Utangaçlığımı ve asosyalliğimi nasıl yenebilirim?
Evde Rahat Dışarda Buz Gibiyim? Nasıl Daha Rahat Olabilirim?
Utangaçlığımı ve asosyalliğimi nasıl yenebilirim?
Bende senin gibiyim :( ya bir kaç sene önce böyle değildim. Ama şimdi insanların benim hakkımda ne düşündüklerini fazla umursuyorum. Evde deli doluyum bağırıp çağırıyorum kendim olabiliyorum. Ama arkadaş ortamında hop kendimi geriye atıyorum soğuk davranıyorum. Kendimi rahat ifade edemiyorum. Böyle olmaktan nefret ediyorum her yerde ben olmak istiyorum. Aynı dertten muzdaribiz...
Malesef :( yeni okula geçtim bir anda böyle oldum
Ya sen şaka mısın? Bende bu sene yeni okula geçtiğim için böyle oldum. Eski okulumda böyle bir karakterin yanından bile geçmiyordum.
Ohaa aynıyız !!
Saka gibiiiii!!!
Bilgi birikimi olduğu sürece zaten insan fıtratında bulunan temel yapı taşlarından dolayı dışarıda asosyal olarak davranman imkansız olur. sosyal ve sosyal aktif olmanın en güzel yollarından biri kitap olumaktır.
Daha fazlası için: https://www.mydream.hol.es/
şuanki sosyal kızlar gibi olmanı tavsiye etmem. yeterki asosyal ol etrafındaki insanlar cool desinler oturaklı kız desinler. sosyallik dışarıda bağırıp çağırıp dans etmek değildir. insanlarla muhabbetin olsun aranız sıcak olsun buda bir sosyalliktir.
Peki nasıl dışarda kendim gibi olabilirim. Ben zaten evde ki halime sosyal demiyorum ama en azından kendim gibiyim. Malesef dışarda bunu yansıtanıyorum
her insanın bir mizacı vardır senin dışarıdaki insanların gözünde nasıl gözükmek istediğine önem verdiğinden bunu takıntı haline getirmişsin ve kafana takma bunları sosyalite istiyorsan yanlış anlaşılmasın ama bol bol kitap oku sosyalite demek konuşmayı bilmek demek etrafındaki insanlarla anlaşmak demek sen etrafındaki insanların seni anlayabildiğini anladığın anda rahat olabilirsin sadece.
Ya aslında mesela sınıfta bir olay oluyor o anda aklıma bir espri veya farklı bir düşünce demek geliyor ama bir anda vazgeçiyorum. İnsanlar ne düşünür falan diye. Aslında doğru söylüyosun çünkü üniversiteye başlamadan çok okul tavsiyesi okumuştum nasıl daha iyi olabilirim diye belki bu yüzden kendimi çok kaptırdım kendim gibi olamadım. Ama şu an çok pişmanım. Dışarda otobüste bile duramıyorum. Herkes sanki bana bakıyor beni konuşuyor gibi. Ama aslında öyle değil ben abartıyorum
kendin olamazsan hayattan zevk alamazsın. kimin ne düşündüğü önemli değil sana tavsiyem Annen ve Babanın başını yere eğdirecek bişey yapma hayatta. geri kalan herşeyi yapabilirsin.
Annemle babamın başını yere indirecek bişey derken ne gibi mesela?
yani toplumda annen ve babanı utandıracak şeyler yapmaktan kaçın.
Dışarıdaki utangaçlığım dışında öyle bir davranışım yok. Birde ben mesela 2 sene önce lisedeyken bütün okuldaki aktivitelere katılırdım katılmaya çalışırdım. Sesimi müzik hocası beğenirdi. iyi resim de çizerim. Ama bu yeni okulda hiç bir aktiviteye sırf bu utangaçlığım yüzünden katılmıyorum. Yeteneklerimi gösteremiyorum. Bu yeni okulda başkalarının yaptıkları başarılara ben seviniyorum kendimi bırakıyorum hiç adım atmıyorum derse katılmıyorum. Sanki başkaları için yaşıyor onlara bağımlı gibiyim sanki.
muhabbet etmek istersen taraflıca konuşabiliriz yanlış anlama sarkmak gibi değil nişanlıyım :) yardımcı olmak isterim benimde başımdan geçti çünkü
Burdan yazışsak olur mu? Yok benim için sıkıntı değil yanlış anlamam
hiç farketmez, söylediğim gibi içine kapandıkça daha büyük sorunların ortaya çıkabilir mümkün olduğunca yakın arkadaşlarına senin için önemli olan şeyleri anlat muhabbet et bol bol kitap oku
Cevap
3Cevap
Kendine güvenmiyorsun kendine güven ben buyum de 1kere yapsan dersibki ne kadar kolaymis dersin
Peki nasıl başlıyım başlangıç olarak.
Ilk olarak yakin arkadaslarinin yaninda aniden evde oldugun gibi ol yani 1kerelik boyle kendijin evde gibi hayal et zaten arkadaslarinda fark eder sonra zaten gerisi kendiliginden gelir
Guzel bir fikrim var
Nedir?
Burdan yazsan olmaz mı?
Bunu lehine çevirip asil olmayı dene ve farkı gör
Ben sadece kendim gibi olmak istiyorum
Asil olmak senin ağırlığını gösterir kendin gibi olacaksın zaten ama ağırlığını da koydun mu iste o zaman farkın olur diğer insanlardan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar