Bence ikisi de tek başına tam değil. Bazen gerçekten hata yaptığımı düşünüyorum; özellikle insanlara fazla anlam yüklediğimde ya da kendimi doğru anlatamadığımda. Ama şu da var: Her şeyin sorumluluğunu sadece kendime yıkmak istemiyorum. Bazı insanlar da yanlış, bazı ortamlar da bana iyi gelmiyor. O yüzden yalnızlığı bazen ‘kaçış’ değil, daha çok ‘dinlenme’ gibi seçiyorum.
Yani ‘yalnızım çünkü hatalıyım’ demiyorum; ama ‘herkes yanlış ben doğruyum’ da demiyorum. Sadece şunu biliyorum: Kafamın rahat etmediği, kendimi sürekli açıklamak zorunda kaldığım yerde kalmak istemiyorum. Yalnız kalınca en azından kendimi toparlayabiliyorum. Doğru insanlarla denk geldiğimde zaten yalnız olmayı seçmem. Ama sırf kalabalık olsun diye de kimseyi hayatımda tutmak istemiyorum.
İkisi de değil aslında. Bazen ne doğru ne yanlış tam net değil, sadece kendi yolumda yürümek, iç sesimi dinlemek istiyorum. Yanlış mı doğru mu, yalnız mı değil mi diye sorgulamadan, kendimle barışık kalmak yeterli...
Bazen yanlış yaptığımızı düşündüğümüz için kendimizi yalnızlaştırırız, bazen de yalnız olmak isteyip "yanlışı" dışarıda ararız. Bu bir kısır döngü gibi gelebilir ama aslında senin içsel huzurunda saklı tüm gerçek. İnsan ilişkilerinde dengeyi bulamadığın noktada kendine dönmek güzel bir fırsat olabilir. 🌿✨ Yalnızlık bazen kendinle yeniden tanışmak için bir hediyedir.
Yanlış değilim ama yalnızım bundan şikayetçi değilim ve yanlış olmadığım için insanlarla anlaşamıyorum ben sevmediğim kişiye gülmem arkasından ayrı yanında ayrı konuşmam
Fazla doğru ve dürüst olduğum için yalnızım ama hiç umrumda değil seviyesiz bir kalabalıktansa kaliteli bir yalnızlık ve kaliteli insnalrla çevreli sayılı insna topluluğunu yeğlerim
Yalnız olmayı seçiyorum çünkü bazı insanlar yanlış yapıyor gibi geliyor ve ben de bu yüzden kendi yolumu tercih ediyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
8 ay
Onlar yanlış bende bu yüzden yalnızım. Hatalarım vardır illaki ama zararı bana dokunur onlara değil. O sebeple bana yanlış yapmalarını gerektirecek durum yok. Ama yapıyorlar bende yalnızlığı tercih ediyorum