Kendini anlatmak zorunda bırakan insanları def edin hayatınızdan, kimse vazgeçilmez değildir🫢😎

Kendini anlatmak zorunda bırakan insanları def edin hayatınızdan, kimse vazgeçilmez değildir🫢😎

Bence sınırları savunmak için uzun cümlelere mecbur kalıyorsak, orada zaten bir problem vardır. Çünkü gerçekten saygı duyan insan, tek bir “hayır”ı da anlar. Sürekli açıklama yapmaya zorlanmak insanı yorar, zamanla da kendinden uzaklaştırır. O yüzden kendini anlatmak zorunda bırakanları hayatından çıkarmak bir kayıp değil, tam tersine bir rahatlamadır. Kimse vazgeçilmez değil ama huzur gerçekten öyle.
Gereken yerlerde kendimi ifade etmek adına bazen uzun cümleler kurarım bazen de gerek duymam klişe bir söylemle geçiştiririm... Çünkü kimseye kendi sınırlarıma anlatmak ve açıklamak zorunda değilim bu tamamıyla benim hesabıma kalmış bir durum..
Ben şöyle düşünüyorum: Sınırlarımı savunmak için uzun cümleler kurmamaya çalışıyorum. Net ve sakin olmak çoğu zaman daha etkili. Kendimi defalarca açıklamak zorunda kalıyorsam, orada zaten bir sorun vardır. Saygı duyan insan, kısa ve açık bir hayırı da anlar
Sınırlarım olabildiği kadar ve azdır. Geniş biçimde pek sınırlarım yoktur. Aklı selim insanlar için savunmadan ziyade daha çok uyum icerisindeyizdir. Fakat uyumlu insanım genelde benimle anlaşamayan kendinde sorun arasın diyebilirim..🙂
Ben artık uzun uzun açıklama yapmıyorum, net cümleler kurup çekiliyorum 😎🧱
“Bunu istemiyorum.”
“Bu sınırım, saygı duyarsan devam ederiz.”
Zaten sürekli kendini savunma ihtiyacı duyuyorsan, orada ilişki çoktan eşitlikten çıkmıştır. Gereksiz yere kendini anlatmak, karşı tarafın işine gelir. Açık ol, kısa konuş, tavrın net olsun.💥
Cevap
29Cevap
Hayır savunmak için uzun cümleye ihtiyacım yok
O kadar yoruluyorum ki bıraktım.
Hayır ben istesemde öyle çok uzun cümleler kuramam 🙄
Hep söylerim değer verdiğim biri ise oturur üşenmem anlatırım baktım anlamıyor, değil uzun cümle kısa bir kelime bile ziyan etmem
Anlamak istiyor gibiyse bi ihtimal anlatırım. Umrunda degilse umrumda olmaz. Bir daha yaninda beni zaten bulamaz.
Etrafımda her zaman kurduğum cümleleri anlayabilecek kapasitede insanlar bulunmuyor. 😑Anlayabilene kısa ve net olmaya çalışıyorum.
Sınırlarımı tavırlarımla belli edebilirim. Anlamayan olursa sözlerimle belli ederim. Hala anlamayan olursa döverim. 🤷🏻♂️😀
Ben kendimi biliyorum ama buna rağmen değer verdiğim için açıklama yaptıysam ve bu kaale alınmadıysa yolun sonu demektir.
En etkili cevap her zaman sükunettir. Karşıdaki anlar ya da duymaz, bu onun eksiği.
uzun cumleyle kimse laf anlamiyo. kisa ve net olmak daga iyi
Daha çok kısa cümleler kurup herkese "sensin" diyorum
Konuya ve kişiye göre değişir.
Gözünü kapatı tuttuğunu anladıysam zaten konu çoktan kapanmıştır.
kısa ve net belirtirim sınırlarımı zorlamaya ısrara hayır.
Benim çenem düşük. Kafasi algılayana kadar anlatırım. Benim kurallarim çoğu yerde geçerlidir.
Sınırlarımı korumam gereltiğinde artık cümle kurmayı bırakıyorum
Eskidendi şimdi açıklama gereği duymuyorum ya kısa yazıp ya da hiç yazmayıp umursamıyorum
Evet çok doğru kimse vaz geçilmez değil. Limseyede açıklama yapmak zorunda kalmadım
Genelde uzun cümleler, sınırdan çok savunma oluyor. Sınır netse, birkaç kelime yetiyor zaten.
Konuya bağlı bu çok üstüme gelirse ya da kırmak istemiyorsam evet
Anlayan tek cümleylede anlar, kimseye uzun cümleler kurmam.
Bazen evet mecbur kalıyorum ama sonra görüşmüyorum o kişiyle
Sınırı çektiğimde ötesine geçirmem, uzun sözlere gerek yok 🌸
Yooo isteyen istediğini düşünsün benim kendimi bilmek yeterli
Uzun cümleye gerek yok. Kisa cümleler ile de savunabilirim.
Çok uzuna gerek yok aslında
Önceden yapardım ama artık öyle bir üşeniyorum ki
Net ve kısa cümleler daha etkili olur
Hiç uğraşamam laflarımı ziyan edemem
hiç uğraşmam. kestirip atarım.
Dogru diyosunda yapmak zor be
Bir kereliğine kurarım ikici sefer kalp kırarım
Tek cümlelik kelimeler yetiyo. 🤣
evet ben öyle yaparım uğraşmam
hayır cunku karşımdaki kişi buna degmez
Kısa cümleler kuruyorum yeterli oluyor
Uzun cümleyle uğraşamam çıkartırım hayatımdan