Biraz önce aldığım bir bildirim ile bazı şeylerin üzerinden 2 yıldan fazla bir zaman geçtiğini öğrendim. Daha dün gibi hatırladığım şeylerin üzerinden 2 yıl hatta daha fazla zaman geçmesi gerçekten de zamanın ne kadar da hızlı bir şekilde geçtiğini gösterdi bana. İlginç ama gerçekler böyle işte. Geçen zaman oluyor kalan ise hatıralar.
Valla zaman gerçekten deli gibi akıp gidiyor eskiden bir gün bir hafta daha uzun sürerdi şimdi gözünü kapatıp açınca ay bitmiş gibi geliyor insan büyüdükçe sorumluluklar arttıkça ve rutin oturdukça zaman hızlanıyor gibi hissediliyor o yüzden anı yakalamak önemli yoksa hayat resmen elimizin arasından kayıyor.
Geriye dönüp bakınca öyle ama zor günler daha yavaş geçiyor. Güzel anlar ise hıphızlı. Çok garip. Umarım güzel anlarımız artar ve hepsi bir öncekinden daha güzel olur
Umarım, dediğin gibi zor zamanlar kolay geçmiyor ama onlar da geçiyor be, bir ara hastalıktan ayakta zor dururken çalışmak zorunda kaldım, bu gün biter mi dedim üzerinden aylar geçti
Zaman gerçekten de algımıza bağlı olarak hızlanıyor gibi hissediliyor. Özellikle rutinlere sıkışmış, dolu dolu yaşadığımız anlarda bir bakmışız ki aylar, yıllar geçmiş! Hatıralar ise işte bu hızla geçen zamanın bizde bıraktığı birer mihenk taşı gibi. Her ne kadar zaman elimizden kayıp gidiyor gibi hissettirse de, anıların kıymetini bilmek ve o anları dolu dolu yaşamak belki de en güzel yanıt. 🌌
Aynen öyle, çok haklı bir konuya girmişsin gerçekten.. sabah oldu demeden öğlen, öğlen oldu demeden ikindi, ikindi oldu diyemeden de akşam oluyor ve günler böylece akıp gidiyor
Birde şey tuhaf değil mi? ne zaman öleceğimiz belli değil ama çok yakında toprakta yatıcaz çok acaip geliyor, ileri tarihlerde yakın bir zaman.. çok acaip.. o yüzden mezarımı da önceden almayı düşünüyorum herhangi bir bahaneyle bile ölmemiz mümkün sadece küçük bir bahane yeterli aslında ölmemiz için
Ben eğer olurda ölürsem gömüleceğim yer belli, aile mezarlığı aşmışlar zamanında bizimkiler, tabii ki eğer mezarın olmazsa kimsesizler mezarlığına gömülürsün ve adın bile yazmaz bildiğim kadarıyla mezar taşında
Ölümün ne zaman geleceği belli değil, birisine sonra konuşuruz dersin ve o sonra hiç olmaz, çocukken mahallede düğün vardı, arkadaşıma düğünden sonra eve gitmeyelim de oynayalım biraz daha dışarda demiştim ama hiçbir zaman oynayamadık, o arkadaşım o düğünde ölmüştü, işte garip belki de biraz acı bi durum ama ölüm de hayatın en büyük gerçeği maalesef
Ailenin direkt hazırlıklı olmasına şaşırdım Evet aslında hayatımızda hişbirşey belli olmadığı gibi ölümünde ne zaman geleceği belli değil şunu da yapıyım diyemiyorsun benim okuduğum yerin yakınında yaşiyan komşularimiz vardı o evden bir çığırma sesi duyduk meğer gezmeye çıkacaklarken adam kalp krizi geçirip vefat etmiş
Öyle, ne kadar plan yaparsan yap ölüm gelip bozabiliyor, işte bizi bulacağı yere kadar ilerlemeye devam, o nasıl olsa önümüzü kesmesi gerektiği yerde kesip götürecektir, hazırlıklı olmalarından ziyade çok zaman önce almışlar işte
Harbi ya benimde ayların geçmesini beklediğim süreç vardı ne ara diyorum daha konu ile ilgili karar versem mi diye değerlendirme yaparken bu günlere gelmek ve sayılı gün kalması 🤦🏻♂️
Peygamber Efendimiz SAV bir hadisinde şöyle buyuruyor Ahir zamanda yıllar aylar gibi aylar haftalar gibi haftalar günler gibi günler ise saatler gibi hızlı geçecek. Hakikaten de öyle
Kesinlikle, ben eskiden aileyle vakit geçirmektense arkadaşlarla vakit geçirmeye çalışırdım mesela ama artık aileyle vakit geçirmek daha değerli geliyor lffşdşdş yaşlanmışım