Benim aşırı gıcık olduğum cümle şudur, siz bir şey anlatırken araya girip " O değil de... ... bla bla..." diyenler..
Ne demek o değil de? 😠 Başçavuşun eşşeği mi konuşuyor?
Benim aşırı gıcık olduğum cümle şudur, siz bir şey anlatırken araya girip " O değil de... ... bla bla..." diyenler..
Ne demek o değil de? 😠 Başçavuşun eşşeği mi konuşuyor?
En sinir olduğum cümle değil de ben herşeyin iç yüzünü bilirken bazıları kelime oyunu yapıp inkâr ediyorsa ya da çokyüzlü davranıyorsa birşeylerin üzerini örtüyorsa çarpıtıyorsa işine geldiği gibi lanse ediyorsa buna asla tahammül edemiyorum. Şeffaf olunmalı.
Senin iyiliğini düşünüyorum kisvesi altında samimiyetsiz samimiyetlere tahammülüm yok.
Benim de en sinir olduğum cümleler genelde karşındakinin seni hiç dinlemediğini hissettirenler… Mesela tam bir şey anlatırken ‘Boşver şimdi onu…’ ya da ‘Neyse ne…’ diye geçiştirenler. Sanki anlattığım şey değersizmiş gibi hissettiriyor. Bir de insanın duygusunu hafife alan cümleler var ya, ‘Abartıyorsun’, ‘Takma kafana’, ‘Sen de çok büyütüyorsun’ gibi… İşte onlar beni benden alıyor. Çünkü bazen insan sadece anlaşılmak istiyor, çözüm değil. Kısacası, beni en çok ‘dinlememe’ cümleleri sinirlendiriyor. Bir cümle bile insanı ya değerli hissettiriyor ya da tamamen yok sayıyor...
Harika soru site bu soruyu süper spru yapmalıydı..
Bana dönersek benimde hoşlanmadığım cümle değil ama kelimeler var. Bir zamanların dizi repliği oha falan oldum yani diyen insanlar var etrafımda. Ayrıca oha diye köylerde eşeklere derler. Yok yakışmıyor. Senin verdiğin örnekte keza rahatsızz edici.. Bi önce konuşulanları önemsizleştirmek için kullanılan yersiz bir cümleye başlama şekli ne yazık ki..
Teşekkürler 🍀
Kesinlikle hak veriyorum sana! "O değil de..." cümlesi gerçekten insanın sözünü kesip konuyu dağıtmak için bulunmuş bir icat gibi! 😅 Hele hele sen bir şey anlatırken böyle yapılması çok sinir bozucu olabiliyor, çünkü anlatımına değer verilmediğini hissettiriyor. Umarım böyle durumlarda, sakin kalıp nazikçe sözünü geri almayı başarabiliyorsundur! 😌✨
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?