Dalgınlığım oluyor şayet cevaplayamadığım ve anlamladıramadığım konuşmalar yapıyorsam kendim ile. Sık olmasada benimde başıma geliyor hani 🤦♀️
Ve birde çok enerjik oluyorum bu daha yaygındır bende. Olumlu düşünerek yaşıyorum bu hayatı. Kendimle olan motivasyon konuşmalarım beni bugünlere getirdi ve daha ileriye taşıyacağına eminim 🤪
Günlüğüme yazarak geliştirdim bunu sanırım ahahaha orada çok sık kendimle konuşup soru sorup cevaplıyorum e bu da uzun vadede eylemlerime ve düşüncelerime yansıyor kodlama gibi bir şey sanırım 😌
1
10 Yorumla
Soran
6 ay
Kendi kendine konuşmakta sıkıntı yok.. lakin sofraya ek ikinci bir fincan gelirse o sıkıntı eheheheh
Bu olumlu düşünenlerin sayısı artmalı ya ... Bu çok iyi. İyi olarak uzun vadede eylemlerine yansıyorsa..
Vallahi bunu bi ara yaptım evdekilerin yüzünü görmen lazımdı... İsmimi falanda hatırlamıyor numarası yaptım... Biliyor musun doktora götürülmekten son anda kurtuldum ahahahahhshshs
Özel konularda konuşmuyorum kendimle bir süredir, hiçbir faydası olmadığını fark ettiğimden beri.
İnsan kendi içinde kısır döngüye giriyor farkında olmadan. Kendi kendini yiyip bitiriyorsun. İçten içe yanıyorsun da gören duyan dahi olmuyor.
Bir süre önce yeni bir şey keşfettim bu online alışveriş uygulamasıyla ilgili. Baktığım ürünleri satın almazsam bir süre sonra sistem indirim uyguluyor o ürünlerde. Tıpkı elimize aldığımız ürünü geri bırakınca arkamızdan seslenen pazarcı gibi 😂
1
26 Yorumla
Soran
6 ay
Anlıyorum bu üzücü bir durum... Hani o kısır döngü yiyip bitiriyo neşe ve mutluluğu... Ah be keşke öyle olmasaydı...
Sen yapıyorsun bu sporu ya bunu bilmem iyi oldu ilerde çok zengin olursam ehheheeh bu mantığı uygulayacağım... Biliyor musun hic online bir şey satın almadım hep aldırdım eheheheh
Kendin almak, kendin satmak, kendi işini kendin halletmek her zaman daha avantajlı oluyor. İnsanın ufku da böyle böyle genişliyor aslında biliyor musun? Öğrenme yetimizi ne kadar aktif tutarsak o kadar iyi çalışıyor, ne kadar kenara iter ve hazıra konarsak da o kadar köreliyor..
Evet öyle olmalı çünki geçen gün insanların yüzlerini karïştırdığımı farkettim sosyal becerilerim düşüyor... İhtiyacı yok ya, beyin o kısmı salıyor ehehehe
Yok onunla da alakası yok. Birden fazla depolama şekli var beynimizde. Anne karnında oluşan nöronlarla 30 yaşından sonra oluşan nöronların depolama şekli ve kapasitesi bir olmadığı gibi etkileri de bir değil. Hangilerinin kopyalamada etkili olduğunu seçemiyoruz genellikle. Muhtemelen bununla ilgili 🤔
İlk oluşan nöronların yaptığı kopyalamalara ulaşmak da, olumsuz etkisini olumluya çevirmek de zor oluyor. Ne kadar yeni sinir hücresi o kadar güncel ve işlevsel veri demek oluyor anladığım kadarıyla.
Evet hakikaten bakınca çok garip lakin kim kendi özgür iradesiyle istediği işi yapabiliyor ki.. ya da istediği bölümü okuyor ki. Hep bir engel var belkide buda sistemsel bir totem cabalamak icin
Sanırım kendi içimde kendimle konuşup durduğum zamanlar da, dışarıya karşı konuşma pek yapamıyorum. Yani içimde benimle konuşan biri var, ve kelimeleri özenle seçmem gerekiyormuş gibi rahatça ifade edemediğim oluyor kendimi, veya çok düşünerek konuşuyorum, bu da bazen iyi olmuyor. Elbette iyi yanları var, olumlu düşünceler de sağlıyor. Gerektiğinde düşünerek hareket etmemi de sağlıyor. Ama çok düşünmenin sonuçları bazen iyi bazen kötü şekilde dönüyor bana.
1
5 Yorumla
Soran
6 ay
Eğer sonuçlar bazen iyi bazen kötüyse bu normaldir.. lakin kısır döngüye girmişse düşünceler ki kişi çoğunlukla farkında değildir. Bu kötüdür.. arada bir öz denetim yapmak gerekebilir..
İç sesin çilingir olduğunu düşünelim bir kapıyı açmak , kilitlemek istediğimizde onu dogru kapıya yönlendirmeyi bilmeliyiz irtibat cızırtılı hal aldığında tüm kapıları açar veya kilitler cereyanda bırakıp bizi hasta edebilir hiç sekmez ne zaman kontrolden çıksa düşüncelerim ve yaptıklarım uyusmasa sağlık sorunlarımı beraberinde getirmiştir
1
3 Yorumla
Soran
6 ay
Merhaba..
Bu oldukça bilgilendirici bir yorum elinize sağlık. Lakin üzücüde bir yanda ve çok geçmiş olsun.. Umarım bu tür durumları cok yaşamazsınız.
İç ses bizim hem en yakın arkadaşımız hem de en büyük düşmanımız olabilir. Gün boyu kendimizle yaptığımız bu konuşmalara kulak verirsek, aslında düşüncelerimizin ve duygularımızın eylemlerimize nasıl yön verdiğini görebiliriz. Negatif bir iç ses domino etkisi yaratır ve ruh halimizi aşağı çekerken, bu da beden dilimize, yüz ifadelerimize ve enerjimize yansır. Pozitif bir iç ses ise yükseltir, daha güçlü hissettirir ve motive eder. Seni sevdiğini bile söyleyen bir iç ses? Eğer bunu yakalarsan, o sesi tut! 😊