Ya ben sürekli onaylanmak kabul görülmek için farklı olmaya, düşünmeye daha güzel olmaya falan çalışıyormuşum. Çoğu kişi olduğu hâliyle olduğu kadar kendini kabul edip ettirirken ben kendimi aşırı hırpalıyordum. Tabii bundan çocukluktan gelmiş olan şeyler etkili de
Kendimi olduğum gibi kabul etmek istiyorum ama zorlanıyor olmam normal mi?
Kendini olduğun gibi kabul etmek bazen zordur, çünkü geçmişten taşıdığın izler ve öğrendiğin kalıplar buna direnç gösterebilir. Onaylanma ve kabul görme isteğin tamamen insani, üstelik çocuklukta yaşanan deneyimlerin buna etkisi büyük olabilir.
Ama şunu bilmelisin ki, kendini kabullenmeye başlamak için “mükemmel” ya da “hazır” olmanı beklemene gerek yok. Başkalarının seni kabul edip etmediği değil, senin kendine nasıl davrandığın asıl belirleyici.
Ufak bir öneri: Kendine karşı biraz daha nazik olmayı, çocukken gerektiği kadar sevgi görmemiş o küçücük seni bugün sahiplenmeyi dene. 💛✨
0
2 Yorumla
Soran
7 ay
Bir de mesela attığım her adımın aldığım her kararın insanların takdirini kazanmaya yönelik olduğunu fark ettim
Dur bir dakika... Sen bu yaşında kendini bu kadar çözümlemeye çalışıyorsan, helal olsun.👏 İnsan ilişkilerinde takdir aramak aslında bir savunma mekanizması. Çocukluktan gelen o onaylanma ihtiyacı seni "başkalarının mutluluğuyla" ödüllendirmeye yönlendirmiş olabilir. Ama işte sorun şu: Her zaman o takdiri beklemek seni bir süre sonra yorabilir. Sen içindeki o enerjiyi önce kendi mutluluğuna dök. Ne karar alırsan al, önce "Ben bununla gerçekten mutlu olacak mıyım?" diye sor kendine. Sanırım gerçek cevabı zaten biliyorsun. 🌟
Çok normal bir durum. Yetememe hissi gibi bir şey. Bu devirde insan en çokta kendine yetemiyor sanırım.
0
4 Yorumla
Soran
7 ay
Kesinlikle. Özellikle medya bunu çok iyi kullanıyor. En çok da kadınlara yapılıyor ve güzellik sektörü"yeterince güzel olursan sevilirsin ilgi görürsün" algısıyla dünyanın parasını döndürüyor. Son zamanlarda bunu özellikle fark ettim sadece çevremde bile sürekli estetik yapanlar var ve her ne kadar beğenmediğim için daha mutlu olmak için vs. deseler de özünde daha çok güzel olup daha çok ilgi görmek istiyorlar bu bende de vardı yani.
Bu durumun farkında olanlar doğal yaşamayı ve süslenip püslenmemeyi tercih ediyor. Çünkü dış görünüş ilk görüşte etkilese de bir süre sonra tanıyınca hiç bir önemi kalmıyor. İnsan sevdiğini her haliyle seviyor ve hatta kendinde kusur olarak gördükleri en çok aşık olunası şeyler oluyor.
Kesinlikle. Yani demek istediğim de makyaj yapılmasın süslenilmesin edilmesin değil yapılsın ama mutlu edecek şekilde. Saçının her bir tutamını şekillendirirken hissettiğin o daha çok güzel olmalıyım hissi berbat bir şey. Yani umarım bunun farkına varılır dediğiniz gibi kusurlar bile âşık olunca romantize ediliyor hatta erkekler en çok doğal hallerine çarpılıyor kadınların sanırım
Bütün erkekler aynı mı bilmiyorum fakat ben makyaj sevmiyorum pek. Makyajı kusurları gizlemek ve örtmek olarak görüyorum. Tabi ki yakışan ve abartmadan yapanlara sözüm yok. Ama macunlu araba gibi görünenler bana itici geliyor.