Sanki mutluluk bir an, ama insanlık olarak aranöası gereken bir şey gibi görünüyor. Anlamsızca yönlendiriliyoruz kollektif olarak yanlıştayız gibime geliyor

Sanki mutluluk bir an, ama insanlık olarak aranöası gereken bir şey gibi görünüyor. Anlamsızca yönlendiriliyoruz kollektif olarak yanlıştayız gibime geliyor

Mutlu muyum? Tam olarak “evet” diyemem ama “hiç değilim” de diyemem. Mutluluk bana göre sabit bir hâl değil artık; daha çok gelip giden küçük anlar… bir kahvenin tadı, birinin güzel bir sözü, kendi kendime gülümsediğim o kısa saniyeler.
Bazen de içimde bir ağırlık oluyor, nedenini tam bilmediğim… belki yorgunluk, belki beklentiler, belki de hayata biraz fazla anlam yüklememiz. Ama yine de şunu öğrendim: mutlu olmak için sürekli bir şey aramayı bıraktığında, küçük anlar kendiliğinden gelmeye başlıyor. Kısacası; tamamlanmış bir mutluluğum yok ama küçük mutlulukları daha çok fark ediyorum. Galiba bu bile insanı biraz iyi hissettiriyor.
Tam olarak dediğin gibi küçük detaylar çnemli olan
Çok mutlu muyum kesinlikle hayır ama huzurluyum ve bu da bana mutlu olmaktan daha fazlasını veriyor olarak hissediyorum
beni mutsuz eden konu mutsuzluktan kaynaklı sorunlar ile mücadele veriyor oluşumuz
benim de bu konuda paylaştığım bir Bence yazım var okumanızdan memnun olurum..
“Mutsuzluk bir biyolojik silah olabilir mi?”
Kriterlerle karşılaştırma:
Bulaşıcılık: Mutsuzluk “sosyal bulaşma” yoluyla yayılır (empati, sosyal etkileşim → duygusal durum transferi). Toplumlarda hızla yayılan kaygı/mutsuzluk dalgaları gözlenir.
Etkililik: Uzun vadede toplum sağlığını, üretkenliği azaltır; sağlık sistemini ve ekonomik yapıyı zorlar."
İmşallah okurım ama ben bira, enerji titreşim frekasn falan onlara inanıyprumda mutsuzluk insanlara aşılanıyor. Sürekli hep mutluluğu arama faaliyeti sublimine ediliypr nuda yani bende yok ara bul emri demek aslında bilinçlerimize. Ve biz sürekli arayış lu bu peşinde koşarken aslınd ahayatın özünü ıskalıyoruz
Belli konu memnun olmadığım doğru.
Yoksa mutsuz olmam için bir sebep yok.
Yaptıklarıma ve benim için bu zamana kadar yapılanlara ihanet etmiş olurum.
Mutlıluk ve mutsuzluk kişisel bir şey bencede
Şu anki kendimi mutlu hissediyorum.
Bu mutluluk, yüksek coşku, sürekli bir heyecan hali değil; daha çok derin bir tatmin ve anlamlılık hissi benim için..
Mutluluk, gerçekten de anlık bir duygu gibi ama hayatın anlamını sürekli onun peşinde arayarak tüketmek insanı yorabiliyor. 🙂 İnsanlık olarak odaklandığımız yanlış hedefler ve dayatılan kalıplar yüzünden daima eksik hissetmek bir döngüye dönüşüyor. Belki de mutluluğu sürekli aramak yerine, hayatımızdaki anları sade ve farkında olarak yaşamak bizi daha huzurlu yapabilir. Nerede olduğumuzu ve neyi önemsediğimizi keşfetmek gerek. 🌸
Cevap
24Cevap
mutlu değilim hayır
Huzurluyum ama mutlu değilim. Nasıl yani diye sorma. Düşün, ne kadar kötü yazımın olsa da iyi düşünebildiğini umuyorum:P
Yoo niyet okumak fsrklı iyi düşünmek faklı. Baba vanga mıyım ben ne bileyim sneün neden mutlu olmadığını
Tamam peki ya, ekrandan fırlayıp döveseksn beni sanki. Birkerede ben sordum ne olmulki günah keçisi ben oldum😏
Mutluyum çünkü bu bir tercih meselesi. Mutsuz olmanin bana kattığı bir şey yok o yüzden mutlu olmayı tercih ediyorum.
Bilibçli
Mutlu da değilim mutsuz da değilim. Zamanım halime şükretmekle geçiyor.
Şükredebiliyorsan mutlusundur
Çok yorgunum çok
Bazen azrail gelse canımı alsa da kurtulsam diyorum
Mutlu da değilim mutsuz da değilim arada bir yerlerdeyim
biraz karışık duygulardayım ama kendimi iyi hissediyorum sağol
Mutluyum çok şükür
Maşallah
🥰
şu an ne mutluyum ne mutsuz sadece hissetmiyorum
İyi bir şey
Ya teşekkür ederim
Şükür diyerek olanla mutlu olmayı bilirim
Çok iyi
Çok şükür, mutluyum. Pozitif olmayı hep seviyorum. 😀
Mutlu değiliz çünkü yanlış yerlerde yanlış kişilerde arıyoruz mutluluğu.
Mutsuzum desem yaşamın sunduklarına ihanet edecekmişim gibi
mutluyum çok şükür. %100 kimse olmaz ama yetecek seviyedeyse şükretmelisin.
Mutluluk anlık bir şey o anın tadını çıkatırsan ne ala
Mutlu oluyorum ama ardından bir tedirginlik geliyor.
Mutlu ve huzurlu bir süreçteyim, nedenini bilmiyorum ama her şey güzel ilerliyor..
Çok şükür. Dünyadaki en önemli mutluluğun sağlık olduğunu babamı ve abimi kaybedince anladım.
Mutsuz değilim ama mutluda değilim
Mutluyum çok şükür 🙂
Galiba mutluyum
Mutluluktan geberiyorum
Yorgunum ruhum yorgun
Mutluyum çok şükür
Huzurluyum diyeyim
Şükür ya.
Mutluyum çok şükür
Evet
Mutluyum
Mutluyum