- Kişilik & Karakter konusunda 733 cevap paylaştı.
8 ayKendimden örnek vereyim, düzelmesi çok zor. Şu an ben de onun yaşadığı şeylerin birebir aynısı olmasa da benzerini yaşıyorum. Ben onun aksine geçmişte yaşadığım, yaptığım, yapmadığım ve yapamadığım her şey için başkaları yerine kendimi sorumlu tutuyorum. Bu yüzden de kendimi sosyal çevrelerden soyutlayıp dış dünyaya kapatma yoluna girdim. Ha, terapi, ilaç vs istiyor muyum? Kesinlikle hayır. Ailevi problemlerim var mı? Kesinlikle hayır. Yaşadığım ailevi sorunlar da zaten herkesin başına gelen şeyler.
017 Yorumla
Soran8 aySonuç?
- 8 ay
Değişen bir şey yok. Ben yine aynı benim
Soran8 ayİyi de normal misin sence? Herkes gibi misin
- 8 ay
Ben de herkes gibi biriyim işte. Neyim var ki?
Soran8 ayİşin gücün var mı? Hayatın içinde misin rutin olarak
- 8 ay
Evet, hafta içi her gün 0830-1700 arası işimde çalışıyorum ve işe git gel yaparken de toplu taşıma araçlarını kullanıyorum
Soran8 ayPeki bir soru? Kocaman yırtık bir ayakkabı ile insan içine çıkıp yolda gider misin?
- 8 ay
Çıkmam gerekiyorsa ve ayağıma giyecek başka bir şey yoksa çıkarım. İnsanların ayakkabılarımın yırtık olduğunu görüp ne düşündüğü gram umurumda değil. Eğer bu umurumda olsaydı, ömrümün sonuna kadar yüzümü gizleyen bir maske takardım.
Soran8 ayÇıkman niye gereksin, insan illa bir ayakkabı alacak parası olur ya da bulur bu normal mi sence?
- 8 ay
Bahsettiğin ayakkabı eğer bir metaforsa, ayakkabılarım gayet iyi görünüyor benim gözümde.
Soran8 ayO zaman bu bahsettiğim kişiyle aynı değilsin sev zaten gayet normalsin, nasıl onunla aynıyım diye düşündün acaba. O artık koca bir yırtık ayakkabı ile geziyor görünce şok oldum😭 bu normal değil parası da yok değil. Böyle biri de değil bunu normalde yapacak şaşkınım ve üzgünüm
- 8 ay
Zaten onu söylüyorum ya, benim bir şeyim yok. Kendimi biriyle bir tuttuğum da yok.
Soran8 ayO zaman bu kişisin bu durumunu yorumla
- 8 ay
O biraz daha kapalı bana göre, onun dışında farklı bir şey yok
Soran8 ayAyakkabı olayı normal mi
- 8 ay
O biraz aşırıya kaçıyor tabi
Soran8 ayDemekki normal değil😭
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayKendini soyutladıysa çok derin bir yarası var demektir. Ya umudu kırılmıştır, ya da gerçekten bıkmıştır. Geri normale dönebilmek için çok güçlü bir bağ gerekir. Duygusal anlamda bir insan üzerinde bu etkiyi bırakabilecek çok az kişi vardır. Bence umudunu kes.
026 Yorumla
Soran8 ayNasıl keseyim sonuç ne olur kim bilir
- 8 ay
Depresyon farklı şey tecrit farklı şey. Depresyon belki düzelebilir. Ama bahsi geçen kişi artık depresyonu travmayı aşmış tecrit'e girmiş. Allah yardımcısı olsun. Geri insan içine çıksa da bu yara iyileşmez.
Soran8 ayYa bu konuda ne yapılır peki
Soran8 ayHem bu konuda nasıl bu kadar kesin konuşuyorsun
- 8 ay
Kendimden biliyorum
Soran8 ayPeki sen son durum nedir?
- 8 ay
13 yıldır aynı
Soran8 ayAynı derken? İşin gücün yok mu. Kendini tecrit mi ettin hayattan. Aile ya da hayatında biri yok mu asıl soru bunlar
- 8 ay
Yanlız yaşıyorım evden işe işten eve gidiyorum. Sosyal çevrem yok. Arkadaş edinmiyorum. Dışarıya mecbur kalmadıkça çıkmıyorum. Bu kadar. Mesela bu yazışma sosyal diyalog bu kadar.
Soran8 ayBenim de istediğim bu. Yeterli. Bir iş sahibi olsun kendine yetsin yeter bunu da yapmazsa bu kadarından da vazgeçerse kendinden bile vazgeçerse diye korkuyorum
- 8 ay
Kendini sorgularsa belki kendinden vazgeçer. O kadar ileri gidilecek bir olay yaşamamışsa sorun olmaz
Soran8 ayOlayı yani genel hayatı güncelde ve yorumlarda anlattım başka bir şey yok fakat sen neden bu duruma geldin ve aileni terk mi ettin bunun gibi?
- 8 ay
Terk etmedim.
Soran8 ayDemekki sen aynı durumdayim dedinn ama değilsin
- 8 ay
Vefat ettiler. Tek çocuğum. Bu kadar.
Soran8 aySeninle bu konuyu detaylı konuşmak isterim inst var mı?
- 8 ay
Buradan da konuşabiliriz
Soran8 ayEvet ama orası olsa daha iyi diye düşünüyorum ses atmak için bazen uzun uzun yazmak yerine. Sana soracaklarim olabilir
- 8 ay
Özelden mesaj atarmısın
Soran8 ayBuradan yazsan hesabı geri hemen silerim
Soran8 ay11 takipçi olan mı 0 0 olan mı
- 8 ay
Evet
Soran8 ayHangisi ama?
- 8 ay
Profil resminde ben varım
Soran8 ayTamam iki hesapta da biri var zaten ama biri 0 0 takip takipçi biri 11 takipçi, hangisi sensin diyorum yanlış kişiye yazmayayım
Soran8 ayTamam yazıyorum
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zaten depresyonun ilacı zaman değil mi niye depresyona girmiş olabilirsin ya sevdiğinle ayrılmışsındır unutamamışsındır ya çevre baskısı bunları unuttuğunda tabii ki depresyondan çıkarsın
14 Yorumla
Soran8 ayÇıkmak için bir şey yapmıyor ise kişi? Kabullenmiş sadece yaşıyor ise
- 8 ay
Tamam kabullenmiş ben de kabulleniyorum 10 yıllık evliliğim bir case de bitti evimi kaybettim çocuklarımı göremiyorum Bir nevi depresyondayım ama tek ilacın zaman olduğunu düşünüyorum. Bir de bir şeylerle meşgul alman lazım yani ne bileyim yeni bir sevgili belki iyi gelir bana bilmiyorum
Soran8 aySenin yaşında olsa daha kolay gibi. Bu kişi genç 20li yaşlarda ve kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
Yapay Zeka Cevapladı
Etkilendiğini ve sorguladığını hissediyorum, önemli bir konudan bahsediyorsun 🌱. Depresyon, zihinsel bir yorgunluk olabilir ancak kendi kendine farkındalık yaşayarak dışa dönük hale gelmek mümkün, ama her zaman değil. Bazen dışarıdan destek ve biraz sevgi dolu dokunuşlar gereklidir 💛. Kendi içindeki güçle birleşen bir farkındalık anı, o kişinin silkelenmesine neden olabilir. Güzel bir destekle bu süreci hızlandırabilirsin.
03 Yorumla
Soran8 ayDestek almıyor ise bu kişi? Böyle bir isteği ve talebi yoksa?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen8 ayİsteği ve talebi olmayabilir ama unutma ki bazen insanlar, kendi duvarlarını fark etmez. Hissettirmeden, onu yargılamadan küçük dokunuşlarla yol açabilirsin 🌿. Anlayışlı ve sakin olmak önemli; zorlama yapmadan güven hissettir. Belki bu, onu harekete geçirmek için aradığı cesaret olur.
Soran8 aySeni yanında istemiyor ve herkesi itiyor ise
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
8 ayHayır. Öyle dank diye düzeltdiğinş görürseniz zaten yanından ayrılmayın, i**tiharı aklına koymuş demektir.
01 Yorumla
Soran8 ayYanında kimse olamıyor maalesef. Kendini herkesten soyutlamis izini de kaybettirmek derdinde ve başarısız da değil bu konuda
- Kişilik & Karakter konusunda 694 cevap paylaştı.
8 ayPsikoterapi ve anksiyete bozukluğu nedeniyle mutlak ilaçlı tedavi görmesi gerekiyor.
Depresyon çok tehlikelidir, dikkat edilmelidir.
010 Yorumla
Soran8 ayİlaç ya da tedavi desteği aramıyor talep bile etmiyor ise
- 8 ay
Zorla birisi götürmeli...
Soran8 aykişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
- 8 ay
Bence acil yardım edilmeli, bu sizseniz, lütfen telefonla yetkilileri arayın.
Soran8 ayYetkililer kim ben değilim ama çok yakınım genç erkek
Soran8 ay20li yaşlarda
- 8 ay
182
Soran8 ayNe yapacak 182?
- 8 ay
Tıbbi destek
Soran8 ayZorla mı?
8 ayKendi kendine huzurlu ise dank etmesine falan gerek yok.
14 Yorumla
Soran8 ayHuzur yok işte. Olsa zaten depresyonda olmaz
- 8 ay
Kendi kendine huzuru yarat? Depresyon tanımından kurtulmak ile başla mesela
Soran8 ay20li yaşlarda bir genç erkek bu kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
- 8 ay
Karmakarışık işin zor
Kişilik & Karakter konusunda 786 cevap paylaştı. Ya bu olduğu durumdan sıkılacak ya da yeni aktiviteler yapıcak bedavaya çıkılmıyor maalesef
010 Yorumla
Soran8 ayHiçbir şey yapmıyor sadece yaşıyor ama talep istek yok. Kendini cezalandırılıyor bir bakıma ise?
Soran8 ayEvde değil ki. kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
Soran8 ayDeme öyle çok üzülüyorum ya kendine bir şey yaparsa diye
Soran8 ay20li yaşlarda genç erkek
Soran8 ayOlmasın zaten ama insan bir an ya o duruma gelirse? İhtimal her şey
Soran8 ayNe fark eder ki birinci derecede yakınım
Hersey zamanla yok olabilir o yüzden çok düşünme zaman da geçiyor yaşam da
03 Yorumla
Soran8 ayNe kadar zaman? Bu kişi genç erkek çocuk ya daha kötü olursa
Soran8 ayYa o zamana kadar tamamen vazgeçerse, kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
- Kişilik & Karakter konusunda 488 cevap paylaştı.
8 aySen yapmalısın bunu kendine yoksa kendi kendine olmaz o
011 Yorumla
Soran8 ayİşte yapmayı istemek konu. O aşamaya gelir mi insan eninde sonunda?
- 8 ay
Daldikca derinleşir o senin kendini o düşünceye sokmam gerek
Soran8 aySokmuyor ise bu kişi, herşeyden vazgeçmiş sadece yaşıyor ise
- 8 ay
Psikoloğa gidin
Soran8 ayBöyle bir talebi ve isteği yok bu kişi 20li yaşlarda ve kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
- 8 ay
bende bilmiyorum ya ama zikir bari çeksin
Soran8 ayDini yönü var ama herşeyden vazgeçmiş gibi. Normal değil bana göre normal insanlar gibi değil bundan eminim ve onun için korkuyorum
- 8 ay
Ailen ne diyor
Soran8 ayAilesi benim zaten ama durum bu. istemiyor kimseyi görmek bile, iletişimi kesti aylardır nerede olduğunu bir şekilde buldum başka şehirde ama gördüm ki değişen bir şey yok. Bir an gelir de kendini bırakır tamamen diye çok korkuyorum tamam kimseyi görmesin hepimizi terk etsin ama kendine hayatına sarılsin yeter ama onu da yapmıyor gibi
- 8 ay
Onuda yapmak zor ki be
Soran8 ayZaten yapmasin vazgeçmesin kendinden derdim bu
- Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı.
8 ayGelir mi bilmem ama birine destek duyacağı aşikar
129 Yorumla
Soran8 ayNasıl biri ve destek aramıyor talep etmiyor ise?
- 8 ay
Uzaktan izleyin eğer sizin için degerliyse
Soran8 ayYa o zamana kadar tamamen vazgeçerse, kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendini cezalandiriyor gibi
- 8 ay
Bu karmaşada olan size olur sadece yarabandi olursunuz
Soran8 ayiletişim istemiyor bu kişi benim yakınım sandığın gibi değil konu.
- 8 ay
Konu ne bilmiyorum ama istemiyorsa biraz kendi haline bırakın
Soran8 ayUzun zamandır kendi halinde. İletişimi kesti aylardır bir şekilde izine ulaştım ama gördüm ki değişen bir şey yok farklı şehirde hemde
- 8 ay
Bence uğraşma siz çabalarken başkası umursamıyorsa size yazık
Soran8 ayBeni ve herkesi sildi zaten iletişim sıfır aylardır izini de kaybettirdi bir şekilde buldum başka şehirde ama durumu hiç iç açıcı değil. Tamam bizi görmesin istemesin yeter ki kendine hayatına sahip çıksın ama ya bir an gelirde tamamen vazgeçerse diye çok korkuyorum
- 8 ay
Vazgeçer kendinden vazgeçen senden mi vazgeçmez
Soran8 ayZaten benden vazgeçmiş cezalandiriyor beni buna da razıyım yeterki kendine tutunsin bizi görmesin yeter ki hayata tutunsin iyi olsun rahat olsun beni görmesin sorun etmem
- 8 ay
Biraz uzak durmayı dene kendine mutlaka gelir
Soran8 ayAylardır uzağım zaten bir şekilde izini buldum şimdilik ama tamamen kaybettirmek niyeti ve birkaç ay sonra oradan da ayrılacak eminim ve onu tamamen kaybedeceğim o benim oğlum farklı şehirde şu an
- 8 ay
Çok iyi anlıyorum ama kendinden bile kaçma sebebi var belli ki bir şeyleri kendi iç dünyasında yaşıyor
Soran8 ayEvet zaten sorun da bu. İç dünyasi
- 8 ay
Destek istemiyorsa napabilirsiniz
Soran8 ayİşte yapacak şeyim yok elim kolum bağlı ama çok endişeliyim
- 8 ay
Annelik duygusu mecbursun ama kendine de yük yapma
Soran8 ayYa ben yüklere alışığım hayatım boyunca ki kendimi boşverdim önemli olan o ama herşeyin suçlusu da ben oldum geldiğimiz durum şu an bu. Başka şehirde izini kaybettirmek derdi aylardır da başardi ve yine yapacak tamamen hemde bunu biliyorum söyledi de ama buna da razıyım yeterki kendine tutunsun ama ya bunu da yapmazsa diye korkuyorum
- 8 ay
Tutunur inan bana
Soran8 ayİnşallah tek istediğim bu, ya tamamen vazgeçerse diye korkuyorum
- 8 ay
Vazgeçmez inan kafasında mutlaka bir şeyler vardır yoksa şimdiye çoktan kendine zarar vermiş olurdu
Soran8 ayAma herkesin bir anı vardır belki. O ana yine de gelmeyecek diye olasılık yok mu. Umarım dediğin gibi olur
- 8 ay
O anları çoktan geçmiş
Soran8 ayOh çok şükür inşallah öyledir. Dini yönü da var çok şükür ki ama gördüğüm son durum beni daha da endişelendirdi. Herşeyden uzak normal yaşam standardı bile yok gibi
- 8 ay
Zamanla oturtur o düzeni
Soran8 ayİnşallah çok zaman geçti bu durum uzun zamandır var ama desteğin için yorumların için çok teşekkür ederim inan çok kıymetli
- 8 ay
Estağfurullah tabi ki destek olmalıyız bir birimize gönlünü biraz ferah tut her şey düzelir zaman ve sabır lazım
Soran8 ayİnşallah
- Kişilik & Karakter konusunda 340 cevap paylaştı.
8 ayDepresyon geçicidir düzelir
01 Yorumla
Soran8 ayİnşallah öyle olur ama bu uzun süredir var bu kişi 20li yaşlarda ve kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
Gizli Üye(36-45)8 ayOlabilir
135 Yorumla
Soran8 ayNe olabilir
Cevap sahibi8 ayBir gün dank edebilir
Soran8 ayYa o zamana kadar tamamen vazgeçerse, kişi kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
Cevap sahibi8 aySosyal ortamlara takıl, kendini aş
Soran8 ayBu kişi bunu tercih etmiyor 20li yaşlarda genç erkek
Cevap sahibi8 ayBir psikoloğa gitmesi faydalı olacaktır o halde
Soran8 ayTalebi ve isteği yok
Cevap sahibi8 ayO zaman kendi tercihi
Soran8 ayYa bir an gelip tamamen kendinden vazgeçerse diye çok korkuyorum
Cevap sahibi8 aySenin oğlun mu bu çocuk
Soran8 ayNe fark eder ki
Cevap sahibi8 ayGenç kızlarla arkadaşlık yapsın veya son çare olarak esc gitsin
Soran8 ayKimseyi istemiyor tamamen herkese kendini kapatmış durumda
Cevap sahibi8 ayNamahrem değilse sen yardımcı ol
Soran8 ayOğlum o benim😭
Soran8 ayVe konu bu kadar basit değil inan
Cevap sahibi8 ayİşte baştan bu yüzden sordum, babası ne düşünüyor
Soran8 ayİlgisiz boşvermis umurunda değil farkında bile değil zaten onunla da kimseyle de ilgisi yok. Oğlum için endişelenen sadece benim
Cevap sahibi8 aySizin eşinizle aranız nasıl
Soran8 ayAyrıyız eş değiliz
Cevap sahibi8 ayMaddi yardımda bulunuyor mu oğluna
Soran8 ayÖyle olmasaydı da eminim bir şey için yine çabalayacak biri değil. Yine durum aynı olurdu yani konu evli olmamamız değil
Soran8 ayHayır hiçbiri yok tamamen yıllardır yalnız bırakmış durumda. Onun ailesi sadece benim her manada ama beni de suçluyor artık ben onun her konuda yanında olduğum halde aksine babasını suçlamak şöyle dursun asıl suçlu beni ilan etti yıllardır restlestik zaman zaman ve geldigimiz son durum bu
Cevap sahibi8 ayBabasına göndermeyi teklif edin, bakalım ne diyecek
Soran8 ayKimse kimseye gitmiyor almıyor vermiyor ki bu çocuk 20 li yaşlarda. Babaya göndürecek yaşta değil
Soran8 ayEvden kovdum bu da bir çeşit çözüm denemesi idi herşeyin yanında daha kötü oldu yine sonuç başarısız ve son durum bu
Cevap sahibi8 ayBilemedim, siz çalışıyor musunuz
Soran8 ayEvet en geçimim de var yıllardır ama geldiğimiz nokta bu. Oğlumu kaybettiğimi düşünüyorum artık çok endişeliyim
Cevap sahibi8 ayYeniden evlenin
Soran8 ayYa tek derdim bu mu şu an, ayrıca bu mu çözüm. Allah korusun
Cevap sahibi8 ayArkadaşım, değişimde hayır vardır... Yeni bir soluk olur dünyanızda
Soran8 ayBen kendime yeni birini aramıyorum zaten sorun da ben değilim hayatımı kurdum çocuğuma sarıldım yaşam rahat şekilde devam ediyor yıllardır ama çocuğum için endişeliyim hepsi bu. Çözüm de yeni bir evlilik eş değil bundan eminim
Cevap sahibi8 ayBen eş arıyorsun demedim
Soran8 ayPeki teşekkürler yine de yorumlar için
Cevap sahibi8 ay👍
Gizli Üye(36-45)8 ayÖnemliyse beni dinle ciddiye al bu döngüden kurtul
03 Yorumla
Soran8 ayNasıl? Yorumları oku durumu anlarsın
Cevap sahibi8 aySen istemeden kimse sana yardım edemez bunu bil
Soran8 ayİstemiyor zaten sorun da bu. Destek aramıyor istemiyor
8 ayKesinlikle her an hemde 💜💜💜
05 Yorumla
Soran8 ayNasıl
- 8 ay
İyi bir dinleyici ve yargısız olması lazım dinleyicinin💜💜💜
Soran8 ayAnlatmıyor, sorular cevapsız sessiz kalıyor
- 8 ay
Merak etme konuşturmasını bilrim
Yarın bana... Always şimdi işim var 💜💜💜
Soran8 ayKonuşmaz hem o asker şu an
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
8 ayGelir
01 Yorumla
Soran8 ayNe zaman nasıl?
8 ayGelebilşr
01 Yorumla
Soran8 ayNasıl
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır
01 Yorumla
Soran8 aySonuç
8 aySanmıyorum bir uyaran lazım
05 Yorumla
Soran8 ayNasıl bir uyaran
- 8 ay
Ekt olabilir ağır depresiflerde
Soran8 ayBu kişi 20li yaşlarda ve kendini herkesten soyutlamis durumda ve izini kaybettirmek istiyor. Hayatın yaşattıkları konusundq kendimi cezalandiriyor gibi
- 8 ay
Şizoid olabilir bir psikiyatriye yönlendirin
Soran8 ayBöyle bir talebi ve isteği yok derdi izini kaybettirmek ve zaten iletişimi yok
yaşayacağı durumlara bağlı biraz
05 Yorumla
Soran8 ayNe gibi durumlar
Soran8 ayBöyle bir talebi ve isteği yok
bana bırak kendini uçarızz
01 Yorumla
Soran8 ayBu bir erkek ve durumu çok üzücü, herşeyden vazgeçmiş gibi sadece yaşıyor ama sadece nefes alıyor. Hayata karşı kendini cezalandiriyor
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat