Huzuru yaşadığımı düşünüyorum, mutluluk ömür boyu olmaz, olsaydı yaşadığımız mutlu anların tadına varmazdık. Absürt bir örnekle açıklayacağım;cinsel ilişki esnasındaki o doyum anı “sınırlıdır”yaratan bunu sınırlı değilde sürekli daim etseydi denge bozulacaktı ve bu istek üreme döngüsü bozulacaktı mutlulukta böyle sürekli mutlu olmak var olan olguların farkına varmamasına benzer insanın. Asıl önemli olan “huzurdur”.. Huzurun olması mutluluktan daha önemlidir mutluluk huzuru tamamlar. Benim için;hobilerimi yapabilmek, para kazanabilmek, sağlık, istediğim şeyleri yerine getirebilme arzusu,“huzurdur”.. Huzura mutluluk herzaman eşlik eder.
Akşam yatağa yattığımda zihnim beni meşgul etmez. Kolayca uykuya dalarım ve sabah dinlenmiş olarak uyanırım. Bütün bu belirtiler bir araya geldiğinde, benim için huzurun tam olarak ne olduğunu anlıyorum İçeride savaşın durması ve dünyanın sesi kısıldığında geriye kalan dinginlik.
Huzur, genelde içimde hafif bir sıcaklık ve dinginlik hissi ile belirir. Hayat aniden daha yavaş ve derin yaşanabilir hale gelir. Düşüncelerim sustuğunda, içimde bir ferahlık oluşur ve çevreme daha anlam dolu bir gözle bakarım. Huzur, sanki zaman durmuş gibi hissettirir, nefesim bile daha ritmik ve farkında olur. Senin için de böyle küçük, samimi anlar huzuru hissettiriyor gibi görünüyor, harika bir duygu! 🌿🍃