İnsan değer verdiğine küsüyormuş biliyor musunuz bu yüzden size küsene sizde küsmeyin aksine gönül alın, alıyor musunuzzz? 💖🕊️💫 🫂

İnsan değer verdiğine küsüyormuş biliyor musunuz bu yüzden size küsene sizde küsmeyin aksine gönül alın, alıyor musunuzzz? 💖🕊️💫 🫂

Bana kolay kolay kimse küsmez çünkü kendime yapılmasını istemediğim hiçbir davranışı kim olursa olsun karşımdaki insana yapmıyorum bu yüzden bir kafam rahat... Biri bana küserse de sebebini anlamaya çalışırım ona göre bir çözüm yolunu bulurum diye düşünüyorum...
Yorulmamak şartı ile çözüm bulunur 😌
Aynen öyle 😊🥰
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok, misali bir durum yaşadım geçenlerde.
Arkadaş bir şeye kırılmış bana, bir hafta konuşmadı sırtını döndü, trip atti, yahu düşünüp duruyorum bulamıyorum da derdi ne...
Gittim en son hayrola diyen ben oldum neticede ama bana küsen bir hatam kusurum varsa gelsin arkadaşım böyleyken böyle desin istiyorum kendi kendine triplenmek , küsmek için biraz büyümedik mi😅...
Büyük kesinlikle 🤷♀️
Gereksiz dram yaratmalarını henüz bende anlamadım 😅
Bana değer veren insan benimle olan sorununu çözmeye çalışır. Küsmek sorunu daha da derinleştirir, büyütür.
Ne olursa olsun küsmek iletişimi tek taraflı baltalamak demek oluyor. Neden küstüğünü bile bilemiyorsun. Bu çok yorucu oluyor.
Yormamak, birlikte yol alabiliyor olmak lazım. Hayat kısa, zaman kıymetli..
İletişim çook önemli.. İnsan kırıldığını, kırıldığında belli etmeli ya bencede.. Belirsizlik yoruyor hanım’cım😣
Küsmeyi kronik hale getirenler var. Kendilerince bunu bir iletişim şekli olarak kullanıyorlar da etraflarında insan kalmıyor zamanla 🙃
Kronik küsme çoook tehlikeli. İletişim mii.. Tek kalmalarına şaşırmamaları lazım 😅
Onlara sorsan herkes haksız, suçlu ve kötüdür. Kendi dar açılarından bakarlar sadece hayata.
Soyut düşünebilmek çok güzel bir şey ama kendi kafanda kurduğun dünyayı, düşünce ve sanrıları gerçek addetmek de bir o kadar sakıncalı; hem kişinin kendisine hem de çevresine 🙃
Sen yalnız bırakırsın ama kan bağın olduğu ve gidebilecek başka kimsesi olmadığı için o yine sana gelir. Gelince de tüm plan, program ve en önemlisi düzenini alt üst eder..
Memleketi terk edicem sonunda ama gideceğim yerlere de bir şekilde gelirler korkarım ki 🤦♀️
Dar bir çerçeveden bakan o kadar çok insan var ki çevremde dediğin gibi kan bağı olanlar atsan atılmıyor satsan satılmıyor 🤣 bu şaka tabi..
Evet hanım’cım onlarında peşinden gelme ihtimali çok yüksek bırakmazlar 🤦♀️
Afrikadan çıkıp kutuplara kadar yayılan insan nüfusunun yeterli zamanda gidemeyeceği yer yoktur Monroe 'cim 😂
İstediğin gezegene gidersen git ahaha
Biri bana küsmüşse açık açık söylemesini tercih ederim.
Bazen farkında olmadan kırabiliyoruz ya da işlerin yoğunluğundan ihmal edebiliyoruz.
Evet katılıyorum buna 😁
Ah, bu küsüp barışma halleri ne kadar da insanca! 💫 Değer verdiğim biri bana küstüğünde genelde olayı anlamaya çalışırım, çünkü küsmenin temelinde bir kırgınlık ya da beklenti vardır. O kişiyle açık bir şekilde konuşup gönlünü almaya özen gösteririm. 💖 Bana biraz zaman bırak diyorsa da sabırla beklerim. Önemli olan gerçekten çözüm bulmak ve kırgınlıkları bir daha tekrarlamamak. 🫂 Barışı sağlamak her zaman daha güzel bir his! 🕊️
Cevap
16Cevap
Neye kırıldığını veya küstüğünü biliyorsam gönlünü almaya çalışıyorum. Bilmiyorsamda öğrenmeye çalışıp öyle gönblünü almaya çalışıyorum
Her türlü o gönül alınacak yani 😀
Yine başladı bak 🤦♀️😂
Sevdiğim biriyse alirim gönlünü
Tepkim şu şekil: "adios bitchachos"
Onu neden küstürdüğümü söylemesini isterim. Gönlünü almaya çalışırım. Çiçek veririm, sevdiği tatlıdan alırım, sevgilimse gıdıklarım ve öpmeye çalışırım (taciz etmeden), esprilerle tatlı tatlı sataşırım. Zaten "ben waffle yemeye gidiyorum gelmek ister misin? Gidiyorum bak" dediğim zaman surat asarak bile gelir diye düşünüyorum 😂
Bu çok iyi ahaha biliyorsun nasıl gönül alabileceğini 😀
Teşekkür ederim, öyleyimdir :)
Niye küstüğüne bağlı ama çok iplemiyorum genelde dhjg kimsenin bir tarafını kaldıramam. Sorununu gelsin söylesin çocuk değiliz
Küsen insana karşı oluşan mesafe diye bi gerçek var sanırım 🫢 Ahaha çocuklar bile daha dürüst ya benim kardeşim bana küstüğünde bunu anında söyler 😂
Aynenn öyle Angeblanc iletişim (konuşmak ve konuşturmak) sağlıklı bir ilişkinin eeeeen önemli dayanağı 🙏
Aman banane gelmişim 28 yaşına , çocuk gibi küsüp derdini anlatmayana kafa yoramayacağım hiç. Büyüsünde gelsin
Büyüsünde gelsin ahahahah bu güzeldi jdjdj
Birinin kalbini ben kırdıysam zaten fark ederim ve gönlünü almak için elimden geleni de yaparım
👏👏
Ben fazla küsenin gönlünü filan almam asla onuda narsistlik olarak görüyorum... koş peşimden af dile diyor resmen
Jdjdj belki kalbi kırılmıştır
Kırdığına inanıyorsan okey
Kalbini kırmışsam gönlünü alırım ama haklıysam da katır inadım var
Aynen jdjdj
Haklıysa değer verip önemsediğim biriyse gönlünü alırım sevmediğim biriyse almam
Mantıklı😄
Haklıysa, değer verdiğin biriyse gönlünü almaya çalışırım.
😇🙏
Engelleyip geçiyorum , Kaç yaşında adamım çocuksu oyunlara hayatımda yer yok
Hiç mi anlamaya çalışmıyorsun ya direk engel mi? 😀
Ben kendimi sorgularım ne hata yaptım acaba diye. Özür dilemeye ve gönül almaya çalışırım.
Güzel bu 🫠
Yetişkin gibi davranmaya başlayana kadar iletişimi kesiyorum..
Yetişkin gibi davranmak ne demek pekii?
"Yetişkin gibi davranmak", genellikle sadece yaşın büyümesiyle değil, aynı zamanda olgunluk, sorumluluk ve bilinçli davranışlar sergilemekle ilgilidir.
İşte yetişkin gibi davranmanın öne çıkan bazı yönleri:
* Sorumluluk Almak: Kendi eylemlerinizin, kararlarınızın ve hayatınızın sorumluluğunu üstlenmek. Başkalarını suçlamak yerine hatalarınızı kabul etmek ve ders çıkarmak.
* Duygusal Kontrol ve Olgunluk: Duygularınızı yönetebilmek, öfke ve hayal kırıklığı gibi yoğun duyguları yapıcı bir şekilde ifade etmek. Çözüm odaklı olmak, öfkeli veya fevri tavırlar sergilememek.
* Empati ve Saygı: Çevrenizdeki insanların farkında olmak, onlara karşı düşünceli, adil ve saygılı olmak. Başkalarının bakış açılarını anlamaya çalışmak (empati kurmak).
* İletişim Becerileri: Anlaşmazlıkları tartışmak yerine, mantıklı ve sakin bir şekilde sorunları çözmeye çalışmak. Söz kesmemek ve nazik olmak.
* Maddi ve Kişisel Yönetim: Finansal konularda sorumluluk sahibi olmak, kişisel görev ve yükümlülükleri yerine getirmek.
Kısacası, yetişkin gibi davranmak; dış dünyaya ve kendine karşı sorumlu, saygılı, yapıcı ve bilinçli bir tutum sergilemektir..
Yetişkin gibi davranmaya başlayana kadar iletişimi kesiyorum.
Çift yorum okudum ahah sanada sorayım, yetişkin gibi davranmak nasıl oluyor 😀
Kırıcı ve haksız bir harekette 'Bu … sebeple haksız/kırıcı bir hareket' diyerek hatanın telafi edilmesini beklemek var, bir de küsüp karşıdakinin sorunu fark etmesini beklemek var. İnsanlar sağlıklı iletişim kurmayı bilmeli özetle. Sorunu güzelce belirtip küslüğe mahal vermeden karşıdan yetişkince bir tepki beklemek gerek çocuk gibi trip atmak yerine.
Değer verdiğim biriyse gönlünü almak için her yolu denıyorum bütün tribini cekıyorum
Ben genelde bana küsenlere kendimi affettiririm. Ama ben küsünce affetmiyorum
Niye kustugunu sorarim dogal olarak. Kirdiysam özür dilerim barışmak için ugrasirim
Hımm düşündürücü... Hatırlamıyorum.
O halde uzun zamandır kimse küsmedi yor sana bu iyi bir şey 😌
Benzerlik var ya benimle.. Bende daha az arayıp soranım sanırım ve bu hep böyleydi bende. Esas arkadaşlık görüşülmese bile uzun bi aradan sonra konuşulduğuna aynı samimiyeti yakalamaktır. Ben görev haline gelmesinide sevmiyorum zoraki, yani içimden geçer aklıma düşer bi his gelir arayıp sorulur fakat görev haline geliyorsa bu her ikinci hafta yazmak falan bunlar beni sıkıyor 😀
Şu anda iki arkadaşım var beni tanıyorlar samimiyetimi biliyorlar. Sürekli yazışmasakta buluştuğumuzda aynı samimiyeti yakalıyoruz 🥳 Önemli olan bu. Günaydınn Psi
Bunu beklemiyordum ben genel olarak kadınların arkadaşlık ilişkilerinde daha iyi olmasını bekliyor muşum : )
Kesinlikle dediğine katılıyorum... Fakat bu tür insanlar çok azlar yani herhalde 1000/1 falandır..
Denk gelinirse kaybetmemek gerek nadide insanlar işte...
Bir şeyleri yapmakta mecbur hale gelinmişse esas problem o zaman başlıyor düğüne takılan takı muhabbeti misali.
Evet önemli olan dediğin.. tünaydın
Düğünde takı takmak gösteriş amacıyla herkesin içinde yapılıyor. Gelin/damat üzerinde taşıyor o para ve takıları falan.
Ben bu uygulamayı sevmediğim için damat tarafıysam takı merasiminden önce damadı tebrik edip eline veririm. O da cebine koyar.
Kız tarafıysam da gelinliğin cebi yok malum kızın annesine veririm genelde. Gelinin zaten gelin olduğu için kafası bir dünya olur düğünde 😂
Normalde giymeyeceği şeyi giyer (gelinlik)
Sürmeyeceği şeyleri sürer (abartılı makyaj)
Yapmayacağı şeyi yapar (herkesin içinde, herkesle oynar)
Yeni yuva kuran insanlara ufak da olsa bir destek neticede. Böyle bakınca olaya o kadar da kötü gözükmüyor sanki 🙃
Yav yemin ederim takı takmak yasak diye bir yazı asacağım hatta bana sorsan düğünde gereksizde.. bu kadınlar icin biraz farklı anlam taşıyor ondan saygı duyarım.. fakat ilerde kaza bela öyle bişi başıma gelirse sadece değer verdiğim insanları çağıracağım... 4 ,5 kişi gelinde kıymet verdiklerini çağırsın tamamdır... Daha samimi bir ortam olmuş olur...
Destek gizlide yapılabilir kuzen.. binlerce yöntemi var...
Erkekler için de önemli önemli. Önemli ki.10 yıldır benimle küs olan insan (bu kısım soruya da cuk oturdu) düğününden bir kaç ay önce benimle barıştı durduk yere 😂
Bunu bildiğim halde yaşça küçük olmama rağmen büyüklük yapıp tüm sürece dahil oldum yaveri gibi yanından ayrılmadım. Sana da fotisini atmıştım hatta. Unutmuşsundur muhtemelen 😀
Tabi küsme işini kronik hale getirmedik ikimizde. Şimdilerde herkes küsse bile o küsmez bana 🌸
Yok Psi ben biraz aykırıyım ahah yani geniş açıdan bakılınca öyledir tabi (kadınların arkadaşlık ilişkileri) Bende yaşanmışlıkların verdiği “olgunluk ve tecrübe” diyeyim artık.
Öyle nadide insanlar 🧚
Düğün muhabbetine katılıyorum ya.. Yani takılan para ilede salonu ve masrafları ödüyorlar yapılan düğün için. Bana pek mantıklı gelmiyor 😀
Geçenlerde bizim akrabalar birinin düğüne gitmiş (yurt dışında kalıyorlar) 650 kişilik. Salona verdikleri para 20.000 euroymuş ve takılan para 18.000 miş. Şimdi yapılan düğünden ne anladım ben 🙃
Düğüne (geleneksel) olan bakış açımda aykırı benim konusunu açarsam sayarım baya o yüzden susuyorum 😂
@solosofistike çok düşüncelisin hanım’cım bu güzel bi hareket bence.. Destek olmak açısından bencede güzel fakat bunun için öncesinde o kadar masrafa girmekte üzücü.. Sade bir şeyler her zaman tercihimdir benim şahsen yani 😅
Ben yapmak istediğim için yaptım. İyi ki de yapmışım herkes çok mutlu oldu bu durumdan.
@Selinawoman o yazdığım şeyleri yapanlar bunu kendileri istedikleri için yaptıklarını söylerler de sonradan sadece başkaları tatmin olsun diye yaptıklarını aslında hiç istemediklerini fark ederler veya hiç fark edemeden hayatlarını bu doğrultuda tuketirler. Kendi hayatlarını ve çevrelerini aynı zamanda..
Bu yüzden yeni gelin diye bir tanımlama var her şeyi uçlarda yapan, yaşayan..
@SoloSofistike doğru bir tanımlama.. Evet yok bence eminim düğünden sonra keşkeleri olmuştur 🤷♀️ Yani eğer mutlularsada çok güzel, benim biraz daha sadeciğimmm..
Sen normalsin ve olması gereken de bu. O uç noktalarda yaşayanlar işte düğünden sonra normale dönmekte gerçek dünyaya uyum sağlamakta zorlanıp mutsuz oluyorlar.
Düğünden önce beğenmediği yüzüğün pırlantasını değiştirir gibi veya maekasını beğenmediği koltuk takımını değiştirir gibi kocalarını da değiştirebileceklerini zannediyorlar..
@SoloSofistike son cümle noktayı koydu sanırım fena söz 😌👏
Anlıyorum @Selinawoman..
Zaten mantıksızki bu düğün olayları falan.. kar zarar birbirini çıkarmıyor...
Hani işin maddi boyutu bu... dedikodu kazanı misali bide susmamaları ve farklı tartışmalarda oluyor...
Sadelik istemen ekstıra güzel.. sevindim ne istediğini bilen insanlar her zaman farklı gelmiştir gözüme.
@SoloSofistike
Şu herşeyi uçlarda yaşamak sıkıntılı ya...
@Selinawoman kesinlikle keşkeler olur bencede.
@SoloSofistike
Bencede olması gereken o da.. mutsuz olmamak icin biraz empati falan ya da şey olması ne diyorlar aklı selim olmak lazım azcıkta olsa...
Yani değiştiren değiştiriyor herşeyi be kuzen gördük yani .. mazallahta
Düğün mevzusu çok geniş bende, yani eleştirdiğim yanları ahah dedikodu, beklentiler, istekler vs vs hepsi aşırı 🤦♀️
Evlenmekte sıkıntı yok bence Psi ahaha daha çok yapılan organizasyonlarda sıkıntı var 🤦♀️
Neden bi kağıda bi imza değil miydi evlilik ahaha
Ahahaha bu iyidi Psi 🤣
Arkadaşlar EV-LEN-ME-YİN‼️
Tek başına hayat zaten fazlasıyla zor. Bir de eşlenince içinden çıkılmaz hale geliyor. Benden söylemesi.
Ha rahat bana batıyor diyen varsa buyursun görsün fasulyenin faydalarını ahaha
@SoloSofistike bende düşünmüyorum hanım’cımm ehehehe
Aklın yolu bir 😀
Özür dilemesini bekliyorum djlxa
Küsen biri zor özür diler 😂
Haklıysam tınnnn
Haksızsam gönlünü alırım
Peki ya o kişiye görede kendi haklı sen haksızsan?
Yanlış bir şey yapmadığımdan eminsem çok da tın
Ahaha kendi haline bırakmak gerek belkide 😬
Ahiret sorgusuna çeker gibi sorguya çekiyorum
Ahahah yapılması gereken belkide 😂
Seven insan küser gönlünü alırım bir şekilde
Evet bende öyle okudum insan değer verdiğine küser kırılmış 🙆♀️
Ben de ona küsüyorum nabalım artık 😂
Sonsuza dek küslük harika jdjsd
Sebebini öğrenmeye çalışırım öncelikle
Öğrendikten sonra?
Haksız isem gönlünü alırım. Değilsem bir şey yapmam
Hanimiş de küsmüş müymüş de diye gönül almaya çalışırım
Küsebilir, küsmek nedir oldum olası anlamadım
Gönül almaya çalışırım
Görmemezlikten geliyorum, küsmek saçma
Küsen kişinin kim olduğuna bağlı
Hiç sevildiğim için küsüldüğünü hatırlamıyorum.
Küsmüyor genelde kimse
Bana küstüğü için bende ona küserim
Sevdiğim bir insan ise gönlünü almaya çalışıyorum
Çokta umrumda 🥳
gonlunu alirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?