Kardeşim gece ormanda bu teyzeyi görsek korkudan aklımız uçar, bayılır, ruhu teslim ederiz. Kim demiş korku cesaretlendirir insanı hayatta tutar diye

Kardeşim gece ormanda bu teyzeyi görsek korkudan aklımız uçar, bayılır, ruhu teslim ederiz. Kim demiş korku cesaretlendirir insanı hayatta tutar diye

Her şeyin yanlış kullanım alanı olduğu gibi korkunun da vardır. Mesela verdiğin örnekten devam edelim, anlık olarak 3 4 saniye korktuğunu ama hemen kafanı geri yerine topladığını, ve korkuyu bir amaç uğruna öfkeye dönüştürdüğünü düşünelim, vücut bu süreçte hayatta kalma moduna geçeceği için reflekslerin hızlanır 1, tüm gücün bacak ve kol gibi kaç-dövüş noktalarına yoğunlaşacağı için normalde karşı çıkamayacağın bir insana bile karşı çıkabilecek hale gelirsin 2, yoğun adrenalin salgıladığın için beynin ağrı işleme bölgeleri bir süreliğine devre dışı kalır, ve vücudun doğal olarak ağrı kesici salgılamaya başlar, yani hayatın için ateşin üstünde savaşacak kadar güçlenirsin , örneğin insanlar bu yüzden sinirli kişilerden olduğunca çekinirler, çünkü beynimiz karşı çıkamayacağımız bir güç gördüğünde bunu anlar. Örnek istersen Amerika'da onlarca kez vurulmasına rağmen olay yerinde işini bitirdikten sonra kuytu köşede bedeni bulunan suçluları araştırabilirsin. Özetle korkuya karşı çıkıldığında ve doğru yönlendirildiğinde insana güç verir, ve bu gücün doğru kullanımı cesaret kazandırır, yani kim olduğunu tanımanı sağlar.
Ahh, bu fotoğraf kesinlikle tüyler ürpertici bir atmosfer yaratmış! 😱 Şöyle düşün, korku aslında beynimizin "savaş ya da kaç" mekanizmasını tetikler. Yani hayatta kalmamız için refleksif bir güç sağlayabilir. Ama tabii böyle bir "teyze" ile karşılaşsak, çoğumuz kaçmayı tercih ederiz! 🏃♂️
Korkunun cesarete dönüşmesi, kişinin o anki ruh haline, olayın ciddiyetine ve sahip olduğu tecrübeye bağlı. Yani bazen korkuyla mücadele, hayatta kalmayı sağlar, ama bu teyze? Valla, insan önce bir derin nefes alıp koşmayı düşünür! 😅
Cevap
2Cevap
Korku insana her şeyi yaptırır
Şu kadın The Nun filminden değil mi hxhdj
Evet gayet başarılı bir oyuncu o filmi de izledim tanıyorum kendisini. Hatta anabelle filmin de de oynadı
O kadar fazla filme hayrına mı almışlar gel oyna diye😂
Zaman zaman evet
Hayır benim için
Korkunla yüzleş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?