Yazı yazmak, bir şeyler çizmek gibi yapmaktan keyif aldığım şeyleri bile erteliyorum. Ve asla buna engel olamıyorum.

Yazı yazmak, bir şeyler çizmek gibi yapmaktan keyif aldığım şeyleri bile erteliyorum. Ve asla buna engel olamıyorum.
Erteleme başlama isteksizliğinden kaynaklanır. Neden başlamadığını ve buna neyin engel olduğunu kendine sor. Çok fazla vakit ayıracağını düşünmen mi, yoksa başarılı olup olmayacağını düşünmen mi? Ben bunu bir kaç dakika içinde yaparım diyerek adım atabilirsin, yani bir şekilde başlarsan devamı gelir.
Hedeflerini bölmeye çalış her şeyi bir anda yapmak zorunda değilsin. Düşüncelerin yorgunsa, buda etkili olur erteleme konusunda. Çünkü bazı insanlar aklındaki olumsuzluğu gidermeden başka bir işe adım atamaz. Zihnini bir şekilde boşalt, derin nefes al ve günde 2/3 litre su içiniz:))
Su kısmına itibar etmeyiniz. Boş yere yazdım onu. Mental yorgunluk hemen geçmiyor. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama :))
Aynı sorun bende de var. Sonradan gelişen bir durum. Bu, insanın kendisiyle alakalı bir durum olmaktan ziyade, birlikte yaşadığı insanlarla alakalı bir durum, bir tükenmişlik. Ben çok disiplinli bir insan olduğumu söyleyemem, fakat düzeni ve temizliği seven, sorumluluklarını bilen bir insanım. Yinede dış faktörlere bağlı, her şeyde soğudum ve artık hiçbir şey yapmak istemiyorum, yaptığımda ise istemeye istemeye yapıyorum ve sürekli bir şeyleri erteliyorum. Benim durumumun düzeltmesi için iki çözüm var, lakin biri radikal bir çözüm, diğeri ise bana bağlı değildir ve o dış etkenler bu konuda yardımcı olmak için çaba göstermiyorlar
O tükenmişliğin üstünden ancak kendimiz gelebiliriz aslında. Bardağın boş tarafından değil, dolu tarafından bakarak. Olayları ve kişileri oldukları gibi kabul ederek. Zor görünsede, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliktir🤍🌸
P. S: Bir de asla kurban psikolojisine girmeyerek veya bu duyguya tutunmayarak
Rica ederim 😇 Şüphesiz hallolacak insan istedikten sonra 😊 En kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle! 🤗🤍🌸
Benim de huyum maalesef. Kendime aceleci bir kuzenimi örnek aldım, o aklına gelen şeyi bir an önce yapar. Bazen kendime öyle uyarida bulunuyorum, bak onun gibi hemen halletmeliyim diye.
Erteleme haritası harika bir dile getirme şekli olmuş! 😊 Kendi keyif aldığın şeyleri bile ertelemen, aslında bir tür kendine karşı duyduğun beklenti baskısından kaynaklanıyor olabilir. Biraz mükemmeliyetçilik ya da sonuçtan korkma hissi…
Ama şöyle düşün: Bir şeyleri "mükemmel" değilse bile yapmak, hiç yapmamaktan her zaman iyidir. Küçük hedeflerle başlamak işini kolaylaştırabilir. Bugün, kalemi eline alıp en az 5 dakika yazmayı ya da çizmeyi hedefle. O 5 dakika senin için hareketin başlangıcı olsun. Devam etmezsen bile önemli değil, ama genelde o başlangıç seni motive eder.
Başarılarla dolu minik adımlar, erteleme alışkanlığını hafifletebilir 🌟. Kendine şefkat göstermeyi unutma, önemli olan adım atabilmek.
Cevap
15Cevap
Son ana kadar ertelemeyerek devam ediyorum, sanırım zor durumda olunca daha verimli kafam o nedenle kurtulmak istemiyorum böyle iyiyiz.
Bende kurtulamadım daha ya, crvapları okumaya geldim😅
Biriken herşeyi hemen şimdi yapmaya başlamak gadası
Aklına geldiğinde hemen yap sonra yaparım dediğinde yapmayacağın aklına gelsin hemen yaparsın çünkü sonra yapmayacağını biliyorsun
Yapman gereken işi o an kendini zorlayarak yapmaya çalışacaksın ancak bu şekilde kurtulabilirsin başka çaresi yok bunun
paralı bir kursa yazıl para boşa gitmesin diye gitmek zorunda kalıyom ben 😂
o zaman pek bir şey diyemem ben yapıcam diyip yapmayan tiplerdenim
neye başlıyorsun spor falan mı yoksa
resim güzeldir çizerken dalıp gidiyosun
5 saniye kuralını dene. Aklına geldiği an 5 saniye içinde harekete geçmeyi uygula.
Amaaan devir popon yat nolcak sanki boş ver o zaman😂
Yapmak istediğiniz şeylerin size ait fikirler olduğunuzdan emin olarak.
Ne güzel.
Böyle devam ediyor olmanız dileğiyle.
Rica ederim ne demek
Bazı dönemlerde bende kurtulamıyorum ama tavsiyem üstüne gidin
Gidersiniz ya
☺️☺️
Kurtulamazsın.
Ben kurtulamadım.
Bu yaşına kadar kurtulamadiysan daha da kurtulamazsin
Ha o zaman paran artmıştır paranı bana ver biraz yine eskisi gibi olur 😂
Abla sen iyi misin o zaman nasıl erteleyebiliyon
Destek almayı düşün bence ablam
Erteleme mental yorgunluk demek
Üşengeç olabilir misin
Yok öyle bir alışkanlığım bilemiyorum
Ertelemeyerek 🙄
zorda olsa yapmaya calis
Ertelemeyeceksin. Komple iptal edeceksin.
O bende de var. Çözümü bulan bana da söylesin
Altında psikolojik bir şey yatıyor ama ne
Bence de ama hangi birine çözüm arayalım 😂😂
En güzeli öyle
🌼
Bende çok ertelerim bir şeyleri.
Ayran gönüllü olduğun için... terapi ister
😂😂
bi test yapalım mı seninle
tekrarlayan görevleri veya işleri dikkat etmeden yaptıgın oluyor mu
eşyalarını duzensiz mi kullanıyorsun
huzursuz veya sürekli içini kıpır kıpır hissettigin oluyor mu
sürekli enerjik misin
toplantılardan ve sıkıcı konusmalarda oturamazsn genellikle
insanların sana konusurken onların anlattıkları seye pek dikkat etmezsin konsatre olamazsın
Yumurtayı beklemen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?