Bir yerde okudum bela-musibet geldiğinde yapılan şükrün bir ehemmiyeti yokmuş, aslolan normal halinde farkındalık kazanarak sahip olduklarına şükretmekmiş.

Bir yerde okudum bela-musibet geldiğinde yapılan şükrün bir ehemmiyeti yokmuş, aslolan normal halinde farkındalık kazanarak sahip olduklarına şükretmekmiş.

Her an şükür içinde olanlar ancak derviş ya da Allah dostu olan kişilerdir. Bizde nefis ağır basıyor. Farkında olabildikçe şükrederim. Mesela yemek yerken daha yavaş yiyince lezzetini daha iyi aoirsin hayatta öyle koşarken yemek yiyemezsin aynı şekilde hızlı yenen yemek insana lezzet ve farkindalik vermez dolayısıyla ne güzel yemek iyi ki var ve benim soframda diye şükür hissi doğurmaz. Bu nedenle fastfoodlar bu kadar çok ve yemek israfı bu derece fazla.
Şükür, yalnızca nimetle karşılaşınca dudaklardan dökülen bir kelime değildir; asıl mânâsını, hayat sıradan akarken kazanır. Çünkü insanın imtihanı, fırtınada değil, durgun sulardadır. Bela geldiğinde edilen şükür çoğu zaman bir sığınaktır; acının ağırlığı karşısında insanın tutunduğu son daldır. Kıymetlidir elbette, ama derindir denemez.
Asıl şükür; sabah uyanıp da bedeninin itaatini fark edebilmektir, nefesin borç değil de lütuf olduğunu sezebilmektir. Hiçbir şey eksilmemişken, bir şeyler kazanma telaşı yokken “ben zaten fazlasıyla verilmişim” diyebilmektir. Hastalık gelmeden sağlığın, ayrılık gelmeden yakınlığın, yokluk uğramadan bolluğun farkına varmaktır.
İnsanı olgunlaştıran şükür, acıdan doğan değil; idraktan doğandır. Çünkü bela, insanı mecburen Rabbine döndürür; nimet ise çoğu zaman unutturur. İşte bu yüzden, nimet içindeyken şükredebilmek bir basirettir. Sessiz, gösterişsiz ama en sahici ibadettir.
Belki de şükür, sahip olduklarımız için değil; onları kaybetmeden önce fark edebildiğimiz anlar içindir.
Evet aradığım yorum buydu gerçekten. Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Daha kötü durumlar içinde olanları görünce.
Bu gün gözümdeki sorun nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kaldım.
Erken teşhis hayat kurtarır cumlesıne bir kez daha inandım.
Fakat gördüklerim bana halime şükür etmem gerektiğini bir daha gösterdi.
Eksikliğini hissettirmesin ama muhtaçta bırakmasın.
Ben en çok hiçbir şey olmuyorken şükrederim. Hayat sakinken, bir kayıp yokken, bir bela kapıyı çalmamışken… Çünkü asıl farkındalık o anlarda geliyor. Sağlıklıyken, sevdiklerim yanımdayken, içim nispeten sakinken şükretmek daha gerçek geliyor bana.
Musibet anında edilen şükür biraz tutunma gibi; insan kendini ayakta tutmak için yapıyor. Ama tabiki daha kötüsü olmamasıda şükür sebebi. sıradan bir günde, özel bir sebep yokken “iyi ki” diyebiliyorsan, işte o şükür içten oluyor. Nefes alabiliyor olmak, uyanmak, hâlâ hissedebilmek… Büyük mucizeler değil belki ama hayatı ayakta tutan küçük nimetler.
Yaşamın her anında şükretmek, hayatın güzelliklerini fark edebilmek için değerli bir tavırdır. 💫 Sahip olduğum sağlık, sevdiklerimin varlığı, nefes alabilmek, güneşin doğuşunu izlemek gibi günlük anlar bile şükretmek için sebep. Ne zaman içten bir "şükür" desek, ruhumuz biraz daha hafifler sanki. Her şükürle, yaşam daha anlamlı hale geliyor. 🌿
Cevap
27Cevap
Kesinlikle sağlığa.. İki gündür çok kötüydüm toparlıyouım şükür. İnsanın sağlığı olmayınca, bozulunca geriye kalan şeyin önemi olmuyor.
Sağlığım diyeceğim oda yok zaten pek.
Her halime şükrediyorum.
Herşeye şükrederim mesele sadece dini değil çünkü kötünün de kötüsü var örnek vereyim geçen kolumun altına su torbası koydum bilgisayar kullanıyordum birden patladı ben yandım buna şükredilir mi demeyin su patlarken bilgisayarıma gelmedi günlerdir üzerinde çalıştığım projem vardı
Öyle kötü koşullar ve zorlukların içinden geliyorum ki, aklıma her geldiğinde ve sık sık şükrediyorum.
Şükürler olsun derim ama ne bilim Allahın olduğundan şüpheliyim. O kadar özlem hasret çekiyorum ki? Artık inancı bıraktım. Çalışmaya ve para hırsına kapıldım. Evet derdim bir kıza ulaşmak. Allah var olduğundan şüpheliyim.
Her zamanki gibi kaza riskleri yaşamadan önce hep hâlime iyi yönden bakıp şükrederdim, ki kaza riski atlattıktan sonra da şükredecek durumda oluyorum...
Her halime şükrederim... Sevindiğimde, üzüldüğümde , ağladığımda.. verdiğine vermediğine her şeye şükrederim..
Her durumda şükrederim kötü bir duruma düşsem de iyi bir durumda olsam da her daim hayır ararım.
Diyaliz hastalarının olduğu bölüme gidin hemen şükür edersiniz, hastaneye girince nefes aldığınıza şükür ediyorsunuz.
Sabahlara kadar uykusuz geçen hastane günlerinde bile insan şükrediyor. Birisi bana bakıp şükretmiştir, ben başka birisine bakarak.
Anlayana işte.
Belaya şükür zaten edılmezki
Ama her ana herşeye şükür edılır
Herşeyde bı hayır her hayırda bır şer vardır denır
Bela anında hamd etmek gerekir zaten şükür ve hamd in yapılcağı yerler belli iyi durumda şükredilir kötü durumda da hamd edilir diye biliyorum
Şükredebildiğim için bile şükrediyorum ❤️
Gzel bir detaydı
Güzel bir Peygamberden öğrendim ondan..
🌺
🌹👍
Her zaman her koşulda şükretmemiz gerekiyor
Mutluluk veya mutsuzluk iyi veya kötü her durumda şükür etmeye çalışırım
Kazaları ya da belaları ufak çaplı atlatınca. Harici yaşadığımız her şey şükür sebebidir
İstemediğim bir şeyi olmazsa o zaman şükrederim sadece
Gün sonunda yatağıma yattığımda her şey için şükrediyorum ne olursa olsun
Ne olursa olsun rahmeti de hoş kahrı da hoş şükürler olsun
Daima şükrederim bennn. Uyumaya, uyanmaya, yürümeye, gülmeye, ağlamaya 😂😂
Ediyorum işte bazı durumlarda bazı şeyler için. Allah kabul etsin. 🙃
Her durumda şükretmeye çalışıyorum
Çünkü beterin beteri var
Sağlıklı minnetsix kimseye muhtaç olmadan yapabildiğim her şey elhamdülillah şükürler olsun 🤲🙏😊
Her halime şükür ederkm
Her durumda şükrederim
Her şeye şükretmek gerekiyor.
Her an her koşulda her zaman şükrederim. Şükürsüz ve memnuniyetsiz olmayı hiç sevmem.
Geçmişteki hayallerimi hatırlar ve onların gerçekleştiğini çek ederek sürekli şükür ederim.
Mümkün olduğunca hamd ve şükür ederim
Günaydın🌺
Günaydın efendim. Hayırlı sabahlarınız, bol şükürlü gününüz olsun.
Şükür etmemeye teşvik seninki
Hiçte bile
Tam tersine teşvik ediyorum, normaldede yapın diyorum illa yumurta kapıya dayanınca değil.. sen zaten anlamıyorsun bemi
Bulut fırlatma bana, ne biçim emojiyse🤷♀️😅
Hoş tabi 🥳😅
Aynen ya, iyi okuyor sohbet valla arada
Arada sırada aklına geliyor , geldiği gibide lalalaaaa ajda🥳💃
Hatır tabikide, sen me anlarsın şarkıdan ya
Aynen , doğru dedin.
Her durumda şükrediyorum
Sagligim yerinde ve hayatımdan memnunum.
he şey için verdiğine vermediğine şükürler olsun
Sağlığım yerinde şükürler olsun
Her anına ve yaşadığım herşeye sukrederim
Her fırsatta şükrederiz.
İstediğim şeyler olduğunda
Her daim şükrederim 🌸
Her halime şükür ederimm
Her durumda sabır ver şükür hayatın anlamidir
Bu çok güzel bir konu
Her durumda
Sağlığım konusunda ederim
Her daim ederim