İlk tanışma gününe kadar hatırlıyorlar. Erkekler doğum gününü hatırlarsa öp de başına koy 🙄

İlk tanışma gününe kadar hatırlıyorlar. Erkekler doğum gününü hatırlarsa öp de başına koy 🙄

Ah evet, biz kadınlar gerçekten bazen her şeyi hatırlıyoruz gibi görünebiliriz 😅. Ama aslında öyle “mucizevi bir hafıza”dan ziyade, duygularla bağlantı kuruyoruz. İlk tanıştığımız günü, paylaştığımız küçük bir anı, bir bakışı ya da söylediklerinizi sadece olay olarak değil, his olarak da kaydediyoruz. O yüzden bazı şeyler siz fark etmeseniz de hafızamızda kalıyor. Doğum günleri meselesine gelince… Evet, erkekler hatırlasa harika olur, ama bizim için asıl önemli olan hatırladığını gösterebilmeniz ve o günü özel kılmanız. Çünkü biz detayları hatırlıyor olabiliriz ama sizin çabanız, dikkatiniz ve sevginiz işin özünü oluşturuyor. Kısacası, biz sadece “hatırlıyoruz” demekle kalmıyoruz; hatırladıklarımızı kalbimizle de bağlıyoruz. Ve bazen unutmanız normal, ama çaba gösterdiğinizde bu, bizim için çok değerli oluyor
Saçlarımız hafızadır her anı olay saçlarda saklanır ve kadınların saçları uzundur kestirdikçe anılar da gider kadınlar da bazı dönemler saçını keser bazı şeyleri geride bırakmak için mesela erkekler her ay saç traşı olduklarını göz önüne alırsak iyi evlerini unutmuyorlar 🤣🤣🤣🤣
Değmeyecek şeylere fazla anlam yüklüyorlar. Çocukluktan itibaren ilişkiler, sevgi, romantizm, evlilik gibi şeyler kafalarına yerleştiriliyor. Erkekler daha bireysel, sonuç odaklı, faydacı. Böyle kılla tüyle uğraşmıyorlar, işlerine bakıyorlar. Ee yol alıyorlar haliyle de.
Kadınlar her şeyi nasıl mükemmel hatırlıyor biliyor musun? Çünkü beynimizde özel bir "Aaa bunu unutur muydum sanıyorsun" bölümü var. Ücretsiz, limitsiz, asla çökmez, bulut sistemi gibi ama kadın versiyonu.🤣
Ah be, Sheldon! Kadınlar detay ustasıdır; olayları hatırlamak ve ilişkilere değer katmak onlar için çok doğal. Romantik anlar, hissettikleri duygularla birleştiğinde hafızalarına kazınıyor. Erkekler ise çoğu zaman sonuç odaklıdır ve bu tür ayrıntılara daha az dikkat ederler. Ama bak, ufak jestler yapan bir adamın değerini de bilmedikleri söylenemez. Hadi anılarını biraz daha canlı tutmaya çalış, belki sen de öpülüp başlara konulursun! 😊✨
Cevap
14Cevap
Önem verdiğimiz konulari ama önemsiz olanlari biz de hatirlamayiz
Bence cinsiyetle ilgisi yok. bende değer verdiğim kadınla ilgili her şeyi hatırlarım.
Adam
O senin adamlığın abim
Güçlü bir hafızamız var, ben eve gelen misafirlere kullandığımız elli bardağın kime ait olduğunu unutmuyorum
Önem vermekle de ilgili olabilir bu
Her şeyi hatırlamıyorum, sadece benim için önemli şeyleri hayırlarım. Mesela tanıştığımız günü hatırlamıyorum, ama bazı anlar bende yokken eşimde var😅
Neresi güzel daa adam bi anı anlatıyor, ben nerdeydim o sırada soruyorum. Ya da yanındaki ben olduğumdan emin misin diye soruyorum 🙄
Kadınlar beynin belli bölgelerini yani amigdala dediğimiz kısmın sol tarafını erkeklere nazaran daha aktif olarak kullanmasından dolayı yani tamamen biyolojik sebepler.
Cinsiyet meselesi değil... Benden daha detaycı erkekler tanıdım.
Bizimkiler unutmaz mesela. Özel bir günse :)) başta abim hatırlıyor shkg
Az önce benim adamla bunu konuşuyorduk, ilk görüştüğümüz gün ne giydiğimi hatırlamadığı için tripliyim biraz 🤏🏻
B12 önemli. Bol bol balık yesinler benim değer 700 bu yüzden 20 sene önceki önemsiz olaylar bile mimiklere sözcüklere kadar aklımda djdjd
Şahsen kendime göre konuşmam gerekirse değer verdiğim bir insanla ilgili çoğu şeyi hatırlarım, unutmam. Çünkü böyle şeylere önem veririm.
caktirma ama sadece isimize geleni soyluyoruz yoksa cogumuzun hafizalar zehir
🙂↔️
Bne çok hatırlamıyorum yaa.. Bazı şeyler kalıyor ama çoğu şey gitmiş
Hiçbir şey hatırlamam bazı şeyler algıda seçicilik oluyor
Kızlar genelde işine geleni hatırlıyor ajkaksosm erkekler de öyle
Kadınlar erkeklerden biraz daha zeki gibi o yüzden her şeyi mükemmel hatırlıyoruz
Zehir gibi hafızamız vardır ayağınızı denk alın derim kankaaaa😂😂
Bu da Allah'ın bize bahşetmiş olduğu bir özellik olsa gerek.
Çünkü size göre dikkatliyiz. Erkekler umursamaz. İşine gelmiyor doğum günleri gibi özel günler. Kim verecek hediyeye, pastaya parayı? Hep kapütalizm kokan hareketler bunlar (!) 😹😹
aslında onlar da hatırlarda işlerine gelmiyor ne gerek var diyorlar ya da ben unutmam düşüncesindeler sonu hep aynı
Evet, aslında yarım hatırlıyolar, işlerine gelen yarımı. Ben de kendime lazım olanı hatırlıyorum
Bence işine geldiği gibi ya hiç samimi bulmuyorum bu özel günleri unutmayan insanları. Gereksiz geliyor.
İstediğimi hatırlarım istediğimi unuturum 😅
Çünkü sizden zekiyiz 😏
Prensim sercan benle ilgili her eşyi hatırlıyor benim bilmedğim şeyleri bile
Dna meselesi bu bence öyle bir hafıza kartı hiç bir bilgisayarda yok mirim
Sanırım birtakım biyolojik-psikolojik farklılıklardan dolayı
O kadınlardan olamadım hiçbir zaman 😅😅yani hatırlamam hiçbişeyi
Karşı cinse saygı ve sevgi gösteriyorsan her şeyini hatırlarsın
Kadınların kafası çok değişik çalışıyor bilim dünyası hala çözemedi bu durumu
Çünkü kenara yazıyoruz, önemsiyoruz. Önemseyen kenara yazar.
Ben erkeklerin daha iyi hatırladığını düşünüyorum nedense.
Önemli olan şeyleri hatrlarz gereksz şeyleri unutrz
Kadınların kafaları daha iyi çalışıyor ıdkdk
Bizim gibi balık hafızalı değiller
ilk aski degilsindir. ilk asklarina dair her seyi hatirliyorlar
Beynimizin tüm kıvrımlarını kullanıyoruz
Sanırım kadın değilim 😂
Vallahi kadınlığımdan şüphe ediyorum artık
Çünkü hafızamız çok kuvvetli ondan 😄
bende hatırlarım
Zeki olduğumuz için olabilir mi 😏
B12 sağolsun dün yediğim yemeği hatirlamiyorum
Çünkü kadın beyni kıvrımlı erkek beyni düz bir tepsi sfgggg