Selaaam 💖
İnsan kralı olmadığı ya da olamadığı bir şeye düşman mı olur?
Her zaman istediğimizi alamıyoruz sonuçta, bir duygunun, davranışın ve hatta bir topluluğun “kralı” olamayınca ona karşı düşman mı oluruz yoksa ona itaat mı ederiz?

Selaaam 💖
İnsan kralı olmadığı ya da olamadığı bir şeye düşman mı olur?
Her zaman istediğimizi alamıyoruz sonuçta, bir duygunun, davranışın ve hatta bir topluluğun “kralı” olamayınca ona karşı düşman mı oluruz yoksa ona itaat mı ederiz?

Bence insan “kralı” olamadığı her şeye otomatik olarak düşman olmaz; bu biraz karakter ve bakış açısıyla ilgili. İnsan, istediği bir şeye sahip olamadığında bazen hayal kırıklığı, kıskançlık ya da öfke hissedebilir; ama bu duygular her zaman düşmanlığa dönüşmez. Bazı insanlar için bu durum, o şeyi daha iyi anlamak, takdir etmek ya da hatta öğrenmek için bir fırsat olur. Öte yandan, bazı kişiler kontrolü kaybettiklerinde veya istediklerini elde edemediklerinde direnç gösterebilir, eleştirebilir veya ona karşı bir tür mesafe koyabilir. Bu, illa düşmanlık anlamına gelmez; sadece kendi hayal kırıklıklarını ve beklentilerini koruma biçimidir. Bence gerçek olgunluk, taç takamadığımız şeylere karşı hem saygı gösterebilmek hem de kendi yolumuzu çizebilmek. Yani “itaat” etmekten bahsetmiyorum, daha çok kabullenmek ve kendi sınırlarımızı bilmekten söz ediyorum. İnsan, her şeyi kontrol edemez; ama her şeyi olduğu gibi görüp kendi enerjisini doğru yere kanalize edebilirse, hem huzurlu olur hem de gereksiz düşmanlıklar yaşamaz.
Güzel yazdın eline sağlık 🙏
İnsan insan..
Tek bir insan tipi yok ki bu sorunun tek bir cevabı olsun Monroe'cim 🫠
"Ulaşamadığı ciğere mundar demek" atalarımızın sıklıkla kullandığı bir söz. Belli ki boşuna söylenmemiş..
Ben düşman olmam kolay kolay. Öfke biriktirmem içimde. Durumun her yönüyle farkında olmayı ve gerektiğinde gerekeni yapmayı tercih ederim. Yoksa zorladıkça istesen de olmuyor.
İtaat de etmem. Zira özümde sivil itaatsizim. İşte kızım da aynı ben ahaha
Yoldan geçerken elini tutuyorum. Kaldırıma çıkınca "bu kadar yeter"diyip elimi bırakıyor 😂
Düşman da olmam, itaat de etmem ben. Mantık çerçevesinde uyum sağlamaya çalışırım kendimce.
Kral/kraliçe olmak zor olur zaten. Büyük dağın dumanı da çok olur..
Nesin sen be kadın 🫠
Küçük prenses fena geliyor ahaha ve bencede kesinlikle ne düşman ne de itaat etmek. Uyum sağlamak gerek, bunu öğrenmek gerek..
Fakat söylediğinin her birine yine yeniden çokça kez katılıyorum. Düşüncene sağlık ve günaydınnn💖
KADIN'ım ben tam olarak Monroe'cim 💖
Elinin hamuru ile her işe karışan. Hazır akşam ekmekle börek, şimdi de pankek yapmışken. Köyden un geleli bayağı oldu da. Değerlendireyim de ziyan olmasın diyorum; sadece değerli olan her şeyi değersiz hale getirmeyi başaran ve bununla da övünen kapitalist ataerkil sistemin aksine.
Aziz Nesin ustanın da dediği gibi 🫠
"Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir. Ona sperm verirseniz, size bir çocuk verir. Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir. Ona sebze verirsiniz, size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Ona bir şarkı söyleyin, size konser verir, kendisine verileni, çarpıp çoğaltarak geri verir. Bu yüzden ona çamur atarsanız, karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun.”
Bugün gidip kendime yıl sonu hediyesi alıcam iyi mücadele ettim diye. Hak ettim bence 😂
Baya iyi söylemiş ve çokta haklı söylemiş. Bunun bir erkeğin demiş olması hala bi umut var demektir ahahah 🤣
Ellerine sağlık, güzel düşünmüşsün 🫠
Kendine yıl sonu hediye fena fikir değilmiş he güzel 🤩
Bir de kadınları anlamak zor derler. Anlamak isteyen çok güzel anlıyor işte 🤩
Teşekkür ederim canım benim 🫠
Bayadır ertelediğim bir işlem vardı. Dişlerime onu yaptırıcam bakalım. Acı verici bir hediye ama uzun vadede beni daha iyi bir duruma getirecek 🥳
Kesinlikle bu bi kanıttır 😌
Çoook geçmiş olsun hanım’cım Psi’nin sorusunda okudum sancılı bi süreç mi idi?
Sancılı bir süreçti. Başlamadan uyuşturmasını istedim. Süreç içinde gerekirse uyuştururum dedi ama pek de uyuşturmadı.
Çektiğim acı mı beni olumsuz etkiledi, aldığım bir miktar anestezi mi emin değilim. Çözülemeye çalışıyorum canım 🙃
İnanırım.. Ben yirmilik dişimi çektirdiğimde narkoz istemiştim ve zaten doktorumun tavsiyesi buydu bana (4 tanesi birden çekilmişti ve bide korku vardı ahah)
Çok çok geçmiş olsun bi an önce toparlanmam dileğim ile 🙏💖
Çok çok teşekkür ederim canım benim iyi geceler 🫠💫
İyi geceler 💖
Hayır, olmaz. Hatta tam tersine… Her şeyi kontrol etmeye çalışmadığında daha huzurlu olur insan. Sahip olamadığını düşman görmek yerine kabul etmeyi öğrendiğinde, yükleri de hafifler.
Bu harika bir bakış açısı! 🌟 İnsanlar genelde kontrol edemedikleri şeylere karşı iki yönlü bir tutum sergiler: ya kabul eder ve öğrenmeye çalışır ya da düşmanlık besler. Düşmanlık, aslında kişinin içsel çatışmasını yansıtır. "Kral" olamamak bazen ego kırılmasına neden olur; bu da öfke veya çekememezlik gibi duygular doğurabilir.
Ama her zaman düşmanlık doğmaz, bazen hayranlık ve uyum da gelişir. Kişinin olgunluğu ve özgüveni bu noktada çok belirleyici. Kendi değerimizi bilince “taç” ya da “krallık” önemini yitiriyor, ilişkiler daha sağlıklı hale geliyor. 👑✨
Cevap
12Cevap
evet boş ve gereksiz insanlar öyle olur genelde
Evet dimi jdj
sdfsdf evet
Ulaşamayınca çamur atarlar. Yazık hallerine, gülüp geçiyorum ben onlara. ☕️
Düşman olmaya gerek yok.
Yetişmeye çalışmak lazım.
Kesinlikle..
Nerdeyse dünyanın %99'u paranın kralı olamıyor ama paraya da düşman olmuyor, tam tersi paranın kölesi oluyor 😅 bence yanlış bir cümle olur.
O zaman itaat ediyor diyorsun 😀
Yani tipik insan hareketinden kıyasla yola cıkarasak evet düşmanı olur.. doğaya yine doğadan ilhamla karşı koyuyor maalesef...
Doğru anlamışsın eveeet.. Çokta güzel ifade etmişsin. İnsan hükmedemediği şeye karşı kötü duygular besleyebiliyor.. Günaydın 🙏
Yok her şeyde değil fakat bazı şeylerde diyelimmm
“En” olmaya gerek yok her şeyde, olamayız da. Kabullenmek gerek.
Dimi..
Hayır herkes hayata siyah beyaz çizgilerden bakmıyor
Ben sahibi olamadığım birşeye düşman olmam sadece gıcık olurum
Bana kızlar hiç vermedi mesela ve artık anam teyzem vs hariç kadın düşmaniyim
Her şeyin kraliyim 😎😏😂
Vay be ahaha
Düşmanı ya da kölesi olur.
Zeki insan kendisini geliştirir, düşmanı olmaz.
Evet insanoğlu doyumsuz olduğu için
Bazı insanlar ister istemez düşman oluyor
Hayır, olmamalı.
nee alakasııı yaa
O makamda gözüm yok
Olmaz.
İçinde kendini var edemeyen insan olur evet
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?