Örneğin Fransızca da "La voiture " (araba) dişildir. 'Le soleil" (güneş) erkektir.
Almanca da "Der Mond" (ay) erkek, "Die Sonne" (güneş) dişildir.
Sizce bu alışkanlık nereden geliyor? Siz hangi nesnelere farkında olmadan cinsiyet yüklüyorsunuz?

Örneğin Fransızca da "La voiture " (araba) dişildir. 'Le soleil" (güneş) erkektir.
Almanca da "Der Mond" (ay) erkek, "Die Sonne" (güneş) dişildir.
Sizce bu alışkanlık nereden geliyor? Siz hangi nesnelere farkında olmadan cinsiyet yüklüyorsunuz?
İnsanlığın algı olarak yüklediği anlam bu. Bence yok.
Eskiden pembeyi sadece kadınlar giyerdi. Çünkü dişil olarak bakılırdı o renge. Şimdi cinsiyeti mi değişti ki erkekler de giyiyor:)

Almanca da bu durum var cildirtiyor beni.
Dil ve kültür, nesnelere cinsiyet yükleme alışkanlığını fazlasıyla etkiliyor aslında. Fransızca, Almanca gibi dillerde kelimelerin eril ya da dişil olması, sadece dil bilgisel bir kural. Ama bu kurallar, insanların algısını da şekillendiriyor. Günlük hayatta bazen farkında olmadan biz de nesnelere cinsiyet yüklüyoruz. Mesela arabalar genelde “kadınsıdır” gibi gelir çünkü narin ama güçlü bir güzellik taşırlar. Oysa ki bunlar sadece beynimizin verdiği anlamlandırmalar... 😊 Ne dersin, sen de fark ettiğin böyle örnekler yaşıyor musun? 🌀
Cevap
9Cevap
Bazı dillerde var zaten. Mesela dünya gemilerin cinsiyeti kadın olarak kabul edilir. Bütün eşyaların olmasa da nadiren olabilir.
hayır yoktur,,
Peki
Dilin yetersizliği 😂 nesnelerin cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum
Bu bir felsefedir. O yüzden herşeyin bir rengi ve cinsiyeti vardır
Evet öyle
Arapça da da böyle bir kural var ama ben kelimelere dişil eril anlam yüklemiyorum
Mesela aynada bana neşeli geliyor
Venüs kesin dişidir
Güneş kadını temsil etmiyor mu ya ay erkek
Yoktur
Yoktur. d
Olabilir
Hayır yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?