https://youtu.be/hAvK5E4ACwo?si=6Di_N3YrL505uAlZ
Fazla ilgiden bunalıyor musunuz yoksa hoşunuza mı gidiyor?
https://youtu.be/hAvK5E4ACwo?si=6Di_N3YrL505uAlZ
Selaaaam bi kaç sorum var 🤦♀️
Üzerinize fazla düşülmesinden aşırı rahatsız oluyor musunuz? Yani sizin kendiniz ile ilgili yaptığınız planlarınızı hiçe sayarak kendisinin sizin üzerinizde yaptığı planları uygulattırmaya çalışması sinirlerinizi bozar mı? 😀
Ve ve ve sonrasında onun planını reddedince inatçı olarak ilan edilmeniz? 🤦♀️

Çok fazla ilgi beni aşırı itebiliyor çoğu zaman. Bunun bende ki etkisi negatif tamamen. Aslında çoğu insanda da negatif sebepler doğurur.
Sevgilin varsa seni garanti bilir ve merakı sona erer, geri iter. Seni garanti bilir emek vermez.. Çevrende olan dostların arkadaşların lakayt ve bunaltıcı biri olarak görebilir. Etrafındakiler yapışkan diyebilir. Gibi gibi.
Aşırılık yerine dengede iletişimi severim.
Fazlası kesinlikle sıkıyor. Dengede kalması şart 🫢
Çok dayanamıyorum bu duruma fenomen hanım
Umarım maruz kalmazsın 😀
Kalıyorum kaçış yok 😒
Mhm.. 😅
Fazla ilgi ilgisizlikle aynı etkiyi yapıyor bende hemen hemen. İlgisizliği egoistlik ve kibirle bağdaştırıyorum. İlgisiz birine saygı duyamıyorum.
Aşırı ilgili olana da merakım kalmıyor. Yine saygım da azalıyor.
Aşırı ilgi alıcı olmak da, aşırı ilgi verici olmak da uyumun bozulmasına ve frekansı kaçırmaya sebep oluyor. Frekanslar tutmayınca da bir ilişkinin sürdürülebilir olması mümkün değil.
Bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli faktör uyumdur, her konuda kusursuz bir uyum. Kusursuz olan insanlar değil de aradaki uyum olunca o ilişkiyi bitirmeye kimsenin gücü yetmez.
Bu yüzden ben uyumun olmadığını fark edince ceketimi (trençkotumu) alır çıkarım 😂
Kan bağı olanlarla frekansı tamamen kesmek biraz zor tabi ama arada bi kopmalar olabilir dimi hanım’cım 🤦♀️
Trençkot detayı güzel sevdim bunu 😂
Kan bağın olanlarla frekansı tamamen kesmek kısa vadede rahatlatsa da uzun vadede ciddi kayıplar yaşamaya sebep olur.
Görüşme sıklığını ve teması azaltmak genelde kesin çözüm olur sorunları gidermede veya etkilerini azaltmada.
Az ve öz vakit ayırmak daha faydalı olacaktır kanaatindeyim Monreo hanımcım 🙃
Evet bu net çözüm, yaptım yapabildiğim kadarını bakalım bundan sonrası nası olacak 🙇♀️
Güzel olur umarım 🙏💖
💖
Günaydın Monroe'cim 💖
Detayda yazdığın bir konuya değinmeyi unutmuşum. Aklıma gelmişken yazayım şimdi.
"Kendisinin sizin üzerinizde yaptığı planları uygulattırmaya çalışması"
Ben buna belli ölçüde izin veririm ama o planı sürdüremez, devamını mantıklı bir şekilde getiremezse daha kötü olur, elinde patlar o plan ve kişi kazdığı kuyuya düşer 😂
Çünkü ben hümanistim ve en ince detaylara kadar kaydederim. Sonra da neymiş, ne olmuş diye iletişim muhasebesi yaparım, çıkarır önüne koyarım. Kan bağı dahi kurtarmaz bu noktada ahaha
Günaydın hanım’cım 💖
Benim için o plan tamamen tutarsız ve baskıcı bi tarafı var, müsaade edersem daha sonralarındada müsaade etmek zorunda kalacağım gibi hissediyorum ahaha
Geleceği görmüyorum ama sezgilerime güveniyorum bu yüzden kendi bildiğimi uygulayacağım. Bu inatçılık değil dimi ya 😂
Kim olursa olsun ya da ne kadar seversem seveyim boğulmayı sevmiyorum. Kişisel konfor alanıma saygı duymasını beklerim her zaman. Yani evet değer verdiğini istediğim insandan gelen ilgiyi severim ama bu benim alanıma müdahale edecek düzeyde olmamalı.
Kesinlikle ya hemfikirim. Boğuluyorum sanki elleri boğazımda sıkıyorlar gibi 🤣
Bozar ama sebebi başka.
Yıllarca yalnız büyüyüp hayatla yalnız mücadele edince üstüne titreyen biri olduğunda tuhaf hissediyor insan.
Aslında psikolojide hepimiz içten içe bizi önemseyen ve üstümüze titreyen biri olsun isteriz.
Ama kendimize dahi itiraf edemeyiz.
Bende sanırım biraz tersi. Sürekli üzerime düşen birileri var ve bu fazla fazla. İlgi elbette güzel vs fakat izin verildiği kadar fazlası hepimize zarar ya
Doğru bir bakış açısı.
Şahsi algılama.
Burası Türkiye.
Kadınlara isteseler de istemeseler de yalancı ilgi gösteriliyor zaten ve yalnız kalmalarına müsaade edilmiyor...
Ailede mi yalancı ilgi gösterir ya 🤦♀️
Bu tarz bir ilgi bazen gerçekten bıktırıcı olabiliyor, değil mi? 😅 Kendi sınırlarını çizmiş bir birey olarak, başkalarının senin adına karar vermesi ya da plan dayatması huzursuz edici olabilir. Üstelik "inatçı" yaftasını yemek de cabası! İnsan kendini birey olarak ifade etmek ister; böyle durumlarda açık iletişimle, kendi isteklerini net ve nazik bir şekilde dile getirmek en iyisi. Unutma, önce kendin için nefes alman lazım! 🌬️❤️
Unutmuyorum İremologum fakat unutturmaya çalışıyorlar. Bana öğretileni ya da öğrendiklerimi hiçe sayıyorlar. Aklımı karıştırıyorlar. Önce destekleyip sonra yargılıyorlar 🤦♀️
Selina, durum pek tatsız görünüyor. Sanki birilerinin sana pasif-agresif yaklaştığını hissediyorum. Önce destekleyip, sonra yargılamak mı? Pes doğrusu! 🙄 İnsan, çevresinden samimiyet ve tutarlılık bekler; bu kaçınılmaz bir şey. Ama aklını karıştırmalarına izin verme. Sen neyi öğrenmiş ve deneyimlemişsen, onun arkasında dur. Alışkın olduğum tatlı-sert stilimle söylüyorum: başkalarının fikri senin pusulan olmamalı. 💪 Kendi iç sesin, en güvenilir rehberindir!
Yo yo yo fikrimden vazgeçmem 😂
Cevap
40Cevap
Fazlası gitmez ve herşeyin fazlası zarardır, herkes aşırı ilgiden rahatsız olup, sıkılır. kimseyi aşırı ilgiyle şımartıp boğmayın.
Bunu aileme ileteceğim 😂
Yok bu taze yeni çıktı fırından 😂
Aşırı fazla ilgi boğar. Benden habersiz benimle ilgili plan yapılırsa onun canı sıkılır.
Evet bende canlarını sıktım 🤦♀️
Çok ilgiden sıkılırim darlanırım hemen , herşeyin fazlası zarardır
Kesinlikle 🤦♀️
Aşırı boğulduğumu hissedersem kaçarım
Ya dönecek yerin yine kaçtığın yerse? 😂
Bende öyle düşünüyorum hdksjd
ilginin kimden geldiği önemli
Fazla ilgi bana genelde iyi geliyor ama ayarı kaçınca bunaltıyor çünkü sürekli mesaj atan ya da her an bir şey bekleyen tipler insana nefes aldırmıyor ama dozunda olunca hoşuma gidiyor değer gördüğümü hissediyorum yani ilgi güzel ama boğmayanı en iyisi diyebiliriz i ü
Dozunda olması değerli hissettiriyor 🫠
Maruz kaldığım dozunu aşıyor ahaha
Beni tanıyan biriyse bana uygun plan kurar diye düşünüyorum.. Düşünmek istiyorum.. Düşünmeye ihtiyacım var gibi geliyor.. Ama genelde ben herşeye uyar ve eğlenirim zaten çok sıkıntı yaratmam.. İlgi konusu değişik bir konu.. İlginin geldiği insan önemli.. Sevebilirim ilgiyi sildi yalan söylemeyeyim :)))
Beni tanıyorlar fakat kendilerine uygun planlar yapıyorlar ki, o yapılan seyahat planında yoklar 🤦♀️
Anlamadım
. Beynim reddetti sanırım... Kendilerine uygun plan yapıp seni dahil edip kendileri gelmedi mi... :))
Yok hayır, ben tek olarak bir yere gitmek istiyorum (3 günlük), planımı yaptım hallettim. Ailem ise bu planı reddedip kendileri benim için yaptığı planı dayatmaya çalışıyorlar 🤦♀️
Hımm sıkıntı
. Konuşunca dinlemiyorlar mi.. Sqnirim artık ufak değilsin.. Dinlemeleri lazım
Mecbur dinleyecekler 😀 Var bende biraz inatçılık ehehe
Açıklamayı okuyunca evet sinir bozucu olacağı kesin.
Bir filmin içinde geçen söz şöyleydi.
"O nun hayatımın bir parçası olmasını istiyorum, Tamamı değil".
Güzel sözmüş yazdım bunu 😀
@Selinawoman
Evet ben de sevdim bunu, bazı şeyler veya replikler iyi aklımda kalıyor.
Çok güzel bu 💫
Ilgiden bunalmam ama fazla ilgi sevmiyorum , simarmak bana gore degil... Ama sevdiklerim tarafindan ovgu almak, takdir edilmek hosuma gider... Surekl isurekli olmadigi surece.
Şımarmak için ilgi tatlı bence tabi o da dozunda olduğu sürece ahah fakat fazlası çekilmiyor..
Bilmiyorum galiba umursamıyorum artık eheheh..
Kimsenin planlarına bir alet olmak istemem , içimden gelmiyorsa şayet..
İnatçıyım zaten bunu sıkca duyarım.. sorun değil yani
Bende sıkça duyuyorum ve öyleyim sanırım ama bu da inatçılık değil ya.. Yani detayda yazan konu. Ya da ben olaya tek bi perspektiften bakıyorum o da olabilir 🤦♀️
Heh aynen öyle açıkladığın gibi.. Doğru kelimeyi bende bulamıyorum bilemiyorum 🤦♀️
Bencede, teşekkür ederim..
Öyle 🤦♀️😂
Bu fazla ilgi değil ki, seni yok saymış resmen. Seni önemseyen gerçekten dikkate alan kişi senin planına saygı duyar seninle kavga etmez.
Gibi gibi bi durum evet 😀
Çok sevmiyorum herkesin bana bakmasını ilgilenilmesini. Sevdiğim kişiden gelirse mutlu edebilir ama o da aşırı olmasın basit hareketlerinde bile sevgisini görürüm çünkü gösterişe yapışık hallere gerek yok.
Sevdiğim kişiden gelen ilgi bunaltmaz aksine hoşuma gider. 🍭🌸
💖🥰
Kalp 💜❤
Sınırı öyle bi koyacaksın ki kime bulaştığını şaşıracak
Koydum koydum olacak 😌
İlgi görmeyen biri olarak fazla ilgiden nefret ediyorum ya aşırı geriyor beni
Evet ya 🤦♀️
sevdigim biriyse bayilirim ama sevmiyorsam umurumda olmuyo yalan olmasin simdi
Yani fazla ilgi kontrol seni rahatsız etmiyor mu? 🫢
kontrol olarak degil de ilgi olarak dusununce etmiyor. sevdigim kisiden gelen ilginin muptelasiyim ben ama bu kontrol derecesinde olmamali. uzerime titriyordur, dusunuyordur, merak ediyordur gibi gibi seyler
Detayda bahsettiğim gibi senin fikrini hiçe sayarak kendi fikrini dayatması aşırı ilgi göstermesi gibi gibi 🤦♀️
detayi okumadim direkt basliga baktim o yuzden boyle yazdim, detaya gore evet bunaltir
Biliyorum o yüzden detaya değindim yeniden fikrini almak için 🫠
tesekkur ederiiim 💖
Ne demek 💖
Seviyor isem ilgisini üzerimde taşırım ve keyif verir ancak benim planlarımı hiçe sayarsa o noktada tepki vermem kaçınılmazdır..
Sonunda detayı okuyan biri 🤦♀️ oooo kadar hemfikirim ki cevabın ile ahah bende tepkimi verdim ve inatçı olarak ilan edildim jdjd
Tartışarak çözülmeyecek sorun yoktur..
Moraller sıfır oluncada kötü oluyor ya 🤦♀️
Sevdiğim insanın ilgisi rahatsız etmez ama istek olmayan bir durumun diretilmesiyse iş değişir
Takıntı seviyesinde ise ve anlayış sınırını aşıyorsa rahatsız olurum elbette, onun dışında hayır ilgiden bunalmam.
Bazı kadınlar gerçekten çok şanslı silkıldysan ilgiden biz burdayız bize yönlendir yardımcı olalım
Herşeyin fazlası zarar sevginin bile zararını gördüm
Fazla değil ama az ilgiye bile razı idik olmadı
İlgi olmazsan soğurum ben ilşkiye gerek yok arkadaş olarak da olsa
Sevdiğim insan ilgiyi boğuyorsa hoşuma gider sevmediğim insan yapsa bunalırım
Şener Şen gibi koşar kaçarım. Darlamayın beni. Aksfgk
ne söylesek yalandır çünkü öyle bir ilgi görmedik
Hoşuma gidiyor ama sevmeidğim insnarl ilgi gösterince rahatsız oluyorum
Her şey dozunda güzel, fazlası benim özel alanıma giriyor gibi hissederim , rahatsız olurum
İlgi kadın erkek her iki tarafında hoşuna gider ama samimi içten olanı elde edene kadar olanı değil
Fazla ilgiyi herkes ister. Ama ben bazen dozunu kaçırıyorum aşırı oluyor
Ilginin kimden geldigine bağlı
Ayrım yapalım. Sevgiliden ve aileden (anne, baba) 😀
Her şeyin fazlası zarardır
Severim hoşuma gider ilgi ama ilgili davrananın gerçekten çok sevdiğim biri olması gerekli, ya sevgilim veya çok kafa bir insan olmalı.
her şey yerinde güzel oluyor
Dozunda evet 😀
:)))
Fazla ilgi kaybettirir ben yaşadim
Kesinlikle gereksiz 🤷♀️
ilgi bağımlısıyım bir gün cumhurbaşkanı olacağım
Bunalirim ve biraz yapmacık olur dozunda olsun hep olsun
Aşırı ilgi de sıkar aşırı ilgisizlik de sıkar bence
Benim hoşuma gider
Aşırı fazla ilgi rahatsız etmez mi ya
Hayır darlanmayı severim ben
Anlıyorum 😀
İlginin fazlası göz çıkarmaz
ilgi görmediğimden hoşuma gider
Sevmiyorum fazlasını hiç bişeyin
Sevdiğim kişiyse hoşusuma gider
Dazla ilgi de sıkar insanı
Bunalırım
Bunalırım
Kimden geldiğine bağlı
Olurum herşeyin fazlası zarar
Fazla ilgiyi sevmiyorum. :)
Fazla ilgi severim ama aşk adamı değiliz
Yay burcuyum. Hiç sevmem aşırı ilgiyi
Bir kez öyle fazla ilgi oldu. Biraz bunaltıcı.
Her şeyin sadesi, ilginin fazlası 🫰🏻
Bunalırım ben
Keşke o kadar ilgi gösterenim olsa
İlgi görmüyoruz ki fazlasından bunalalim😅😅
Ahahah sana benim ilgiden göndereyim 🤦♀️😂
😂
Çok fazla ilgi benlik degil
Bunalıyorum😂
Fazlası zarar cidden 🤦♀️
Vıcık vıcık iyyy
🤦♀️
Ne var canım aaaa 😁
Yo yo hak verdim ben ahah
İnanmış gibi yapalım bari
Detayı okusaydın anlardın 🤦♀️
Huyum değil biliyorsun 😂
İstisnada mı yok ya ama
Uzun yazmasan olmaz mı 😪
Bi 15 saniyeni ayırabilirsin bence 😂 hadi okuuu ya
Benim zorlayış peki jdjdj
😂😂😂
Üstüme çok düşmesini hiçbir zaman istemedim, bir sınırı korumak lazım
Şey gibi düşün kuşu çok sıkarsan ölür gevşek bırakırsan uçar gider, zaten dengeyi koruduğu zaman ilişki tat veriyor. Plan yaparken de bence spontane gelişmeli misal verirdim kızı arabayla almışımdır o an aklımızdan geçen herhangi bir yere anlık gidelim planlı bir şey yapınca nedense zevk alamıyorum
Okumadı 🤦♀️
Okudum ya
He yorumlar kesişti
Gunahimi aldın, yaza karpuz borcun kabardı 😁
Hayır ya mevzu spontane plan değil. Şöyle düşün, sen kendin ile ilgili bir seyahat planı yapıyorsun ve birisi (bende aile, sende sevgili vs fark etmez) buna karşı çıkıyor ve senin için yaptığı planı sana dayatmaya çalışıyor. 🤦♀️😂
Heee basitmiş , tamam kardeş herkes kendi köşesine gitsin derim hahaha
Olmuyoooo 😂
Niye olmuyor ya , o zaman kim daha çok inatci kapışalım ahahah
Ben tabi ki ama gönülleri olmuyor o ayrı 🤦♀️
Var sende de bir kırıklık var evet 😁
Orta yolu bulurum yinede bi şekil ehehe
Yalan ağzına yuva yapmış ahahsj
Hayır ciddiyim 🤦♀️
Pekii öyle olsun bakalım
Ölçüsü olmayan şeyler genel olarak bunaltır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?