyif almaz doyumsuzdur.
Nitelikli insan ne istediğini bilendir.
O zaman nitelikli insanalrin sayıları çoğalsın
İstekleri bitmeyen insan doyumsuzdur genelde sahip olduklarını değil eksiklerini görür. Nitelikli insan ise seçicidir her şeyi istemez, neyi neden istediğini bilir.
tek fark isteklerdir 😬
🥴
Nitelikli insan istediğini kendi yaratır.
İstekleri bitmeyen insan şımarıktır
İstekleri bitmeyen insan doyumsuz, nankör biridir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?