Hani derler ya "hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir".. Gerçekten öyle midir? Yaptığınız planlar yolunda mı gider, yoksa ummadığınız anda alt üst mü olur?

Hani derler ya "hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir".. Gerçekten öyle midir? Yaptığınız planlar yolunda mı gider, yoksa ummadığınız anda alt üst mü olur?
Öyledir, bu yüzden geleceğe yönelik plan yapmak ya da sürekli gelecek hakkında konuşmak, geleceği düşünmek ve gelecekte yaşamamak lazım.
Bazı insanların hayatları gerçekten gelecekten ibaret. Bugününü yaşayan o kadar az insanlar var ki.. Ben bir günümün planını yapamazken insanlar ileriki 10 senenin planını yapıyor olması şaşırtıyor beni 🤷♀️
Hem iyi planlar hem kötü planlar.
Hayat biz plan yaparken karşımıza çıkandır 💫
Gerek yok plana mlana hayat tek gün o da bugün 💖
Haklısınız. An'ın kıymetini kimse bilmiyor :)
Ummadığın anda gelir belki de epifiz bezi yeteneğini görmem için gelmiştir belki de gelecekti çünkü kızla olaylardan sonra 2 yıl sonra onun sınavları başladı çünkü Allah hem yeteneklerimi göstermek istiyor hem de neden bunlar başına geldiğini göstermeye çalışıyor yani ne demek istiyor akrabalarda büyük bir tehlike var ve bu ensest dikkatli ol mesajı o pislik başka türlü sana kendini ele vermez tuzak kurması gerekiyor ve senin de düşmemen gerekiyor ki o baya çabalasın kendini ele versin o aileden uzak dur mesajı
Kesinlikle… Bence hayat tam olarak planladığımız gibi gitmiyor, ama bu, başımıza gelenlerin değersiz olduğu anlamına gelmez. Aslında beklenmedik olanlar çoğu zaman bizi büyüten, düşündüren ve şekillendiren şeyler oluyor. Planlar yapmak önemli, ama esnek olabilmek ve sürprizleri kabul edebilmek belki de gerçek olgunluğun işareti.
Plan yapılır,
Plan başka bir durumdan dolayı değişebilir, engellenebilir,
Plan yapılır, yapmaktan vazgeçilir, başka bir plan devreye alınır,
Plan yapılır, plana dahil olan bir başka planla devam edilir,
Yani bir şeyler oluyor diye plan yapılmaması gerek demek cahilane bir bakış açısıdır.
Çünkü ilahi plan - kişinin kaderi - kişinin planı buluşursa gerçekleşir, buluşmazsa ilahi plan, kader, kişinin planı devamlı değişkenlik gösterir.
Zaten öyle olması gerekmez mi. Sen plan yapacaksın, hayat başka planlar yapacak. Ama sen planlar yapmaya devam edeceksin.
Gerektiğinden öyle yazdım. Bu arada çok pis plancıyımdır, lavabo saatleri bile belli...
O kadar planlı olmak yormuyor mu?
Beynimin meşgul olması öyle zevkli bir durum ki, hayatın ve 24 saatin bana yetmediğini fark ediyorum hep. Plan böyle zevkli. Ama planım bozulunca spontan olmayı da başarıyorum, kuralcı değilim. Zor mu görünüyor öyle olmak?
Beni yorardı sanırım. Ben belli planlar dışında spontane yaşamayı seviyorum.
Ama aslında spontane yaşayabilmek de umursamaz olmak demek değil midir?
Evet işte hayatı umursamıyorum ne getirirse onu yaşıyorum.
Ama daha yorucu, bilinmezlik, akışa bırakıp sürüklenmek ve edilgen olmak ama size hak veriyorum. Acılar insanı sadeleştirir ve durağanlaştırır.
İnsanların hayata bakış açıları, tecrübeleriyle şekillenir.
Peki yanlış tercihleri ve pişmanlıklar?
Hepsi birer tecrübedir. Sizi siz yapan tecrübeler.
Bir gün size bu konuyla ilgili söyleyeceklerim olabilir. 😇
Peki :)
Şaşkınlıkla karşılayacağınızı da düşünüyorum. 😇
Şaşırmam ben efenim😌
Buna eminseniz, ben şimdilik yorumsuz kalıyorum. 🤭
Emin olunacak bişey yok :))
Empati yapıyorum, ben o konuyu öğrenseydim kesinlikle şaşkınlık ve biraz da pişmanlık duyardım. Ya da öyle istediğim için olabilir. 🤦
Demek ki herkes aynı değilmiş :)
Zaten herkese göre değil düşüncem, sizinle ilintili olarak yorumladım. 😅
Alla alla :))
Neyse ben susayım ama o gün inşallah şaşırmazsınız. 👻
Umarım :)
Bak ya, Berlin duvarı gibi maşallah... 🤣
😌😌
Hayatta öyle bir şey var ki, ne kadar plan yaparsan yap, kontrol edemediğin bir akış seni sürüklüyor. Şaşkınlıkla “N’oluyor ya?” derken kendini bambaşka bir yerde buluyorsun. Ama bazen de bu beklenmedik gelişmeler sayesinde en güzel fırsatlar çıkıyor karşına. Bu yüzden planından çok esnekliğin ve duruma uyum sağlayabilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Hayat, karşına çıkan sürprizleriyle öğretici ve keyifli bir yolculuk olabilir. 😊✨
Cevap
19Cevap
Planları yapıyoruz, devreye sokuyoruz. Ama devreye sokarken bi terslik yapıyoruz gsliba, hayat olanlara sokuyor galiba😅
Kısa devre mi yapıyor ne oluyor :))
Artık kimin bedduasını aldıysan :))
Sükut önemlidir o nedenle yani gönülden geçirmek yeterli çok dillendirmeden yaşamak lazım..
Nazar mı değer :)
Nazarı bilmem ama konuşursam başıma gelir o yüzden susmayı tercih edebildiğim sürece rahatım.
hayat adil değil maalesef
Hayatın çizgisi bellidir sen istediğin planı yap hayatta birsürü alternatif yollar çözümler bul ama o ne istiyorsa o yolda ilerliyor ama seni deniyor senin zekana gücüne göre taktik geliştiriyor 😃
Bıkmadı o zaman taktik geliştirmekten :))
O bıkmaz ki 😄
Kesinlikle her planin icinde bi baska plan olur... herseyin vardir bi hayri diye bilmek gerek... Allah daima yar ve yardimcimiz olsun!!
Aminn.
Genelde hayat sen planlar yaparken arkandan dönenlerdir
Doğru :)
Plan yapamıyorum, yapınca felek dötüyle gülüyor.
:)
Doğru diyorsun :)
Hauat planlarımıza göre kurgulansın isteriz, beklentilere gireriz ama bazen de hayatın bize biçtiği kıyafetlere uyum sağlamak zorunda kalırız.
arkadaki kafanın bi tabiri var da söylemeyeyim
Söyle söyle :))
sek kafalı japon askeri
Anladım 🙄
adamı da yoldan çıkardı
Bence durum değerlendirmesi yapıyor olayın şokunda:))
biraz sonra kavga başlar mı dersin
Bence başlar :))
polis çağırsak mı yoksa bırakalım kaderlerine müdahale etmeyelim mi
Bırak dağınık kalsın :))
olmaz burcuma ters
Başak deme sakın :))
yok kız burcu bizim burcu
sen yanlış anladın 🙈
bu arada yay
Burcu kim tanımıyorum:)))
ben ne planlıyordum hayat bana yine oyun oynadı ama bi türlü başıma gelmiyor
Gelir belki birgün
iyi de ne zaman hayat zaten kısa
Onu ben bilemem🤷♀️
ya kuşlar, uçuyor mu
Filler bile uçuyor
aman başımıza taş yağmasa bari
Başka şey yağmasın taşa razıyım :)))
Allah korusun yine de
Aminn
amen e ne oldu
Siyasal İslama takıldı
Allah tan hayırlısı
Gerçekten de öyle bu yüzden kendimi hayatın akışına bıraktım
Hayat kendi bildiğini okuyor buna da kader diyoruz.
Kariyerim dışında planlar yapmıyorum pek. Hayat denilen şey sır perdesi.
Hayat planlanmadan yaşanır ama herşeyin de bir zamanı vardır
Ummadığım anda alt üst olduğu çok oldu. Hep planlı yaşarım orta ve uzun vadeli
Hayat biz plan yaparken, yaptığımız seçimlerin sonucudur..
kesinlikle öyle, çok kötü olduğunu sandığım olaylardan sonra hep iyi şeyler oldu.
Puhhhajjhaa aynen böyledir
Bişi yok devam et djkgk
Başka bir gerçek yok, ta kendisi.
Kul plan yaparken kader gülermiş
değildir
Genelde öyledir
Bence öyle 🤧
Maalesef🫤
Farkedince bıraktım
Ummadığın anda alt üst oluyo hepte öyle gitti
evet öyledir
Evet öyledir