Yaptığınız iyiliği unutan, vefasız birisi hayatınız da olabilir mi. Olamaz.

Yaptığınız iyiliği unutan, vefasız birisi hayatınız da olabilir mi. Olamaz.

Şimdi şöyle bir şey var Bu iş biraz göreceli bir şey biliyor musun bunca zamandır mesela nankör bir insana affetmem ya da nankör derdim falan ama gerçekten acaba Benim de hatam var mı kusurum var mı veya karşımdaki insanı gerçekten anlıyor muyum onun kalbini kırdın mı kırmadın mı o neticede nankörlük yaptı mı yapmadı mı bunları değerlendirerek bir kararı vermek lazım. Evet nankör insanı affeder miyim affetmek zordur ya Çünkü niye biliyor musun sen bir insan için bir emek harcıyorsun vakit harcıyorsun onun için mutlu olması için mağdur durumdayken destek oluyorsun ama karşında iki kişi sen hatalar yaptığın zaman senin yaptığın bütün her şeyi bir kenara atıp sadece senin hatalarını alıyor ve seni hayatından siliyor. İşin en kötü tarafı da zamanında ona selam sabah vermeyen yanlış olmuş hatası olmuş kusur olmuş insanlar onun yanında duruyor sen dışarıda duruyorsun.
Açıkçası bir insanın kusurunu değil, niyetini tartarım. Yanlış yapabilir, hata yapabilir… ama nankörlük bilinçli bir seçimdir.
Affetmek için kalbimde yer var ama aynı kişinin aynı acıyı yeniden verme ihtimali beni düşündürür.
O yüzden affederim belki, yük yapmam kalbime… ama eskisi gibi güvenmem. Çünkü birini affetmek ayrı, ona aynı kapıyı tekrar açmak ayrı.
Kendime bu haksızlığı yaptığım oldu geçmişte
Hayır affetmem...
Teşekkür ederim...🥳☕️
Rica ederim ☕🥳
Nankörlük gerçekten zor bir duygu yaratıyor, insanın içini burkan bir durum. Affetmek, büyüklük göstermek ve huzuru bulmak adına önemli olabilir ama bu, o kişiyi hayatında tutman gerektiği anlamına gelmez. Bazen bir mesafe koyup kalbini korumak en sağlıklısıdır. Affetmek, senin iç huzurun için bir adım 🤍 ama sınır koymayı ve kendi değerini unutmamayı da ihmal etme. 🌟
Cevap
46Cevap
Yılan'a bin yıl bal yedirmişler yine de zehir kusmuş, nankörlüğün çaresi yok, her zaman devam edecek bir şey olduğu için affetsem de hayatımda tutmam.
Kendim için affederim ama etrafımda bulundurmam
Nankör ve vefasız biri asla hayatımda olamaz..
Nankörlük karakter alışkanlığıdır, affetmek erdem değil kendine haksızlık olur
Affetsem bile eskisi gibi olamam
Nankör insan hatasını kabul etmeyen ve bunu yine de tekrarlayacak olan insandır. Bir insan hatasını kabul etmiyorsa , tekrarlıyorsa bu hata değil yanlıştır. Ve ben hataları kabul ederim ama asla yanlışı kabul etmem. Bu yüzden nankör insanı hayatıma dahil etmem. Çünkü ben maneviyata çok önem veren bir insanım. Yaptıklarımı unutuyorsa , vefa göstermiyorsa öyle insana üzülür ve hayatımdan çıkarırım.
Hayır, ben nankör bir insanı affetmem.
Nankörlük gördüğüm an, o kişiyle aramdaki köprüleri tamamen yıkarım. Onu hayatımdan çıkarmak benim için bir kayıp değil, tam tersine bir temizliktir. Kin tutmakla uğraşmam, enerjimi ona harcamam ama kapımı da bir daha asla açmam. Değer bilmeyene değer vermeye devam etmek, gerçekten kıymet bilen insanlara haksızlık etmekmiş gibi geliyor.
Affedemem Çünkü nankörlük yapılan iyiliği emeği ve değeri yok saymaktır İnsan bir kere bunu gördü mü kalbi soğur Özür dilense bile içimde aynı yere koyamam Affetmek mümkün olsa bile eskisi gibi olmak zor olur
bunun onun özelliği olup olmamasına göre değişir bence, bazen bunu yapmış olabilir, gerçekten diğer özellikleri çok iyiyse affedilebilir. ama sınırsız umursamaz biriyse zaten affetmek kendine zulmdur.
büyük konuşmak istemem, affetmem dersem nankör biri çıkar karşıma ve affederim, affederim dersem de biri nankörlük yapar ve affedecegim bi nankor çıkar karşıma. yorumsuz en iyisi shshshs
Bir kaç kez affetmek gibi bir hataya düştüm. Asla düzelmedi hep o haklı oldu. Ameliyatında yanında oldum evine meyveler, çikolatalar evde sıkılmasın diye oyuncak bile almıştım. Okuldan dönüşü direk evine gidip sınavına çalışsın diye önden ben yemek yolluyordum yanına kahvesi. Yine tartışıp ayrıldık bu sefer 2 3 günde kendisine yeni sevgili yapmış. Arkadaşlar cidden uğraşmaya değmiyor.
Çok zor affederim eğer gerçekten pişman olduysa evet affederim ama pişman olmadıysa göstermelik yapıyorsa asla affetmem.
Nankör hmmm
Yok hayatımda barındırmak dahi istemem
He yok mu çevremizde maleseef var
Ama mesafe bizim elimizde ✨
Zaten yaptığım iyiliği unutanlar kendi kendine hayatımdan çıkıyor. Zamanla bana nötrleşiyorlar. Sonra sohbet kesiliyor.
Herkes ve hepimiz az çok Nankör olduğumuzu düşünüyorum... Sadece Nankörlüğün ne kadar insancıl olduğu önemli bence
Nankör insan hatalı olduğunu bile kabul etmez ki affedelim
Sadece kendini yargılamayı bilenleri affederim.
Ben unutmazken, iyilik yaptığım birinin unutması benim iyi niyetili düşünmeme, özbenliğime saygısı yoktur demektir. O yüzden nankör insanlar hayatımda yer alamaz.
Hayır affetmem
Hayatımda olamaz ama hakkımı yinede helal ederim pişmansa
Affetmediğim gibi hayatımdaki varlığını bile en kısa zamanda unuturum
@Barış_LonelyForever sitede misin? Bana mesaj atabilir misin rica etsem? Önemli.
Asla silerim hayatımdan en hassas noktam bu. Nankör insandan her şey beklenir.
Atatürk ün kurduğu bu cennet ülkede onu sevmeyen nankörleri affetmem
Dua etsinler yetkim yok
Anneler iyi dayanıyor Allah var. İnsanlar soru sormaya bile hak kazanıyor yaa🙄
Hayır, dışarıdan o kişiyi kıracak bir şey yapmam belki ama içimden affetmem ve mesafe koyarım.
Hayır, doğru insan olmayan insanlara tahammülüm yok
Olamaz çöp kovası al koy bi kenara hiç değilse o daha işe yarar
Karşılık beklemem ama nankörlüğü de kabul edemem
Nankörlüğü ile baş başa bırakırım, kendi utansın eğer utanıcak birşeyi kaldıysa...
hayır nankör olduğunu anlamışsam hayatımdan tamamen çıkartırım
Eskiden belki artık affetmiyorum ya da affetsem bile tavrımı koyuyorum
İnsanlardan teşekkür almak için ve ya menfaat için iyilik yapmam.. Allah bilsin kâfi
Ben affetmiyorum Allah affetsin silerim hayatımdan
Affetmem diyemem ama ona karşı eskisi gibi olamam 😎
Affetmediğin kişilerin yükünü omuzlarında taşırsın.. affedip hayatından çıkarmak en temizi
Hayır affetmem
Nankör her zaman nankördür yine yapar affetmem
Evet ama bedeli ağır olur hemde çok...
Hayır, sınır koyarım...
Hayır yine nankörlük görürsün
Çok seviyorsam 1 kere affederim 2. olmaz
Hayatımda nankör insanlara yer yok.
Asla akillanmazlar affedlmez
En sevmediğim davranıştır affetmem
Hayir cok sinirleniyorum
Affediliyor yaa maalesef canım benim 😊
Affetmem, yakınımda da olmasına izin vermem.
Uzak kalsınlar
Affederim ben ya öyle kin tutamıyorum
Nefret ederim affetmek zor olur öylesini
Affederim ama samimi de olmam
Hayır çünkü zaten değişmeyecek
Ediyorum maalesef
Nankör insanı sevmem. Affetsem de güvenim kalmaz.
Affettirirse affederim
Nankörleri hiç sevmem
Affetmem
Hayır affetmem
Ederim nolcakki Allah bile affediyo kulunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?