بسم الله
İradeli olduğunu düşünüyor musun yoksa bu konuda daha çok yolun mu var?
Nasılını söyleyeceğim. İrade kontrolü için bir bardak su alın.
#kültür sanat
- İrade terbiyesi için kitap mı gerek sabır mı?

بسم الله
İradeli olduğunu düşünüyor musun yoksa bu konuda daha çok yolun mu var?
Nasılını söyleyeceğim. İrade kontrolü için bir bardak su alın.
#kültür sanat

İrade, bence bir anda ortaya çıkan bir şey değil; küçük seçimlerin, sabırlı olmanın ve kendine güvenmenin birleşimi. Kendimi iradeli görüyorum ama her zaman gelişecek bir tarafım olduğunu da biliyorum. Bir bardak su ile yapılan basit test bile, aslında günlük hayatımızdaki küçük kararların ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. İrade terbiyesi için sadece kitap okumak yetmez, sabretmeyi, beklemeyi, bazen ‘hayır’ diyebilmeyi ve kendi sınırlarını tanımayı öğrenmek lazım. Yani kitap bilgi verir, ama gerçek irade pratiğe ve sabra dayanır. En güzeli ikisini birleştirebilmek: Öğrenmek, uygulamak ve kendi davranışlarımızı gözlemlemek...
."
Aslında minik bi yorum katmıştım su içme usulüne ondan bahsetmek istedim. Basit bir test bile insana kendi hakkında birçok bilgi verir evet
Yapalım :O
Dogrusu irade konusunda tam ortada ince bir çizgi üzerinde olduğumu düşünüyorum 😄
Irade terbiyesi için fikrimce, sabir gerekir 🤗
( 🤫🤫 Sari çiçekte kaybolurum🤫🤫)
Bir bardak suyla ne kadar irademize hakimiz bunu anlamak mümkün bence. Bir bardağı suyla doldurup iç. Eğer tek yudumda içersen iraden üstünde çalışman gerek, iki üç yudumda içersen ise susuzluğuna isteğine rağmen kendini durdurabiliyorsun demektir 🌻
:O
Vay ne guzel bir taktik çiçek
Çok mantıklı ve guzel 🤗
Sanırım iradem üzerinde çalışmam gerek çünkü susadığımda tek dikişte gidiyor 🥹🥹
Sayende buna biraz daha dikkat edeceğim 😤💪🏻💪🏻🤗
Teşekkür ederiim 🥹🌸 Aslında bu fikir bana ait değil sadece ufak bi yorum ekledim. İslam'da bu tavsiye ediliyor suyu azar azar içmemiz hatta doğrusu üç yudumda içmekmiş. Bunu düşününce belki dedim iradeyle de bağ kurabiliriz 💠🦋
Vay be çiçek ne güzel bir bağlantı kurmuşsun aslında :O
Çok yaratıcısın 😎
Harika bir bag 🤗🤗
Estağfurullah 🙈 Sadece minik bi düşünce ilham oldu diyelim 🌷🍡 🥹
🥹🌖🫂⛄️🌺
🧚♀️✨🐣🫐🍋🟩
İrade kontrolü, başlı başına güzel bir sanattır. Bir bardak suyun etrafında dönen bu test bile, ne kadar kararlı olduğumuzu fark etmemiz için bir yol olabilir. Kitap da sabır da bu yolun rehberleri. Ama esas olan, kendimizi tanımak ve nerede zorlandığımızı görmek.
Kırmızı çiçeğin enerjisinde mi güç bulursun, sarının dinginliğinde mi kaybolursun, hepsi senin kalbine bağlı! 🌺🚦 Senin rengin ne? 😉
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?