İyi geceleerr 💖
Vakti zamanında anlaşılmak içinde ne kadar çok saygısızlığa katlandığımı bir ben birde ben bilirim..
Aaaaa yok derdo derdo konuşmalar eheheh siz nelere katlandınız?

İyi geceleerr 💖
Vakti zamanında anlaşılmak içinde ne kadar çok saygısızlığa katlandığımı bir ben birde ben bilirim..
Aaaaa yok derdo derdo konuşmalar eheheh siz nelere katlandınız?

Allah kimseyi bu kadar çaresiz bırakmasın efem. Ama bir örnek vermek isterim nacizane. Anaokulunda öğretmenlik yaparken bir öğrencim vardı. Anne ve babası olmadığı için sürekli dışlanır, ben ortama karıştırsam bile ben yokken gene dışlanırdı. Bir gün durup sadece o çocuğu izledim. Kendini arkadaşlarına sevdirmek için o kadar çok çabalıyor, o kadar çok kendini ön plana atıyordu ki... Bu şekilde de arkadaşlarını onu sevmiyor ve daha çok dışlıyordu. O çocuk da bunu sinirlilik haliyle yani öfke ve şiddetle karşılık olarak geri iade ediyordu ekranlarına. İşte biz buna akran zorbalığı diyoruz aslında bir nevi. Zira iki taraf da bunu başka bir şekilde yapıyordu. Birisi anne, babası yok diye buna uğrarken... Diğerleri buna tepki gösterdiği için. Bu yüzden çocuklarınıza, çevrenizdeki çocuklara lütfen ilk önce gönülden sevginizi verin. Paranız, aldığınız oyuncaklar onun gözünde geçici sevinç. Onların istedikleri şimartılmadan verilmiş olan saf sevgi... İşte bu yüzden Allah kimseyi bu denli çaresiz bırakmasın diyorum...
Amin 🙏
İyi geceler...
Ben de bir ara sevilmekten çok anlaşılmaya tutunmuşum fark etmeden.
“Biraz daha sabredeyim, belki görür” diye diye;saygısızlığı susarak, ilgisizliği anlayış sanarak taşıdığım zamanlar oldu. İnsanın en çok katlandığı şey, karşısındakini değil kendini ikna etmesi aslında. Ama zamanla şunu öğrendim:Sevgi insanı küçültmez, yormaz, susturmaz. Katlanmak zorunda kalıyorsan, orada sevgi değil alışkanlık oluyor çoğu zaman. Artık sevilmek için değil, kendim kalabildiğim yerde durmayı seçiyorum.
Aynen öyle benim o zamanlar o toksik arkadaş ilişkisinde kaldığım duyguları anlatmışsın.. Tam olarak öyle hissediyordum hatta daha fazlasını.
Eline sağlık 👏
3,5 yaşındaki yeğenime kendimi sevdirmek için bi yavru köpek olup havlayak peşinde dolaşıyorum ya da kedi oluyorum miyavlıyorum. çok hayvan severdir kendisi
Ahahahah ama bu çok tatlı, buna bende katlanırım 😂
Bazen de çılgın bir bebek oluyorum. Bebeklerini seslendiriyorum dinlesen koparsin 😂
Neşeniz daim olsun, içten ilgileniyor olman çok değerli 🤩
Favori dayısındır ya da amca ehehehe
teşekkür ederim. tek amcasıyım ama bana amca demiyor yavuz diyor askerlik arkadaşımdır kendisi zaten :D arada amcan o senin bize anne baba dede babaanne diyorsun adımızla seslenmiyorsun diyorlar bu seferde annesine babasına gökçe selim diyor haha çok akıllı ya bana çekmiş :D
Baya zeki bi şey he ahahaha 🤣
Maşallah 🧿🫠
teşekkür ederiz. aşırı zeki herkesi parmağında oynatıyor :D
Evet öyle görünüyor 🤩
senin küçüklüğün gibi :D
teşekkürler
Rica ederimm
Sevilmek için herhangi bir şeye katlanmadım ama sevdiğim için kendimi esnettiğim noktalar oldu..
Evet bende esnettim ve işin sonunda katlanmış bulundum jdjd
Açıyı değiştirip bakıyorum, böyle daha iyi hissettiriyor.. 😅
Sende haklısın 😂
Mersi..
🙏✨
Ah, anlaşılamamak ne zor bir his! 🖤 Bazen sevgi adına sınırlarımızı aşar, hak etmediğimiz kelimelere, tavırlara sabır göstermeye çalışırız. Böyle anlarda insan kendini yitirir gibi olur ama asıl mesele, kendini sevmeden başkasından sevgi beklemek. Benim de kırıldığım anlar oldu, sırf birileri beni anlasın diye göz ardı ettiklerim... Ama her yaşanan tecrübenin değeri, seni daha güçlü biri yapması, değil mi? 💫 Artık önce kendini sev. Sevginin en hakikisi oradan başlar. 💕
Aynen öyle sevgili İremologummm
Selinacığım, teşekkür ederim! ✨ 25 yaşındasın, yolun çok başındasın. Sevgi öyle bir şey ki bazen öğretir, bazen sınar… Ama unutmamalısın, kendi değerini bilen bir insan başkasından sevgi alırken daha güçlü olur. Seni seven zaten her halinle kabul eder, kimseyi kendine gerekenden fazla tanıtmak için yırtınma. 😉 Sen değerlisin, bunu sakın unutma. 💖
Biliyorum tabiiii
Cevap
42Cevap
Zamanında çoğu şeye katlandımda gereksizmiş. Artık seven, sevsin, sevmeyrn kapının yerini biliyoe zaten.
Kesinlikle.
Nice senelere 🥳
Seven sever sevmeyen sevmez bir şeye katlanmak zorunda değilim 🤔
Aynen öyle 🙏
🙏🙏🙏
hiç bir şeye katlanmam. seven sevsin. zorla sevdirmiyoruz
Nokta 😀
Aynen :D
Kimseye kendimi zorla sevdiremem, sevilmek için şekilden şekile giremem. Seven, seni olduğun gibi sever. Katlanmam gereken bir şeyler varsa, yaşadığım şey sevgi değildir.
Yaş 33 olunca katlanmak ( tahammül etmek) gerekmiyor. 20'li yaşlarda üniversite nedeniyle şehir değişikliği, üniversitede ilişki başlayınca okul bittiğinde yine şehir değişikliği olabiliyor. Veya ekonomik problemler ama yaş 30'u geçince bir kadın/erkeğin hayatı oturmuş oluyor. Hayatını oturtmamış, düzenini kurmamış, ekonomik problemlerini aşmamış biriyle ilişkiye başlamam. Bu kişi %90 30'undan sonra da bir baltaya sap olamaz çünkü. Kısaca katlanılamaz insanlarla ilişki yaşamam. İlişkiye başlamam için o insanı en az 6 ay tanıyor olmam lazım.
Yaş ilerledikçe hele ki bu zamanda tahammül seviyesi neredeyse sıfıra iniyor..
Sevilmek için birşeylere katlanmak gerekmez, eğer biri öyle düşünüyorsa sadece kendinin ne kadar değerli olduğunun farkında değil ve yaptıkları da sevdiği birine değer vermeye çalışmak, emek vermektir. Karşıdaki bunu anlamıyor ve kıymet bilmiyorsa demek ki tekrar yapmak gerekmez. Sevgiyi, sevmeyi ve sevilmeyi çıkar ve birşeyler alıp vermek olduğunu düşünenler sevmek ve sevilmek için birşeylere katlanır emin olun. Şimdiki sevgiler, saygılar o yüzden böyle. Beklenti var, çıkar isteği var)) Ben bu konularda değil de dünyevi başka şeyler için birşeylere tahammül edebilirim. Mesela iş yerinde, eğitimde ve s yükselmek için gereken zorluklara katlanmak gibi. Bu konularda zaten tahammül etmek ve katlanmak emek vermek, akıl yürütmek, sabırlı olmak gibi şeylere sebebiyet verir. Ama enayi olmak ve ya hakkını da yedirmek olmaz.
Sevilmek için insanlar, çoğu zaman sessizce acıya katlanır. Gülüşlerini zorla takar, yorgunluklarını gizler, kırılgan yanlarını perdeleyip dünyaya güçlü görünürler. Bir bakışı, bir sözü, hatta bir suskunluğu, karşısındakinin onayına, sevgisine kurban ederler. Kimi zaman kalplerini küçük bir kutuya sığdırır, kendi renklerini soluklaştırır, yalnızca sevilmek için var olurlar. Ama unutulmaması gereken ince bir ironi vardır. Sevgi, zorlamayla değil; olduğu gibi görünmekle büyür. Katlanılan acılar bazen sevgiyle değil, sevginin gölgesinde saklanan yalnızlıkla beslenir.
Birinin sevmesini sağlamak yolunda verilen tüm tavizlerin insanın başına en büyük ceza olarak dönüyor olduğunu uzun zamandır anlamam için hayat ve kendi iyi niyetim bana ders veriyorlardı. Bu konuyu artık bu sene yaşadıklarımla o kadar net anladım ki. Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük saygısızlık tam da bu olsa gerek, birinin bizi sevmesi için bizim ideallerimize, karakterimize, ruhumuza aykırı tavırlara katlanmak, kendimizden fedakârlık etmek, kendimizi harcamak. Yine o kişi tarafından sevilmeyen ve yine bize daha hain davranmasına yol açıyoruz bu tavrımızla. Bir insan bir şey kendisine uymuyorsa orada bir dur demeyi, hayır demeyi çok iyi öğrenmeli. Yoksa insanın karakterinden, ruhundan, özsaygısından çok gereksiz alıp götürüyor o israflar, tavizler. Sevmezlerse sevmesinler, ya da çok istiyorlarsa tam da olduğumuz kişiyi sevsinler.
İnsan sevmediklerine katlanır, sevdiklerine sabreder. Sevmediğim birinin sevgisini istemem ki zaten.
Sevgi insana en çok da sabretmeyi öğretir. Değdi mi dersen..
Yine olsun yine severim 🙃
https://www.youtube.com/embed/IoxbEmHW63I Gözlerim doldu be hanım’cım neettin gece gece böyle..
“Kurşun olsa kaçmam, ecel olsa saklanmam, ateş olsa sakınmam, yine gelse yine severim..”
Vay be. Klipte bi o kadar duygusal ki geceme güzel eşlik etti bu 🫂
Teşekkür ederim, iyi geceler 💖
Sordun cevap verdim Monroe'cim 🫠
Rica ederim ki ipiyi geceler 💖🫂
Teşekkür ederim 🫂💖
Sevgi katlanılmalık bir şey değil ya o kendiliğinden akıp gider. Bir şeylere katlanmak zorunda kalıyorsak sevgiden bahsedemeyiz. Ufak tefek şeylere tolerans gösterilebilir ama ciddi anlamda hakaretler, küfürler, kıskandırmalar, ilgisizlik ve umursamaz tavırlara katlanılmaz. Sevgi zaten bunlara engel olmuyorsa bazı duyguların sevginden daha büyük demektir.
Sevgiden bahsetmiyormuşuz zaten ya bizde.. Tek taraflı olan bir arkadaş ilişkisinden bahsediyorum yani. İlgisizlik ve umursamazlık tavan yapmıştı ve katlandım iki sene kendimi kandırarak 🤦♀️
Katılıyorum 🙏
2 yıl iyi dayanmışsın. Umursamazlık varsa seni görmüyorsa, görmek istemiyorsa, sana ilgi göstermiyorsa ilgi gösterdikleri vardır. Bu ilişkide de böyledir arkadaşlıkta da. boş ver seninle arkadaş olmak istemeyen birisiyle sen de arkadaş olma.
Evet vardı bu arada, iyi analiz 😂
Yok 5 sene önce koyuverdim ipleri zaten ahah
2'de oradan etti 7 :D
Gençliğim gitmiş 😂
Bir zamanlar biri icin katlanmistim seviyordum hakaretini küfürlü umursamazlığın kacmalarını görmezden geldim sandim ki oda seviyor sandım ki kizgin elbet gecer normale döneriz oyle cok seviyordum bir sarilsa herseyi unuturdum ama bazi konularda anlaşamadık o gitti...
Peki ya şimdiki aklın ile yeniden gelse yine kabul eder misin?
Ederdim hic pişman olmadım ki acısını bile razı oldum ben onun o zaman yaşanması gerekiyordu yaşandı o zaman bana doğru gelen bir şeyler yaşandı kötü bitmesi onun hakkında kötü düşüncem anlamına gelmez kalpte yeri her zaman Baki
Çok iyi.. 💫🙏
Sevdiğim biri zor bir dönemden geçerken onun yanında durmaya ve o zorluğun getirdiği ağır duygusal yükü paylaşmaya katlanırım. Çünkü sevgi sadece güzel zamanlarda değil, fırtınada da birlikte durabilmektir. Sevilmek için kendim olmaktan vazgeçmeye artık katlanmıyorum. Ancak gerçek ve sağlıklı sevgi ilişkilerini beslemek için çaba göstermeye ve karşılıklı ödün vermeye her zaman hazırım.
Seven tolerz eder sabreder.. Bende çok tolere ettim sabrettim ama hep bir yere kadar anlamak istemeyene bir şey anlatamazsın.. O yüzden yansın gemiler limanlar sahiller der.. Giderim :))
Aynen öyle 💯
Bende öyle yaptım baya seneler önce ve artık katlanılmaması fikrindeyim 😀
Sevseydi, katlandığım şeyler gözümde olmazdı. Ama sevmedi. O güllerin peşinde koşarken, ayaklar altında ezilen papatya gibi oldum.
🙏
Sevilmek için bir şeylere katlanmak zorunda kalıyorsam, o sevgi gerçek değildir, hiçbir şeye katlanmam.
Öyle bu doğru 👏
Senin yazdıklarına benzer şeyler yasamisligim oldu bir kadina asla yapmam dediğim şeyleri yaptırdı kaç kere karakolluk oldum gençliğimde kavga dövüş geçti o kadar bir kere polis yüzü görmedim ama sağolsun sayesinde o da olmuştu
Beklemeye katlandım ve yıllardır aynen devam ediyor
Umarım bi gün kavuşursunuz 🙏
Cefa çekmeden sefa sürülmez derdim
Yanilmisim, sefa sürerken aniden olur her şey
Aynen öyle 👏
Git yat iş var isses
He ya
Bir şey olsun diye başka bir şeye katlanmak mutlu etmez.
Etmiyormuş evet insan kendini kandırıyor birazcık
Ve asla olmuyor 😀
👏
Bence kadınların genel sorunu anlaşılmamak. anlatmak istiyorsun sonra düşünüyorsun ben anlatsam herkes anlar mühim olan anlatmak için cirpinmadan anlaşılabilmek sonrasında ipler kopuyor zaten
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil Herkes birbirine saygı göstermek zorunda. Ve dahası hayatta en önemli şey sevilmek değil iyi insan olmak. Ben bunu anladım bu yaşıma kadar
Sevilmek için hiçbir şeye katlanmak istemiyorum, katlanmam da. Dümdüz bir sevgi istiyorum yormayan, yalansız, dolansız, taktiksiz saf bir sevgi. Ne ben bir şeye katlanmak zorunda olayım, ne karşımdaki insan
Hiç bir seye katlanmadim kardeş, aşk benim kapımı çalmadı. Ben çaldı sanmışım
Arkadaş ilişkilerinde?
Oh be ne de güzel he
Olur daa 2026 senin yılın olsun eheh
Tamam 2030 o zaman 🤝
İnşallah efenim
Hiç anlamam nerden nedir nasıl 😂
Kesinlikle jsjsjdj
Sevilmek için kötü olan hiçbir şeye katlanmak zorunda değiliz.
Seven her türlü sever, "katlanmak" lafı kitabımda yoktur ayrıca.
Kendimi seviyorum, yeter.
Çok şeye katladım her açıdan ama artık katlanmam çünkü seven seviyor bir şey yapmaya veya katlanmaya gerek yokmuş biraz geç oldu ama anladım...
17 yaşımdan beri yalnızca Allah yarafından sevilmek ve iyi bir insan olmak için uğraşıyorum.
İnsanlar geçicidir. Gerçek olan yalnızca O.
Bacım yazsam sabah ederim o kadar gereksiz ayarsiz şeylere tahammül ettim ki ne kendime ne kızıma ne de başkasına tahamülüm kalmadı
Özür dilerim de evcil hayvan mıyım ben? Kimseye de hiçbir şeye de katlanmam. Bu nasıl bir ihtiyacın doruklaşması? Karşımdaki kim, sadrazam mı?
nelere katlanirim cicekler bocekler ask gosergeleri tatli jestler hediyeler tatli anlar kahkahalar mutluluk sadec e bunlaarrr
İnan böyle şeylere inancım yok biri beni sevsin diye birşeyler yapmam zaten sevecek sevilecek insan yok heleki şu son 5 yıldır
Kaybetmemek için sınırlarımı zorlamasını izin vermiştim.
İşlerinin çok yoğun olduğuna inandım ama evli çıktı
Beni seven hayatımda kalır ama sevmeyende uzak dursun yanii bensenu
O kişiye bağlı.
Gerçekten güzel duygular varsa katlanılır.
Arada gerçek sevgi olsa katlanmak diye bir tabir olmaz diye düşünüyorum katlanmak kelimesi bile itici geliyor karşılıklı anlayış empati insanıyım ben zaten birbirinin hayatında olan insanlar birbirlerini baştan kabullenmiş insanlardır eksiğiyle fazlasıyla...
Sevilmek için katlanmam, beni seven böyle sevmeli..
Ben bir şu sözü bilirim, "sevgi koşula bağlı değildir."
Sevmek, sevilmek içten gelir. Öz saygımı zedeleyecek hiçbir şey yapmam, beklentim olmaz.
Estetik ile bütün yüzümü değiştirdim ciddi paralar harcayıp ama bir şey değişmedi. Eskiye göre tipim bayağı iyi. Yüz olarak gerçekten maskülen erkek yüzüm oldu..
Ama kadınlar maskülen değil feminen yüzlü ve feminen davranışlı erkekleri daha çekici buluyor ben bunu gördüm.. Boşuna o kadar para harcadım kısaca..
Bu saatten sonra alttan alan taraf olmaya gönüllü değilim…
Herşeyine katlandım ama sonuç katlanmasaydın olur genelde..
Sevilmek için neden bedel ödeyim? Kendime bu eziyeti çektirmek zorunda değilim.
Katlanılma durumu varsa kesinlikle ayrılın. Kendinden vererek sevgi dilenmekten başka bir şey olmaz o yüzden ayrılmak gerekir.
Evet 👏
isteyen sevsin, istemeyen sevmesin hiç dert değil...
Sevilmek için bişeye katlanmak da mı oluyomuş, vah..
Hiçbir şeye katlanmam. Böyle konularda eyvallahım olmaz
Hak ediyorsa sevilmeye katlanırım onun harici tek taraflı paspas olmak gibi gelir
Beni sevsin diye onun narsiz hallerine belirsiz hallerine zamanında çok katlanmıştım ya da en azından beni dinliyor ve beni anlıyor zannedip onu Bu da ayrı kişi s**** hallerini normalleştiriyordum
Sevmediğim ve enerjiisi frekansı seviyesi benle uyuşmayan insnalrla zaman kaybederke
Sevilmek için bir şeye katlanmadım çünkü çocukken bile sevilmedim 😅
Cinsellik hayatını anlatan çocuğa gittim gömlek aldım insanlığımi görsün diye zhzhxj aklıma geldikçe Üzülüyorum haram zıkkım olsun inşallah
Sevilmek için hiçbir şeye katlanmadım. Ama bunun karşılığı olarak hayatım boyunca sevilmemeye katlandım.
Kimseye ve hiçbir şeye katlanmam. Çabuk def ederim ben
Hiçbir şeye katlanmam. Şaka yollu manyak diyen birinden bile rahatsız olurum
Orsspuluğu ve psikolojik takinti hastalığı hariç hepsine katlanirım
Elektrik borcum var 500₺ verir misine katlandim mesela 😔 deydi mi , deymedi.
Çook şeye katlanıyoruz bee
Harbidenn ya..
Şey , sanırım anlatılamaz ya eheheh
O kadar mı..
Bi çoğumuz katlandık sanırım.. Küllerimizden doğduk ama 😌✨
Hayır sanırım daha fazlaydı.. lakin umursamıyorum çokta umrumda değil.. eheheh
Bilemiyorum.. bir iki güzel söz söyleyenin kölesi olduk... Sonra baktık ki herkes gerektiğinde bırakabiliyor... Sanırım umursamıyorum.. konuşanla konuşuyor ve konuşmayanlada karşılıklı susuşuyorum eheheheh
Bana güzel söz söyleyende yoktu jdjdjd ha öylesine kendimi zorlamışım ahahah
Aynen öyle değerli arkadaşım Psi, çok iyi anladım..
Anlamadığımda soruyorum 😌🙏
Doğru.. Herkese soru sorulmaz, bazen anlamamakla kalınmalı ama sana sorarken çekinmiyorum anlatacağın umudu ile yaklaşıyorum, rahatım yani 😇
Elbette 🙏💫
sevilmek için hiç bir şeye katlanmam sevecek adam zaten sever ekstra bir şeye gerek yok ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?