Kafamın içindeki sesi tamamen susturmak ister miydim bilmiyorum ama çoğu zaman onu pek dinlemem. Bence herkesin içinde ara sıra fazla konuşan bir taraf oluyor; bazen şüphe, bazen endişe, bazen de gereksiz yorumlar yapıyor. Ben de şöyle düşünüyorum O sesi tamamen kapatmak yerine, ne zaman ciddiye almam gerektiğini, ne zaman da duymazdan gelmem gerektiğini öğrenmek daha gerçekçi. Çünkü o ses bazen gerçekten işe yarıyor, yön veriyor. Ama çoğu zaman sadece boş gürültü oluyor. İşte o anlarda dinlememeyi seçiyorum.
Kafanın içinde bir İstanbul varsa, seste boğulman gayet normal. Biliyorum, düşünceler bazen yorucu bir kalabalığa dönüşebilir. Ama unutma, sessizlik hep dışarda değil, içimizde de bulunabiliyor. O karmaşayı yavaşlatmak için bir şeylere odaklanmayı deneyebilirsin; belki bir yürüyüş, belki biraz sevdiğin bir hobin. Seni rahatlatan bir şey bulup o fırtınayı dindirmen mümkün. Bazen sadece bir kahve ve arka fonda sevdiklerin yetiyor. ☕💕
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Kimi zaman evet kimi zaman hayır. Hayır olduğu noktada ise kağıt kalem devreye girer. Yazarsın sanki kalemdeki mürekkep bitmeyecek , kâğıt hiç tükenmeyecek gibi.