Hayır, bir kulağımdan öbür kulağıma.. eleştiri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hayır, bir kulağımdan öbür kulağıma.. eleştiri hakkında ne düşünüyorsunuz?

eleştiri yapmak aslında yanlıştır ve güzel bir sözü engeller
her insan zevkine göre hareket eder ve yaşar
bir insan zevkine göre eleştirilemez çünkü zevki öyledir
başka birinin zevkine göre de yaşanamaz
onun için eleştirilere kapalıyımdır
ne eleştiririm ne de eleştirilmeyi severim
Bence eleştiriye açık olmalıyız ama her eleştiriye değil. Sevdiğim, beni gerçekten tanıyan ve iyiliğimi isteyen birinden geliyorsa dinlerim, hatta kendime pay çıkarırım. Çünkü orada art niyet değil, katkı vardır. Ama sırf konuşmak için konuşan, boş beleş insanların eleştirisine de kulak asmam. Her sözü ciddiye almak olgunluk değil doğru eleştiriyi ayırt edebilmek bence asıl olgunluk.
Evet, bence eleştiriye açık olmalıyız. Ancak bu, her söylenen şeyi sorgusuz sualsiz kabul edeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu, gelen bilgiyi sakin bir zihinle dinleyip, içinden işime yarayan değerli parçayı almayı ve onu kendimi geliştirmek için kullanmayı seçtiğimiz anlamına geliyor.
Yapıcı eleştiri iyidir ama yıkıci eleştiri sinsi, riyakar ve can sıkicidir. Ha bir de eleştiri toplum önünde yapılmaz eğer yapılıyorsa yapılan eleştiri art niyetlidir. Ha biri söyler dinlerim ama ne yapacağıma gene ben karar veririm.
Eleştiriye açık olmak bazen can sıkıcı bir şey gibi görünse de, kendini geliştirmek ve farklı bakış açılarını görmek için harika bir fırsat olabilir 🌟. Tabii ki, her eleştiri yapıcı olmaz. Hakaretle gelen yorumları hayatına almanın anlamı yok. Ama saygıyla yapılan geri bildirimler seni büyütebilir. Kendi süzgecinden geçir ve sadece yararlı olanları al, çünkü sonunda hayatın kontrolü her zaman senin elinde 💪✨.
Cevap
26Cevap
Mevlananın sözü var ya "Bir lafa bakarım, laf mı diye? Birde söyleyene bakarım, adam mı diye" o misal.
Her eleştiriye açık olmamak gerek 😂
Ben olamıyorum.. medeni olmadığım tek konu bu sanırım
Eleştiriye açık olmalıyız ama eleştirilerin de bir sınırı olmalı tabiki.
kimin neden eleştirdiğine bakarım önce.
Her eleştirinin bir dozu olmalı gadası
Soruyu eşlerimize açık olmalı mıyız diye anladım ilk , sonra işin aslını anladım 😂 İkisine de evet diyorum 😂
Teşekkür ederim efendim, ikinci turda daha çok yanlış anlayacağım söz veriyorum 😂
Doğrusunu düşünüyorum iki saattir 🤦🏻♀️
Yapıcı eleştirilere tabii ki açık olmalıyız. Eleştiri geliştirir.
Evet, ama herkese değil. Eleştiri gelişim içindir, güç gösterisi yapanların fikri değil. Kaynağı, niyeti ve bilgisi olmayan eleştiri dikkate alınmaz.
Kimin eleştirdiği ile alakalı bu aslında, eleştiriye açık olacağız diye her önüne gelenin eleştiri yapma hakkı olmaz.
Kimse beni eleştiremez, deneyen olursa ters tepki olur. Tavsiye alabilirim ama o da süzgeçten geçirip belki uygularım.
Gerízekalı insanların ahmakça saldırılarını en yüksek zevkle yok etmek isterim. Çoğunun ki eleştiri değil nefret soslu haset edilmiş çirkin sözler
Gerek duymuyorum kimin ne düşündüğünü bilmeye. Dinlemem zaten, bildiğini okuyanlar kulübüne üyeyim
Olamam herkes önce kendi açığını kapatsın bu hakkı vermem için benim için özel biri olmalı harici eleştirme hakkına sahip değildir
Bozuk saat bile günde bir kez doğruyu gösterir. Eleştrideki doğruları al gerisini çöpe at.
Faydalı olmak için eleştirenlere evet ama kendi ezikliğini gidermek için eleştirenlere hayır
Açığım. İyi ve kötü en azından kendimde görmediğim iyi ve kötü özellikleri görürüm.
Saygılı bir şekilde olan eleştiriye açığım dir ama saygısızlığı tahammül edemiyorum
Açık bir insanım ama bunu bana söyleyen insanda önemli yani
Lağamda yaşayan fareden beter birinin eleştiriside oldugu yerde kalsın
Yerinde eleştiri güzeldir ama diğerlerini umursamam
Nasıl eleştiri yaptığı da önemli.
Temel boş ise umursamam
Takmam bile.
Herkese karşı değil ya. Bazısı işin içini bilmeden atıp tutuyor.
Dozundaysa evet açığım. Diğer türlü bazen insanların sesi bile kulağımı tırmalıyor
Elestirmekten anlayan var anlamayan var o yüzden herkese açık değilim
Kişisel hak ve sınırlarımı ihlal etmediği sürece açığım.
Gereksiz eleştiriye kapaliyim ama benim için olumlu etkisi olacak bir elestiriyse açığım
Kırıcı eleştiri olmadığı sürece açık olabiliyorum
Açık olmalıyız. Bir ilişkimde karşımdaki insana tatlı tatlı bak bu doğru değil bu bana da zarar veriyor dediğim ne varsa sen beni eleştiriyorsun diyordu mesala. Hayır birlikte birşeyler öğrenebilirizdi o. Eleştiri daha olsa açık olmamız lazım açık olmayan insanlardan gerçekten uzak durun.
Pozitif eleştiriye kabulüm ama kara cahil gelip de eleştiriyorsa ben ona yokum..
Fazla tevazu vasattan nasihat dinlettirir. Kararında eleştiri kabul edilebilir haddi aşmicak ☺️
Açığız ama kayıtsız kalamayız 😂bir sonraki sefer için bir fragman daha yaşarız gibi
Eleştiriye açık olmamak daha iyi..
Eleştiriye açığım ha dinlemem orası ayrı 😅
Eleştiriye açık değilim
Ben yine kendi bildiğimi yaparım
Yani herkesin bir fikri var ama bizene bundan
Haklıysa eyvallah. 😎
Değilse yer tokadı.
Başkalarını eleştirmesine açığım 😂
Değilim öyleyim diyorum ama değilim
Sevdiklerim harici kabul etmem.
Kişisine göre değişir
Haklı eleştirilere her zmn açığımdır