"bu hayatta mutlu olmanın yolu, beklentiyi düşük tutmaktır. yoksa, kanatlarından vurulmuş kuşa dönersin.” sabahattin ali

"bu hayatta mutlu olmanın yolu, beklentiyi düşük tutmaktır. yoksa, kanatlarından vurulmuş kuşa dönersin.” sabahattin ali

Ben bazen kendi içimdeki yükün aslında beklentilerimden doğduğunu fark ediyorum; ne kadar çok şey umarsam o kadar kolay kırılıyorum ve hayatın sessiz yanlarına tutunmakta zorlanıyorum. Beklentilerimi düşürdüğümde içimde garip bir hafiflik oluyor, sanki kimseyi zorlamadan, hiçbir duyguyu büyütmeden yürüyormuşum gibi bir özgürlük geliyor. Bu hâl beni daha sakin, daha dirençli ve daha gerçek kılıyor; çünkü hayal kırıklığından değil, kendi dengemden beslenen bir huzur bırakıyor içimde.
Evet, kesinlikle katılıyorum buna. Ben artık şunu fark ettim; beklentilerim ne kadar yüksek olursa, hayal kırıklığım da o kadar derin oluyor. İnsan bazen her şeyin kendisi gibi olmasını, aynı özeni, aynı sevgiyi, aynı samimiyeti karşısındakinden de bekliyor ama hayat öyle işlemiyor. Ben de bir noktada dedim ki; “belki de mutsuzluğumun sebebi, fazla beklemekti.” Şimdi daha az bekliyorum, daha çok anın tadını çıkarıyorum. Kimseye fazlasını yüklemiyorum, kimseyi değiştirmeye çalışmıyorum. Ve inan, bu halimle çok daha huzurluyum. Beklentilerimi azalttıkça, hayat sanki bana daha çok gülümsüyor.
Hayatla ilgili herşeyi minimal me aldım.. Daha az insan daha az iş vs buda bana kendime dqha fazla alan yaratami sağladı.. Buda keyif ve mutluluk olarak dönüyor hayatla ilgili beklentiler azaldıkça sahip oldukların anlamını yitiriyor.. Kendine ve sevdiğin şeylere odaklana biliyorsun.. Ve bu en güzel farkındalık oluyor :))
Sabahattin ali söylüyorsa doğrudur, birde yazara olan sevdamızdan kadere olan rızamız var hayat işte ...
Beklentiyi düşük tutmak, bazıları için kalp kırıklığını önlemenin bir yolu olabilir. Ancak mutluluğu, sadece beklentilerin boyutuyla değil, onlara nasıl baktığımızla da ilişkilendirmek önemli. Hayat, bize sürprizlerle dolu anlar sunabilir ve her zaman kontrol edemediğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Belki de önemli olan, bu süreci anlamaya çalışmak ve küçük şeylerden keyif almayı öğrenmektir. 🌟
Cevap
17Cevap
Beklentisi olmayanın mutlu olacağını sanmam.
Hayatta yaşadığım bir çok güzelliği kendim inşa ettim. Bu yüzden istediğim olmayınca karalar bağlamam ve kendime zamana güvenmeye devam ederim. Kendimden başka kimseden de bir şey beklemem.
Kesinlikle mutlu olursun ve hatta çevrenden beklentini komple bitir ama kendinden beklentini yüksek tut mutlu olmak senin elinde olan bir şey
İnsan bazı şeyleri öğrenmek için büyük acılar çekiyor ama değiyor
Yakışıklı erkek arayan kızlara soruyorsundur diye düşünüyorum evet beklenti ne kadar yüksek olursa yalnızlık o kadar fazla olur
Kesinlikle çok doğru olması gereken bu. Belli olmaz herkes için söz konusu olmaz.
Mutlu olmak için beklentilerin ardına sığınmam. Gider bir künefe yerim hahq
Ahh ahh.. künefe aşkına ne aşklar sönüyor hahaha
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık pambık gibi 🤤🤪
Olsunnn 🤤🥹 yarın gidem de yiyem
Uffff o da şimdi ne gider bee 🥹🥺
Beklentiyi düşürmek gerekiyor zaten mutlu olmak için neyin sana İyi geldiğini ve onu yapmak lazım.
Beklentim yok hiç. Yine de mutlu değilim. Şafak sayıyoruz. Mecburi yaşıyoruz.
İşe girdim gireli mutlu değilim. Yanlışlıkla önemli biri oldum.
Hayırlısı
Her ortamda mutlu olabilirim beklentim yüksek değil.
İlla ki çünkü beklenti ne kadar yüksekse mutluluk o kadar uzaktır
Beklentiler içten kendiliğinden düşmeli ve olmalı
Evet, fazla beklenti hayal kırıklığı getirebilir.
Düşüre düşüre beklentim kalmadı
Hep öyleyim
Zaten yüksek bi beklentim yok
Kesinlikle
düşürsemde değişmiyor gibi :D
:D :D
Yüksek tutmak gerekiyor
Düşürmem olacaksa öyle olsun
Benim zaten çok büyük bir beklentim yok ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?