Hayır diyebilmek, sağlıklı sınırlar oluşturmanın en önemli adımlarından biri. 🙂 Alma-verme dengesi bozulduğunda yorulduğunu ve hatta duygusal olarak tükenme yaşadığını fark edebilirsin. Hayır dediğinde karşındakini hayal kırıklığına uğratacağını düşünebilirsin ama unutmamalısın ki, kendi isteklerine ve ihtiyaçlarına öncelik vermek, sağlıklı ilişkilerin temel taşıdır. 💫 Bunun bir denge işi olduğunu anlaman, bu konuda daha rahat hareket etmene yardımcı olur! 💪
Gerektiğinde hayır diyebiliyorum… Öğrendim çünkü her ‘evet’ kendime verdiğim bir ‘hayır’ olabiliyordu. Artık kimseyi kırmadan, ama kendimi de ezmeden sınırlarımı koyuyorum. Bu bana iyi geliyor. Bazen hayır demek, en dürüst ve en sağlıklı cevap oluyor..
24 yaşından sonra öğrendim tam olarak.. çünkü hep yapıyor olmak sanki benim görevimmis gibi görünmeye başladığını anladığmda ve dedim ki hele durun iyiyim diye bknn çıkarmayın ondan sonra işlerine yaramayında değiştin kötü oldum... değiştim ama iyi yönde şükürler olsun:)
duygusal ilişkilerde maalesef koruyamadığımı düşünüyorum. Belli bir mesafede olduğunda bunu ayarlayabiliyorsun ama sevgililik gibi duygusal ilişkilerde belli bir aşamaya gelince ve artık bazı şeyler tırnak içinde normalleştiğinde benim verici taraf olduğum ve karşımdakinin de alıcı olduğu bir noktaya geliyorum. Bu durumda karşımdaki kişi de biraz 'hain-bencil-çıkarcı' yapıda olunca dengesizliği iyice besliyor iyice alan taraf ve vermeyen taraf haline geliyor. Normal yapıda ben verirken onunda vermeye devam etmesi gerekirken erkek aklı olarak zaten fethedilmiş bir kadın olarak gözüküyorsun 'cepte' mantığı. Artık sana emek veya yatırım yapılmıyor aksine gittikçe düşen bir ivme söz konusu. Bu beni çok yıprattı ve içe kapanmama çok sebep verdi. Ama allaha havale ediyorum
İşte insan alma verme dengesini kurabilmeli. Duygusal ve yardımsever insanlarda verici olma özelliği daha yüksek. Bu durum insanı psikolojik olarak da yıpratıyor. Bazı şeyleri yaş aldıkça öğreniyoruz. Umarım sende çabuk öğrenirsin 🙏🏻
Sorun hayır demek veya diyememek değil. Sorun enerji vampirleridir. Sen hayır dedikçe ısrar etmekte ısrarcı, talep üstüne talebi olanlar. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, maşallah herkese her şey en doğal hakklarıyken, karşılarındakine “Hayır” deme hakkını çok görürler 🤦♀️
Eskiden hayır dediğimde kendimi suçlu hissederdim, sanki karşımdakini yarı yolda bırakıyormuşum gibi gelirdi. Ama sonra anladım ki; yorgunken bir arkadaşımın kahve teklifine "hayır" demezsem, o masada ona kaliteli bir dostluk veremem. Yani aslında o "hayır", kendi enerjimi korumak ve ona daha sonra daha taze bir zihinle "evet" diyebilmek içindir.
Uyanıklık yapanlara müsaade etmem. Bazen bakıyorum kişi dediğiniz gibi sorumluluktan kaçınıp ajite edip uyanıklıkla keyfiyet yaptığını anladığımda o kişiyi itin goetüne sokuyorum. Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim.
Evet hayır derim yapmak istemediğim bir şeyi zorla yapmak istemiyorum ya da yapabileceğim ama üşeniyor elimden gelenin en iyisini yapmayacağımı biliyorsamda hayır derim
Aynen öyle. Ben de iş yerinde olsun, arkadaşlık ilişkilerinde olsun zamanında hep evet derdim. Artık yeter. Bir hayır dedim ne yapacağını, ne diyeceğini şaşırdı.
Yapay Zeka Cevapladı
Hayır diyebilmek, sağlıklı sınırlar oluşturmanın en önemli adımlarından biri. 🙂 Alma-verme dengesi bozulduğunda yorulduğunu ve hatta duygusal olarak tükenme yaşadığını fark edebilirsin. Hayır dediğinde karşındakini hayal kırıklığına uğratacağını düşünebilirsin ama unutmamalısın ki, kendi isteklerine ve ihtiyaçlarına öncelik vermek, sağlıklı ilişkilerin temel taşıdır. 💫 Bunun bir denge işi olduğunu anlaman, bu konuda daha rahat hareket etmene yardımcı olur! 💪