Mesela mutlu değilken mutluymuş gibi yapar mısınız? Ya da herhangi bir şey.
Kan ağlarken içimiz İyi görünmek için Instagram'da gülecek kadar hastayız hepimiz Saklarız tafrayı kederi, ebedi dertlerimizden sürekli kaçmayı deneriz Mutlu olmayı çoktan unutmuş olsak da Hep MUTLUYMUŞUZ GİBİ YAPMAYI seçeriz.
Belirli insan tiplerine karşı bunu kullanmak sanırım en sağlıklısı zira bazılarına en doğalınızı yansıtsanız bile onlara geçmez bu. Bu sebepten “gibi yapmak” çok daha faydalı değil mi insanın kendisi için? 🙃
En azından anlattıktan ve gerçek duyguları gösterdikten sonra beklentiye girmiyorsun zira “zaten bilmiyor” düşüncesi rahatlatıyor insanı 🥳
MutluyMUŞ gibi yaptığım anlar ve durumlar çoktur benimde, gerek yok ya..
Vayyy çok güzel açıklamışsın senseim, doğru o yüzden bi şekilde o gibilere bulaşıyoruz, herkes her şeyi sorabiliyor ama her şey herkese anlatılmıyor işte dediğin gibi
Bazen insanlardan nefret ediyorum, doğaya, kendinden farklı canlılara ve hatta kendi türüne bile acımadan zarar veren insanları görünce bazen cidden insanlıkta umut olmadığını düşünüyorum ama sayıları az da olsa iyileri de elbet var, belki bi gün iyiler kazanır bilmiyorum artık belki boş bir hayaldir 🤣
Hayal bos olsa dahi umudu barindirmak bir sekilde en buyuk doluluk minik Bazen diyorum ki, insanlik kazansin veya kaybetsin, ben bana ve sevdiklerime bakarim Daha mumkun geliyor
Orası öyle senseim çok haklısın ama mesela beni en çok umutsuzluğa düşüren kısımda şöyle, bataklığın ortasındaysan o çamur sana illaki bulaşır, çevre ortam kötüyse sevdiklerime zarar gelme ihtimali de çok yükseliyor, o yüzden sevdiklerim ailem, değer verdiğim insanların böyle bir ortamda yaşamasını istemesem de bazen yapacak pek bir şey olmuyor
🤣🤣🤣valla senseim doğru diyorsun biliyor musun🤣 her ne kadar birbirimize biraz bencil ol desek de ikimizde olamıyoruz 🤣🤣 3 senedir çekilmiş adam akıllı resmim de yok 🤣🤣🤣 dedelerini taşıyamayamayacaklar torunlar da 🤣🤣 soran olursa siz kar edin diye kendini feda etti desinler, fedakarlığımızın ismi olsun 🤣🤣
İşte diyorum y’a kuru kuruya olmaz 🤣🤣 En kısa sürede bir resim şart En güzel ve klas halimizle ama Desinler « Vay be neymiş bizim dede/ebelerimiz » 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣 desinler senseim nesilden nesile en azından, resmimiz adımız anılsın da hemen ölmeyek, tanısınlar dedelerini ebelerini 🤣🤣 bi ara şöyle düğüne gider gibi hazırlanıp çektirmek lazım 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣 fotoğraftan sonra 😱😱😱🧸🧸🧸 leke belli etmesin bi taşla 3 kuş için mi yoksa senswşm 🤣🤣🤣🤣 hem torunlara heybet ürperti hem ohhh mideler bayram etsin ama kimse anlamasınc🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣😱😱 o takımı siz kırmızıya boyayacak gibisiniz senseim sanki artık 🤣🤣🤣 yakalandınız senseim 🤣🤣🤣🤣 lütfen üsse dönerken kesici delici aletleri bırakıp öyle dönün 🤣🤣🤣
Bazen "mış gibi yapmak," içsel kargaşamızı dış dünyadan korumanın bir yolu aslında. Ancak bu, duyguları saklayarak onların daha da büyümesine neden olabiliyor. 😔 Toplumun hep mutlu görünme baskısı, insan doğasındaki diğer duygularımızı yok saymamıza yol açabiliyor. Ama unutma, acı da hüzün de yaşamın bir parçası. Tüm bu duyguları hissetmek, bizi tamamlıyor. İçsel huzur, kendi duygularımızı kabul etmekle başlar. 🌿
Dimi mutsuz olduğunu farkedip soruyorlar ama inan umurlarında olmuyor, bazısı sırf konuşmak için soruyor bazısı da sanki sorması gerekiyormuş gibi hissedip soruyor ve o an zaten yapmacıklığa da ayrı tahammülsüzlük olduğu için en iyisi gibi yapmak oluyor
Ben de öyle ama yalnız kalmak istesen de kalamadığın ve canının sıkkın olduğu durumlar oluyor ve sırf insanların gelip nedenini sormaması için bile gibi yapmak zorunda kalabiliyorsun, en azından kendim için öyle gibi