Selaaaamlar 💖
İnsanlar düşer ve kalkar, hata yapar ve telafi eder.
Siz insanlara şans tanımıyorken hayat size neden şans tanısın onca hatanıza rağmen?

Selaaaamlar 💖
İnsanlar düşer ve kalkar, hata yapar ve telafi eder.
Siz insanlara şans tanımıyorken hayat size neden şans tanısın onca hatanıza rağmen?

Hatasız insan yaşamayan insandır çünkü insan sadece kusursuz bir canlı değil, kusurlarıyla öğrenir, hata yapmak doğal ve insanı esasen daha fazla güçlendiren, her yönüyle eğitip geliştiren bir durum. İnsan hata yapmamak için gayret etmeli, ama hayatta yaşarken yaptığı hatalardan ötürü korkmamalı da, kendisini suçlamamalı da. Bilâkis hatalarından ders alıp kendisiyle cesurca yüzleşen insan daha güçlü ve yeniden başlamayı başaran gelişmiş bir insandır. Kendi hatalarımı inkâr etmek yerine hatalarımı kabul etmeyi ve onları analiz etmeyi her zaman ilginç buluyorum, hatalarımdan korkmam ve onları anlayıp tekrarlamaktan kaçınmak için gayret ederim. Bana göre hatalarım da değerli, kendimi bugüne dek yaptığım hatalarımla daha iyi tanıdığımı düşünüyorum.
Hata yapmaktan korkarım evet, ama şöyle bir düşününce etrafa duyduğumuz merhameti kendimize duymadığımızı söyleyebilirim. Bi arkadaşın gelse sana hata yapmaktan korkuyorum dese ona verebileceğin +sonsuz rahatlatıcı cümle varken kendimize bunu asla yapmıyoruz😂 her insan hata yapar, robot değiliz. Doğruları bulabilmek için hataların da yapılması gerekir. Hayat budur. Her şey zıttıyla var olur.
Hata yapmak doğaldır, doğamızdadır. Ne hatasız ne de yalansız kul vardır.
Korkmak yerine kabul edince hayat bi ayrı güzel geliyor insana 🫠
Aynen öyle❤️
Yaptığım şey başkalarına zarar verirse hatadır. Sadece bana zararı olduysa ben ona deneyim gözüyle bakıyorum.
Ömür kısa ama yol uzun, yol yorucu, yol yıpratıcı. Hata yapmamaya odaklanırsak hiçbir şeyi tam yapamayız. Sonuç olarak tatminsiz bir hayat yaşamış oluruz.
Her insan hata yapmaz belki ama hayattan keyif alan herkes önceden hata yapmış ve bu hatayı telafi etmiş kişilerdir.
Aynen öyle.. Hata yapmamak adı altına hiç bir şey yapmamak daha büyük hata 🙆♀️
Tercih meselesi işte 😀
Herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın 🥳
Evet... bu bir gerçek ki hicbir zaman esas istediğim mükemmeliyete yaklaşamayacağım..
Hatalarım daima daha fazla idi ne yazıkki ders alamıyordum...
Sanırım bu bir kaç gündür umursamamaya başladım.. evet entel görünmek gibi bir derdim hata yapmayada devam edeceğim. Gelecek ya da gidecek olan kişi beni hatalarımla kabul etmesi gerek... Canımın istediğini yapmaya devam edeceğim.. saçmalık ama öyle işte.. heehhehe
Saçma değil Psi..
Bizler mükemmel olmaya çalıştıkça dahada dibe iniyoruz.. Mükemmel olmak bence güzel bir şey değil, tek tip düz sade şeyleri sevmem daha renkli olması tercihimdir.
Mükemmelide aramamak lazım. Hepsi bizimdir veee senin adınada çok sevindim. İçinden geldiği gibi yaşa 💫✨
Derdim ve hata arasına "yok" yazmayı unutmuşum sorry..
Arada saçmalamak iyidir leee : )
Daha iyi olmaya çalışmak iyidir aslında... Fakat mükemmel olmaya çalışmak yıpratıcı bir süreç... Yaşamak adil değil ne yazıkki..
Ben sevinemiyorum lakin yorgunum sanırım artık bazı şeyleri bırakmak gerek...
Teşekkür ederim
Mükemmel olmak asimptot misali..
https://r.resimlink.com/GX0Hfl7U.jpeg
Evet öyle.. Çok yaklaşan fakat hiç bir zaman değmeyen o çizgiler..
Hayata çok benziyor, dimi?
Ulaştım diyip ulaşamamak gibi..
Aynen öyle 😇
Hata yapmaktan korkmak hepimize dair bir şey, Selina. Ama hatalar bizi insan yapıyor ve aslında büyümemizin bir parçası. Hayat bize hata yapmayı ve ardından telafi etmeyi öğretir. Kendine karşı daha nazik olursan, başkalarına da şans tanıma gücünü bulursun. Unutma, her düşüş bir yükseliş fırsatıdır. 🌱💞 Hatalar güzeldir; yeter ki ders almayı bilelim! 😊
Cevap
27Cevap
Korkmuyorum yapılacak tüm hataları yaptım zaten yolun sonunun gelmesini bekliyorum artık ben
Hayır hata yapmaktan korkmuyorum hiç bir şekilde
Eskiden korkardım, şimdi de korkuyorum ama fazla değil olacak olan bi şekilde oluyor zaten
Hata yapmaktan değil insanların yanlış şeyler demesinden korkar oldum özellikle işyerinde gadası
Dua edin tazminatimi versinler çıkıp gideyim 🙃
Umarım istediğin şekilde olur 🙏
Umarım
Her insan hata yapar bunun korkusuyla yaşamak iyi değil böyle bakmak gerekiyor fakat bir şey yapmadan veya söylemeden önce de dikkat etmemiz gerekiyor.
İnsanlara şans tanıyorum çok anlayışlı davranıyorum ama hayat yine de şans tanımıyor. Pek adalet işlemiyor ya.
Onlara şans vermek yerine kendine şans ver. Her şeyin fazlası zarardır daima her zamannnn
Hani Hata yapmaktan Ben korkmuyorum Hatta illa ki olacak bilmiyorum Keşke hata yapsaydım zamanında hani haram diye içmedim içki içseydim bir kızla birlikte olsaydım o hasret bu Özlem bu boşluk olmaz diyor yani intihar düşünceleri olmaz
Hayır, yaptığım hatalardan ders çıkaran biriyim bu bana tecrübe oluyor.
Bu çok değerli 💫
Maalesef mükemmeliyetçi biriyim hata yapmaktan imtina ediyorum. Yine de hatasız ilerleme olmayacağını, tecrübelere ihtiyaç olduğunu biliyorum. Kısır döngü
Hata yapmaktan korkmak, hata yapmamaya çalışmak şüphesiz en büyük hatamdı. Dersimi aldım, öğrenmem yıllarımı aldı. Bana kâr olarak zarar kaldı.
🙏
Aksine hata yaptıkça tecrübe edinir insan , bile isteye çok hata yaparım
Pişman değilim , aklım halen yapamadıklarında
Hata'dan korkmayin... önemli olan dersi alip tecrübe diye hayatinizda kendinizi geliştirmek nasip olsun!!
Hayır korkmuyorum. Hata yapmadan bir şey öğrenemezsin
Hayatımda hata yapma şansım ne yazık ki yok bu bana ekstra sorumluluk katıyor.
Hata yapmaktan korkan, daha çok hata yapar. Korkmuyorum.
Hayır
Adım atmadan önce iyi hesaplarım
Buna rağmen hata oluyorsa ders alırım
Korkmuyorum çünkü kulum tek korktuğum hesabımı veremeyeceğim hatalar yapmak
Hata yapmadan öğrenilmiyor, hatadan korkmam da kaçmam da.
O zaman insan değildir. Hatalar insanlar içindir. Tecrübe de öyle kazanilir
Hayır korkmuyorum, hata yapa ede doğruyu öğreniyorum tecrübe ediniyorum..
Eskiden korkmazdım artık korkuyorum, yaş ilerledikçe dönüşü olmuyor
Özellikle yapıyorum bazen
Mhmm 😀
Hata yapmak başarının demirbaşıdır.
Üfff banane dediğim zamanlardayim
Korkuyorum bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum
Hayır..
Hayır lakin aynı hatayı tekrarlamaktan korkarım
Her insan kadar korkuyorum
Korkanın çocuğu olmaz
Hayır
Hata yapalım ki öğrenelim ders çıkaralım