Anlat diyor derdin var, yok diyorum anlamıyor.. illa dert sahibi edecek beni

Anlat diyor derdin var, yok diyorum anlamıyor.. illa dert sahibi edecek beni

Her derdimi herkese anlatmak istemediğim için zor olan bir şey olarak görmem. Anlatmak istediğim durumlarda zaten dostlarım vardır. Önemli olan neyi ne kadar anlatmam gerektiğindir. Çünkü siz ilk olarak kendinize çare değilseniz kimse size merhem olmaz.
Çok dopru
Teşekkürler efendim.
Bence derdi anlatmak da değil… asıl mesele, “iyiyim” dediğinde gerçekten inanan birini bulmak. Ben bazen dertli olmasam bile sırf zorla dert çıkarmaya çalışanlara denk geliyorum. “Anlat” diyor, “yok” diyorum, ama yine de anlamıyor. Sanki ille bir derdim olsun da uğraşsın istiyorlar. O yüzden benim için en zoru; gerçekten dinlemek için soran birini bulmak. Çünkü güvenince anlatmak kolay, ama güvenecek birini bulmak her zaman nasip olmuyor.
Aynen ya o durumdayım
Anlatmakta ne zorlanacağım bi kağıda bi kaleme bakar bu iş ahahah
Derdim yok çok şükür fakat olsaydıda içime oturan bir şey o kişi ile konuşurdum. Belkide konuşmazdım, duruma ve o kişi ile olan iletişimime bağlı. Kendim ilede olan bir şey benimle kalır, kimseye hiç bir şeyi derinlemesine kadar anlatmam ve hatta yüzeysel bile bahsetmem.
Açıkçası en güvendiğim kişiye bile ben dert anlatmayı sevmiyorum nedeni nedir bu durumun hiç bilmiyorum ama hayatım boyunca bütün sorunlarımın üstesinden tek başına geldim belki yardım alsam her şey daha kolay olabilirdi fakat bir yanlış yaparsam kendi hatalarım yüzünden yanlış yapmayı tercih ediyorum bu kafadayım.
Koc burcu musun?
Bence en zor kısım anlatacak kadar güvenecek birini bulmak. Güven duygusu zamanla oluşan bir şey ve maalesef herkes o özeni göstermiyor. Ama senin de dediğin gibi, insanlar bazen sadece kendi meraklarını tatmin etmek için üstüne gelirler. Derdin yoksa da “yok” diyebilme hakkını savunmalısın. Bu, senin sınırların ve saygıyı hak ediyor. 💫💜
Cevap
36Cevap
İkisi de birbirinden zor benim için
Anlayacak birini bulamamak en zoru
Dertlerini anlatmak zor, çünkü kelimeler bazen yetersiz kalır; suskunluğun yükü, sözcüklerin ağırlığından daha hafiftir. Ama asıl imkânsız olan, kalbine güvenip sessizliğini paylaşabileceğin birini bulmaktır; çünkü güven, kırılgan bir kristal gibi, dikkatle yaklaşmayı ister.
Anlatacak kadar güvenecek birini bulmak.
Neyse ki var. <3
İkisi de zordur, kendi açımdan içimde yaşarım, yansıtmamayı tercih ederim. Bugüne kadar böyle oldu tabi işin içinden tek başıma çıkamayacağım bir durum yaşamadım belki ondandır bilemiyorum. Kişiye, konuya ve hassasiyetine göre değişir diyelim.
Çözümü olmayan , doğrusunu söylemem gerekirse derdimi bitirecek şeylerin izni bende değil ki.
Doğru ve yanlışın oluşumunu ortaya koyan ben değilim ki.
Hani hep denir ya , herkesin ağzına sakız olmuş kelime.
Doğru insan.
Bunu dile getiren gerçekten bunu isteyince tercih edeceğine inandırmasından kaynaklı.
Anlatacak kadar güvenecek birini bulmak genellikle daha zor.
Dertler paylaşılmadığında hafiflese de, güven olmadan gerçek rahatlama sağlanamaz.
soruyu genişletip güvensek bile anlatmak zor diyorum... kime yaranı açarsak günü gelir ordan vurur bizi o sebeple ne çok fazla ne çok az mesafe her zaman iyidir...
Ikısı de zor ya zaten derdımı anlatmayı sevmıyorum bide karsımda ki insana guvenıcem falan o zamana kadar hallederım ben tek basıma
Anlatmak zor negatif imaj vermeyi sevmem hayat hikayemi bilen insan sayısı çok azdır ve olumsuz şeyleri anlatmayı sevmediğim için anlatmak zordur
Tam derdimi anlatacakken derdimin ne olduğunu hatırlamaya çalışmak, B12 sağolsun
Güvenecek biri tabi ki dert herkese anlatılır önemli olan o derdi kendi derdi gibi görenlerde
Olsa ne olacak herkesin kendi derdi yeter bu hayatta.
Umrumda bile değil derdim yok çok şükğr herkes kendi hayatına baksın
Dertleri mi kendime anlatırım, uzun hava söylerim yanık yanık..
Devasız dert zor. Anlaşılsa da bir şey olmuyor ve her zaman anlaşmak yeterli değil
Ben anlatamam. Elbette güvendiğim var. Ayrıca onuda boğmak istemem.
Enişte ne güzel üzerine titriyor işte bak bende aynı şeyi yapan biriyim ben hissediyorum mesela bişey var ve beni geçiştirmek için yok diyor diye zannedip tatmin olmuyorum içim rahatlamiyor
Anlatabileceğim dostlarım var ama derdimi paylaşmayı sevmem..
Anlatacak kadar birini bulmak zor hadi buldun diyelim anlatamazsın ki çünkü ne düşünur benim hakim da diye düşünürsün 😢😢
Derdimi roman yapıp satıp para mı kazanacaklar. Laf lafı açarsa anlatırım Allah biliyor kuldan neyi saklıyacağım? ...
ikincisi, kimseyi bulamazsan kendine anlatıp çözüm bulmayı başarmalısın
evet akıllı adammış çözmüş seni
Adam oldupunu mereden biliyoesun
Derten anlayacak doğru düzgün insan bulmak gerçekten çok zor
Dert anlatması zor. Dert anlatacak birisini bulmak daha da zor.
Dertlerimi kimseye anlatamam kolay kolay.
Siz bulabiliyor musunuz öyle birini
sende böyle insanlarla sohbet etme
Anlatacak kadar günevenecek kimse bulmak zor
Kim bu anlamayan
Güven zor bulunuyor bu devirde.
Derdimi kimseye anlatmam içimde kalır
Bazen anlatmayı düşünmek bile zor geliyor.
Dert anlatmayı sevmiyorum
Çözümü olmayan derdi anlatsan ne , anlatmasan ne
Her insan kolay kolay acamaz yüreğini
Derdimi anlayacak kişiyi bulmak zor
Vallahi artık ikisi de
Anlatacak güvenecek birini bulmak tabi ki
Olsun veya olmasın derdimi kimseye anlatmam , bende kalsın daha iyi.
O kadar guvenebilecegim biri yok maalesef.
Anlatıp derman bulmak zor
Anlatıyorum
Psikolog bile çaresiz
Dert denecek tarzda dertlerim yok şükür
Her ikiside benim için zor
Anlatmayı sevmediğim için o zor geliyor
Güvenecek biri
Güvenmek zor
Herkese dert anlatilmaz
Güvenilir
İkisi de zor
ikiside oldukça zor