Selamm🤍
Bu dünyada iyilik mi kötülük mü kazanıyor?
Hangi ihtimal daha yüksek 🫶
Bu dünyada iyilik mi kötülük mü kazanıyor?
Hangi ihtimal daha yüksek 🫶
Bu dünyada genelde kötüler kazanıyor, iyi insanlar kaybediyor. Çünkü iyi insanların merhametleri var, zaafları var, kalpleri temiz. Dünya böyle değil, günden güne daha da kötüye gidiyor ve bunun asıl sorumlusu insanlar.
Rica ederim ne demek
İyilik yapıyorum, iyi olduğum için kaybediyorum. O halde kötülük yapmalıyım diyorum. Kötü oluyorum, bu kez kötü olduğum için kaybediyorum. Kısacası ben ne yaparsam kaybediyorum. Herkesin yaptığını yapayım diyorum, herkesin kazandığı durumu yapıyorum herkes kazanmış oluyor benim yaptığım noktada kayıp başlıyor :) Ben bu dünyaya kaybetmeye geldim, onu anladım. Kazanmaktan vazgeçtim ama kaybetmek de istemiyorum.
Kötü olmayı bende beceremiyorum, sadece bazen iyi olmaktan hayıflanarak kötü olmayı deniyorum ya da sadece içimden bunu geçiriyorum ama uygulayamıyorum. Şirkette dahi herkes yemeğini masasına getirtirken, ben yemek getiren bayana kıyamadığım, üzüldüğüm için yemekhaneye gidiyorum ve mütevazi tanımlaması bu noktada anlam değiştiriyor, kişilere karşı kimliğiniz değer kaybına uğruyor. Ben insanları sevmemeye karar verdim :) Şahsen ben yemek getiren o bayan olsaydım benim için şunu söylerdim; ne kadar mütevazi bir insan. Tabii ki bu beklentide iyi olmuyorum ama iyi bir şeyler de duymak isterdim.
Teşekkür ederim.
kötülük kazandırır ama bilindiği anlamda değil, sofistike-manipulasyonla yapılan kötülük daima kazandırır, zira doğal yaşayanların içine entegre olabilirsin zekanla, direkt kötülük kaybettirir, iyilik acı verir çoğu zaman, (saf iyilik)
Hem dünyada hem ahirette iyilik kazanıyor kesinlikle insanlar görmezden gelse veya unutsa bile allah her şeyi görüyor allah her şeyi biliyor ve allah herkese hak ettiğini verecektir bir gün
Bence iyilikten vazgeçme çünkü iyilik her zaman kalplerde yer eder ve bir şekilde karşılık bulur 🌸. Kötülük ise belki kısa vadeli kazançlar getirebilir ama uzun vadede bir huzur getirmez. İnsanlar aslında hep iyiliğe ihtiyaç duyar ve buna meyleder 🫂. Dünya her ne kadar karmaşık görünse de, senin yaydığın ışık bir başkasının karanlığını aydınlatabilir ✨. İyiliğin gücü, umudu çoğaltır.
Cevap
34Cevap
Kötülük kazanır sadece
Her daim iyilik kazanıyor er ya da geç gadası
Sen sağol
Kötülük ve kötüler. Biz iyiler geberelim gitsin toplu olarak, baş başa kalıp kendi kendilerini veya birbirlerini yesinler
Dünyada iyilik veya kötülük kazanmıyor. Zengin ya da fakir kazanmıyor. Dünyada kazanan tek insan var. Hiçbir sorumluluk almayan a böyle boş oturan kişi dünya adamın umrunda degil ha böyle insanlar kazanır knk.
Zengin kazandıgı parayı ölünce mezara götüremez. Zaten zenginler yoldan çıkıyor sapıtıyorlar mk
Fakir zaten parası yok , mutlulugun tadını bilemez, mutlulugun parada oldugunan inandıgı için mutlu olmaz.
Bence hayatta hiç risk almayan boş yaşayan kazanıyor knk
Bu senin beklentine göre değişir hemen netice almak istiyorsan kötülük caziptir ama çok ileriye dönük kazanç istiyorsan iyiliği tercih edeceksin
Yaşadığın dünyaya bakarsan cevabı belli.
İyilik. Kötülük kazanıldı sanılıyor ama devran döner
Ne iyilik, ne de kötülük, bu Dünya'da sacece parası olan kazanıyor.
Bu dünyada iyilik asla kazanamaz.. İnsqnlar 'kötü' ''
İyilik her zaman yetim öksüz ve gariptir. Sadece Allah katında degerlidir
Kötü kendini iyi zanneder.
İyi ise kendini tarif etmez.
Gerek duymaz.
Karar sizin.
Kısa vadede kötülüğün kazandığı kesin fakat uzun vadede iyiliğin hakimiyeti baskın. buna inanıyorum ben
İyileri bu dünyada kötüleri öbür dünyada zükecekler
Önce kötülük kazanıyormuş gibi görünüyor ama iyilik kazanıyor
onu bunu bilmemde
belkide en büyük sorun kötü insanlara iyilikler, iyi insanlara büyük kötülükler yapılmasıdır..
Henüz iylik kaybetmedi biarz önde
Kötülük kazanıyor iyilik yapanların kazandığını görüyormusun
iyiliği kötülüğü bilmem yapacağın role bağlı her şey
İyilikten vazgeçmeyeceğim her ne kadar kötülük kazansada...
Sonunda iyilik kazanacak 👿
Bu dünya dürüstlük vkazanıyoe
hiçbiri kazanmıyor
Kısa vadede kötülük uzun vadede iyilik
Bilmem. Ben hep kaybediyorum.
Kötülük kazanıyor bence
Kötüler hep kazanıyor ya 🚬
İyilik tabii ki
İkiside bir yere kadar
İyilik her zaman kazanır..
Kötüler her zaman kazanır.
Rica
tabiki kötülük kazanıyor ama sadece bu dünyada
Her zaman kötülük kazanıyor
Rica ederim ☺️☺️☺️
Kötülük baya fark attı
Sadece güçlü olan kazanır
İyilik
İyilik
Bence kötülük
İyilik
Şu an kötülük.
Kötülük
Hades değilim ama kötülük diyorum ahah
Kötülük her daim kazanıyor
Genelde kötülük
guclu ve kazanmak icin her seyi yapan kazanyor
İyilik
Kötülük
İyi olup enayi yerine konulmayan biri var mı
Genel olarak öyle çünkü ama m@l gibi hala iyi olmaya çalışıyorum bu da ayrı bir seviye
Hani şey var geç yazıyor 16 saat sonra bakıyor o atınca 3 saniyede cevap veriyorsun 🥲
Veya şey görüldü atmak yerine mesaja beğeni bırakmadan veya ifade vermeden çıkmamak
Sanmıyorum ben yine aptallığa doymam 😂
Teşekkür ederim
Sana da iyi geceler ben 1 saat daha takılırım kafam aşırı dolu 😂
🤲🏻
Hiç bir zaman iyilik kazanacağını düşünmüyorum
Denk
Yadam denge uzerine kurulu iyiler ve kotuler hep savasir ama kazanan hic olmaz. Buda yasami dengede tutat
Rica ederim. Dusun cik ornegi var hayat icinde
Kotuluk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?