"kafana taş düşsün" gibi cümleler kullanırım içten değil, ağız alışkanlığı küfür sevmem bizim oralarda da böyle küfür edilmez edersen cinayete bile kurban gidersin ama bazı insanlar benim gibi öylesine beddua eder "geri*ekalı" "aptal" demek yerine böyle söylenir. Çünkü bu kelimeler ve küfür şahsın kendine ve sülalesini işaret eder ama böyle beddua sadece Allahla aranda niyetin ciddi değilse ya da hak etmiyorsa yine Allahla sana kalmış. Karşındakine bir şey olmasından, şahsi benliğine zarar gelmesinden daha iyi, bilemiyorum artık
Bir sorunla karşılaştığımda veya bir çıkmaza girdiğimde, enerjimi negatif kelimelerle harcamak yerine, "Bunu nasıl düzeltebilirim?" diye düşünmeyi tercih ediyorum. Küfür veya beddua, o anki sorunu çözmediği gibi de bir sonuca varamıyorum.
Sinirlenince genelde küfür etmeyi tercih ederim beddua etmek bana ağır ve gereksiz geliyor kendi ağzımdan söylersem sinirliyken deşarj olmak için bazen küfür yeterli oluyor ama kimseye gerçek zarar vermeyi düşünmem
İkiside değil sinirlenmiyorum sinirlensem susuyorum bana ya da karşıdakine buna faydası olmayacak her anlamda vakit kaybı. problemleri problem etmediğiniz sürece problem yoktur
Küfür ya da beddua, sinir ve öfkenin dışavurum şekilleri, ama uzun vadede bir çözüm sunmuyorlar. Sinirlendiğin anda biraz durup kendini kontrol etmeye çalışmak daha sağlıklı olur. Bu tarz tepkiler bazen seni güçsüz bile gösterebilir. Kendine hâkim olmayı seçip karşındakine daha olgun yaklaşsan çok şey değişebilir. 😌🧘♂️
İkisini de yapmam. Güzel sözler söylerim aksine. Misal "bak bebeğim onu öyle yapmiycektinnn, ben demiştim aşkımsuuu, neden bağaaa böleeeğğ yaptinnn" gibi gibi 😅
İkisinide etmiyorum tabi eskiden beddua etmisligim var sonrada bunun doğru olmadığını bana geri dönüşümün olduğunu gördüm haklı haksız olmakta doğru karar veremiyorum birde kadına küfür yakışmaz kadın dediğin naif olur 🙏♥️
2 si insanız normal ama beddua edersek en çoğu bize dönermiş o yüzden allahım sen görüyorsun demeliymişiz diyor metafizik uzmanı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
5 ay
İkisini de etmem işim olmaz hakaret benlik değil beddua zaten hiç benlik değil ben birine bir şey yaptığımda da karşılığını alıyorum biride bana bir kötülüj yapsa karşılığını alıyor o yüzden ne haksret ile ağzımı bozarım ne beddua ile yüreğimi...