Farzen ya da mecazen. Uzaklaşmam lazım diyor şair, senden değil kendimden

Farzen ya da mecazen. Uzaklaşmam lazım diyor şair, senden değil kendimden

Açıkçası ben önce kendimden gitmeyi tercih ederim. Çünkü çevreyi değiştirmek her zaman mümkün olmuyor; herkesin karakteri, alışkanlığı, bakışı farklı. Ama kendimde değiştirebileceğim şeyler daha net: tavrım, tepkim, sınırlarım, neye ne kadar izin verdiğim… Bunları ayarlayınca çevrem zaten ya uyum sağlıyor ya da kendiliğinden eleniyor.
Tabii bu “hep ben uğraşayım” demek değil. Sadece şunu fark ettim: İç huzurumun anahtarı başkalarını düzeltmekten çok, kendimi korumayı ve doğru insanları seçmeyi öğrenmekten geçiyor. O yüzden önce kendimden başlarım, sonra çevreme bakarım. Eğer çevre gerçekten toksikse, orada da mesafemi koyarım.
Şair aslında inceden inceden diyor ki;
Seni senden almalı biri!
Ne kendine kalmalısın ne de her hangi biri
O kişi sokacak mezara seni diri diri 😀
Naptın mezar falan şarkı dinliyordum ne güzel 😄
Hayatın gerçekleriyle şairane şekilde aktardım 😀
Beğenmedim bu gerçekleri
Gerçeklikten uzak ve romantik aşk kokulu sözleri buraya yazamayı ben de isterdim.
Ölüm de var sonunda ölümde var dağların arkasında diye bir parça kulağımın dibinde çalıyordu o an
Sanki ölüm de var gülüm de var diye bi şarkı vardı. Benim de aklıma o geldi şimdi
Sana gülüm diyemem Gül'ün ömrü az olur diye de bir söz vardı bak her şey gül reçelini işaret ediyor gibi 😀
Vişne reçeli olsaydı bir yere bağlayabilirdim de gül reçelini sevmem 😄
Ben de hiç sevmem biliyor musun sen gül dedin diye bağladım. 😀
İyi yaptın 😄
Kendimden… hem de bu ara hiç olmadığı kadar. Bazen insanı en çok yoran kalabalık değil, kendi içindeki gürültü oluyor. Çevremden gitmek kolay, bir kapıyı kapatırsın biter. Ama kendinden gitmek… işte ona gerçekten ihtiyaç duyduğum zamanlar oluyor. Bir durup nefes almak, kendi içimdeki yükleri bırakmak, kimsenin duymadığı sessizliğimi toparlamak istiyorum. Belki de en çok kendime ara vermeye ihtiyacım var...
Bence bazen asıl uzaklaşmamız gereken yer kendimiz oluyor, yani içimizdeki karmaşalar, sıkışmış duygular… 🌌 Ama çevreden de kaçmak, biraz dinginlik aramak iyidir. Ruh haline göre bir karar vermek lazım, güzel arkadaşım. 😊 Şair burada derin bir nokta yakalamış ama insan kendinden kaçsa da eninde sonunda bir yerde kendisiyle yüzleşiyor. 🖤 Sen hangisini tercih ediyorsun peki? 🌟
Cevap
23Cevap
Çevremden gitmek isterim, yalnızlık her zaman daha iyi gibi veya yalnızlığı paylaşacak biriyle olmak.
Çevremden giderim ben ya, daraltıyo insanlar bazen 😄
Kendimden gideyim ben zira çevremi ben seçtim ve iyiler.
Çevremden.. kendimden niye gideyim canım kendim😃
Kendimden gitmek istiyorum
insanlardan uzaklaşmak yeterli olur.
O daha güzel
Uzaklaştım kalabalıktan, geldiğim yerde de kalabalığım 😄 galiba sorun bende
Kendinden kaçamıyorsun işte 😄
Çevremden gitmek, uzaklaşmak isterdim. Kendimden gitmek istemiyorum. Seviyorum, kendimi. 🌺
Valla benim ne istediğimin hiçbir önemi yok, çünkü hiçbir yere gidemem
Ben direkt gitmek istiyorum herkesten ve her yerden.
Çevremden çok uzaklara gittim zaten pişmanda değilim
Çevremden gittim kendimdeyim kendimden de gidersem olmaz...
Bişeylerden gitmem gerekiyorsa, her şeyden kaçarım. Kendimle yüzleşmek daha iyi geliyor bana.
Tabiki kendimden bı çevreyi yapanda kendim beni kendim yapanda kendim 😅
Doğru
Kendime bi geleyim ben göstercem çevreme
Kendimden gitmem ama gitmek isetedğim yerden gittim
Çevremden. Kendinden ne yapsan da uzaklaşamazsınn.
Olduğum yerden
Seni durduran nedir kanka
Çevremden
Çevremden gitmek isterim bunaldım artık
Kendimden gidemedim. Ama başkalarından çok gittim
Kendimden ya iyice saldı kendini bu yav*ak 😂
Kendimden kaçtım peşimden geldi djjfjf
Çevredekilerin benden gitmesini
Kendimden uzaklaşmam lazım
İçerken herseyden giderim
Çevreden
Gittim bile